Изостави ме с детето.Как да продължа живота си?

• 19 548
  • 486
  •   1
Отговори
# 15
Аз съм на мнение че типичния български мъж не става за семейство.
Тежи му, за него е непосилна тежест, все пак 12 години е издържал.
 Мъж със семейство да се натиска на квартира, да бяхте взели преди 10 години кредит, съвсем други бяха цените.
Явно 20 годишната го подмладява. Мъжете са такива - първосигнални. За секса да не коментирам, 1 път  в месеца е трагедия.

# 16
Не е чудно, че е отслабнал с 20 кг. Появила се е нова жена, доста по-млада от него, вероятно води активен сексуален живот, и така се отслабва Simple Smile
Авторке, най-голямата грешка е да го следиш какво прави и как живее. Спри. Това вреди адски много само и единствено на теб. Гледай само себе си, гледай как ти да си добре и детето! Господинът явно се чувства прекрасно, постарай се и ти да си намираш приятни занимания и да не го мислиш. Другото важно е, да сведеш комуникацията с този човек до абсолютния минимум. Иначе няма измъкване от блатото. Знам че е много тежко, преживяла съм същото, но трябва да намериш начин да помогнеш на себе си най-вече.В момента това е най-важното.

# 17
С нищо не си виновна Youhope, пълен нещастник, намерил, че премерил, както е казал народа. Никой не е застрахован от такова развитие на брак/връзка. Нямала си полезен ход, той не е искал, поне си е тръгнал. Спри да му гледаш фейсбука и татуировките, не разпитвай близки какви ги върши, пък от него да искаш обяснения съвсем. Хич не вярвай, че щял да “помага”, уреждай юридически издръжка и срещи с детето. Притеснително е, че сте на квартира, дано се справяш с плащането на наема.

# 18
  • София
Изглежда сте отгледали успешно по-големия си син и той е напуснал дома.
Разбирам Ви, че страдате, но всъщност ми звумите като по-отговорният и сериозен човек. Стъпете си на краката и се отдайте на нов собствен хубав живот!

Здравейте, пиша този пост за да споделя, малко да ми олекне
и да чуя мнения на хора преживели нещо подобно и как са преминали през ситуацията!
Имах 12 годишна връзка с мъж когото много обичах и още обичам. Имаме детенце на 6 години.
Всичко вървеше добре между нас.Поне привидно…..
Какво би ми помогнало да се съвзема по-бързо?

# 19
  • В полите на Пирин планина
Това не е било любов - без страст, без грижа, без общуване.
Едва ли и ти го обичаш, по-скоро те е яд, че си е взел шапката и се е измъкнал, сякаш има право на това - да е свободен, а общото ви дете, без което не може, е само твоя грижа. Безотговорна работа...
Помисли за себе си и детето. Реши си въпроса с издръжката и спри да гледаш какво прави той. Знам, че се чувстваш предадена, но няма смисъл да задълбаваш в тази посока.
Гледай напред.

# 20
Добре де, сега, като се е изнесъл, кой я плаща квартирата?

# 21
  • София
Всъщност през цялото време той те е спирал. "Това не може, защото така. Онова не може, защото онака." А се оказва, че много неща са напълно възможни.
Давай напред!!

# 22
Съжалявам за това, през което преминаваш, минах го и аз… но! Като за начало спри да го следиш! Не си помагаш, само се натоварваш допълнително. Разсейвай се, не мисли за него, обичаш представата за човека, който е бил в началото, не това, в което се е превърнал. Поглези се- маникюр, прическа, излизане с приятелки. Намери си хоби-посвети време за себе си и се заобичай. Когато се видите, не разпитвай, не говори за нещо друго освен свързано с детето и не давай вид на нещастна и смачкана жена. Вдигни тая глава малко и бъди горда. Ти имаш семейство-детето и ти. И да знаеш-светлина в тунела винаги има.

# 23
Човекът просто иска да си е пак ерген. Намирам за добре това, че ти го е казал в прав текст. Няма връщане обратно, независимо дали се среща с 20 или с 40 годишна.
Слагай си новата рокля, както писа някой, и вместо все на село при майка ти, живей си живота в града. И с детето ще ти е по-лесно, не е бебе. А мъжете са толкова много, че все някога ще срещнеш нов и ще се чудиш защо си се тормозила.
Не прави грешката да оставяш често детето на село при баба му, не се знае как ще му се отрази.

# 24
О, момиче, нямаш никаква вина. До момента си направила и си постъпвала по най-добрият начин, но понякога да си добър, разбиращ човек, склонен на компромиси и много вредно.
Аз също съм на мнение, че той вероятно е залитнал по млада жена.
Със сигурност ти е много тежко, но хората не се променят и рано или късно той и с новата ще стане това, което е бил с теб и вашето дете.
Вместо да мислиш за него , да следиш какво прави, започни да мислиш за себе си.
Консултирай се с адвокат, ако имате брак, ако нямате брак, как да процедираш. Със сигурност трябва да поискаш издръжка за детето, защото на обещания ще е глупаво да повярваш - той със сигурност не е човек, на който в момента можеш да вярваш.
Също така е добре детето да остава и с него, за да имаш време за себе си.
Иди на фризьор, смени и ти нещо във външността си, купи си хубава рокля например, направи си маникюр...На следващата ви среща изглеждай и ти променена и по-щастлива, вместо смачкана и победена.
Винаги се сещам за един биографичен филм за Уилям и Кейт Мидълтън - тяхната младост. Как в един момент тя е толкова влюбена в него и стои и го чака и все повече и повече се депресира, а той прекарва времето си по яхти с моделки.
Цяла Англия започва да и вика Кейти-Уейти (чакащата Кейти) , даже го има изписвано по автобусите и такситата, така че тя от срам започва да не излиза от вкъщи.Лежи вкъщи, плаче и не става от леглото.
Тогава нейната майка разговаря с нея и и казва следното :
Стани и излез от вкъщи, забавлявай се, усмихвай се, бъди отново такава, каквато те е видял той в началото и се е влюбил в теб.

Кейти послуша майка си и ще стане Кралица.

Бъди и ти умна! Може да те боли, седни си вкъщи, нареви се едно хубаво. Но после си измий лицето и стъпка по стъпка стани отново онази прекрасна, жизнена, усмихната и красива жена, която си била.
Детето ти не ти е тежест, то е твоя сила   и най-голяма и истинска любов. Нека детето ти знае, че в тежък момент си била силна и много умна и си направила най-доброто за себе си, за да си му пример в живота.
Много успех ти желая. Вярвам, че след дъжда изгрява слънце и ще бъдеш много много щастлива занапред.
Мъжът ти си мисли, че се е отървал от товар, но цялата истина е, че ти си се отървала от ужасно бреме, което ти е тежало толкова години. Така че остави другата да носи бремето. А ти дишай, дишай свободно !

# 25
  • София
Аз много обичам да гледам нещата от днешна дата. Така, края на юли е, идва август. Лятото е тегав сезон за раздели. Поплачи си малко, септември стягаш малкия за училище, ти на работа, намери време за излизане с приятелки.

# 26
  • Варна
Гадно си е, дума да няма. Няма и да се лъжем, ще поплачеш, ще си бясна, ще се чувстваш прецакана. Каквото и да ти говорим, малко вероятно да ни послушаш, ще минеш всички гнусни етапи. И няма нужда да се чудиш как да продължиш - животът ще ти го наложи, освен ако не си кукумицин да се утрепеш.  Тъй де, неволята учи. И, о, изненадааа, няма да усетиш как отново се усмихваш, имаш мечти, цели, а и кой знае, нов човек до себе си.

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 10:46 от plqsak

# 27
Със сигурност неприятна ситуация, но не е като да е изневиделица. Шест години ви е светила червената лампа, може би сте очаквали, че това безвремие ще продължи безкрай.

Мъжът ти е бил честен - не те обича и не иска да живее така. Спокойно може да се възползваш от ситуацията и да подредиш живота си по начин, който ще ти харесва. Детето е голямо, не е бебе. Разберете се да има достатъчно време с двамата родители и финансова подкрепа от негова страна за нуждите на момчето.

Философски погледнато - човек е смъртен и животът е кратък. Не си струва да го живееш с някой по навик без да ти пука за него, да го обичаш или да ти е интересен като личност.

# 28
Съгласна съм с Like_Smoke, не знам защо веднага го подхванахте с обидите човека. Той чисто и просто не я обичал, не е бил щастлив с нея и взаимно са се измъчвали. Направил е възможно най-правилното нещо.

Аз не бих била щастлива с някой, който е с мен по задължение и вина.

# 29
Той сам си я е избрал - не му я е натресъл някой друг. Та все в някакъв период сигурно я е обичал. Аз не бих ровила кога и защо се е разпаднало. Гледа се напред и това е.

Общи условия

Активация на акаунт