Бързи здравословни въпроси и отговори – 47

• 29 336
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Невролог

# 586
При съмнения за инсулт при кардиолог ли се ходи?
Инсулт или инфаркт?

# 587
Инсулт.
Минат е преглед при невролог и само са карали да пипа нос и да ходи. А положението си е сериозно. Седмица вече мина, а жената не може да ходи без да си помага.

# 588
Ямр на глава ?

# 589
Точният специалист за инсулт наистина е невролог. Вече на колко качествен невролог ще се попадне е друг въпрос.

# 590
Най-добре да постъпи в неврология.Или скенер на глава като начало.

# 591
Здравейте,на какво може да се дължи температура 6 дни и то само вечер, през деня е добре, а вечерта ме втриса и вдигам температура като първите 3 дни около 37.2, последните 3 дни до 37.9

# 592
Вирус някакъв. Откакто се развали времето, като се прибера вкъщи ме втриса и се обличам с пуловер и жилетка. Понякога започват да ми горят и бузите.

# 593
Здравейте,на какво може да се дължи температура 6 дни и то само вечер, през деня е добре, а вечерта ме втриса и вдигам температура като първите 3 дни около 37.2, последните 3 дни до 37.9
А може ли да се вдига температура от щитовидната жлеза?

# 594
  • Germany

Дигането на Т вечер обикновенно е индикация за бактериална инфекция. Изследвайте CRP.

# 595
  • Sofia
Кога се пие пробиотик?
Преди или след прием на антибиотик?

# 596
  • София
Да има поне 3 часа време от/до антибиотика.
Аз лично го пия по срадата между двата приема.

# 597
  • В страната на мечтите.
И аз като Miamim. Ако пия сутрин и вечер антибиотика, то следобед пия пробиотика.

# 598
  • Terra incognita
Здравейте! Преди повече от месец усетих болка при свиване на кутрето, напипах и подутина точно, където е ставата. Предните дни бях играла на топка с детето и помня, че си ударих пръстите, но не помня точно кои, защото не обърнах внимание, отдадох го на това. Добре, обаче мен продължава да си ме боли и е леко зачервено. Нормално ли е да не минава толкова време?

# 599
  • Бургас
Да има поне 3 часа време от/до антибиотика.
Аз лично го пия по срадата между двата приема.

Да, и също така по възможвост след хранене. Защото ако е на гладно много от пробиотичните бакнерии умират от стомашните киселини.

Общи условия

Активация на акаунт