Изостави ме с детето.Как да продължа живота си?

• 19 591
  • 486
  •   1
Отговори
# 75
Колега, не знам от къде трупаш опит за тези мнения, но вероятно нямаш личен опит по темата. Аз пък знам доста жени, дето мъжете им си ги носят на ръце въпреки външния им вид. Някои си бяха глигани по начало, други станаха такива след раждането на децата. Въпреки че има значение дали жената изглежда секси или е  разплута, това което убива връзката е друго. Отношение, държание, грижа към мъжа и дома. Чети форума вместо да философтваш, ще научиш доста интересни неща защо се получава така. Много жени просто полудяват след като родят, почват се едни истерии, скандали, вечно недоволни, претенции към мъжа колкото и да участва във всичко все не е достатъчно, ако не дай си Боже има намесени свекърва или други роднини наблизо се почва и към тях. Други се затварят и се интересуват само от детето, резват секса или го разреждат до веднъж на няколко месеца и така. Естествено и не всички се женят за голямата си любов, когато всичко е било някакъв компромис заради напредналата възраст и време за семейство, лесно се стига до горепосочените обстоятелства. Така че външният вид на жената е само един от факторите, дори не основен, а и често добре изглеждащи жени също биват зарязвани или мъжете им си хващат любовници, някой път дори доста по зле изглеждащи от тях.

# 76
Не мисля, че нещата са толкова едностранни. Ако си крива и с непривлекателен външен вид вече 6та/7ма година след раждането, това не е ли причина нещо в мъжът да се промени? Явно и ти не си същият човек, с когото се е събрал.

Именно, че не е едностранно. За да е крива или не поддържана една жена може да има много причини, които включват и партньора й нали?
Защо тези мъже на неподдържаните жени не дойдат да кажат колко време отделят на децата и семейството си? Колко време има тая жена за себе си? А пари? Или сега ще ми кажеш, че не трябват пари за да се поддържаш? Колко от тези мъже си гледат децата, докато жените им са на фитнес, гримьорн или фризьор? Малко, да не кажа николко! Колко от семейния бюджет  жената използва за себе си-красивите дрешки, парфюми и бижута са с пари! За да се наспи кривата жена в събота, ще се наложи търтея да стане преди нея и да оправи децата, докато тя се наспи?! Ама дали?

# 77
а можеше като в съседните теми просто да си хване любовница. Тогава по добър ли щеше да е?
От гледна точка на дето - да, това с любовницата е по-добрия вариант. Поне аз така, смятам, разбира се не е идеално но поне ще запази семейството за достатъчно дълго време, за да израстне дето с двама любящи родители.

От гледна точка на мъжа - не е идеалният вариант. От гледна точка на жена е .. неприятно, защото любницата е живото въплащение на нейния провал като сексуална жена.

Аз не съм съгласна с това,че " любовницата е живото въплъщение на нейният провал като сексуална жена",защото при нас с мъжът ми скоро бивш,след раждането на второто дете даже сексуалният ни живот разцъфна.Бяхме като в 20те си години и можехме да го правим по всяко едно време и по няколко пъти на ден,стига да имаше възможност.

# 78
  • София
Леле, такива сплотени семейства съм виждала, в които жената си е откровено.. така де, грозничка, нищо особено, с килограми в повече.
В същото време на Дженифър Анистън, Адриана Лима и много други мъжете им изневериха. А колко холивудски актьори спят с бавачката, макар че жените им са зашеметяващи?
Мъж, който иска да изневери, просто го прави. Няма значение каква е жената до него.

# 79
Скрит текст:
Не мисля, че нещата са толкова едностранни. Ако си крива и с непривлекателен външен вид вече 6та/7ма година след раждането, това не е ли причина нещо в мъжът да се промени? Явно и ти не си същият човек, с когото се е събрал.

Именно, че не е едностранно. За да е крива или не поддържана една жена може да има много причини, които включват и партньора й нали?
Защо тези мъже на неподдържаните жени не дойдат да кажат колко време отделят на децата и семейството си? Колко време има тая жена за себе си? А пари? Или сега ще ми кажеш, че не трябват пари за да се поддържаш? Колко от тези мъже си гледат децата, докато жените им са на фитнес, гримьорн или фризьор? Малко, да не кажа николко! Колко от семейния бюджет  жената използва за себе си-красивите дрешки, парфюми и бижута са с пари! За да се наспи кривата жена в събота, ще се наложи търтея да стане преди нея и да оправи децата, докато тя се наспи?! Ама дали?

Тогава как има самотни майки, които изглеждат добре? По тази логика, те би трябвало да са чудовища, които се разпознават от километри? Сякаш прекалено много очаквания, задължения и вини се прехвърлят върху мъжа. Как изглежда една жена, си зависи от нея, останалото са оправдания. Особено, когато става дума за деца, които вече ще тръгват на училище...

# 80
  • София
Аз не съм съгласна с това,че " любовницата е живото въплъщение на нейният провал като сексуална жена",защото при нас с мъжът ми скоро бивш,след раждането на второто дете даже сексуалният ни живот разцъфна.Бяхме като в 20те си години и можехме да го правим по всяко едно време и по няколко пъти на ден,стига да имаше възможност.

Не разбирам какво се опитваш да ми кажеш. Разбрах, че имаш 2 деца от бившият си мъж и че след 2-то сре правили доста секс, даже и по няколко пъти на ден. Това, от една страна ме радва, но от друго не разбирам какво общо има с любовница ?

Или сега ще ми кажеш, че не трябват пари за да се поддържаш? Колко от тези мъже си гледат децата, докато жените им са на фитнес, гримьорн или фризьор? Малко, да не кажа николко! Колко от семейния бюджет  жената използва за себе си-красивите дрешки, парфюми и бижута са с пари! За да се наспи кривата жена в събота, ще се наложи търтея да стане преди нея и да оправи децата, докато тя се наспи?! Ама дали?
Никога не съм чувал един мъж да каже: "Абе, брат видя ли тая какви обици има, сигурно са 1000+ лв и страшно ме възбуждат" Бижутата са само за да завиждат другите жени, същото е за парфюмите и т.н. Мъжете не се впечатляват от такива глупости.

За да изглежда добре една жена, не ѝ трябват много пари, а умно да си насочи времето и енергията.

Как изглежда една жена, си зависи от нея, останалото са оправдания.
Purple HeartPurple HeartPurple Heart

# 81

Не разбирам какво се опитваш да ми кажеш. Разбрах, че имаш 2 деца от бившият си мъж и че след 2-то сре правили доста секс, даже и по няколко пъти на ден. Това, от една страна ме радва, но от друго не разбирам какво общо има с любовница ?

Или сега ще ми кажеш, че не трябват пари за да се поддържаш? Колко от тези мъже си гледат децата, докато жените им са на фитнес, гримьорн или фризьор? Малко, да не кажа николко! Колко от семейния бюджет  жената използва за себе си-красивите дрешки, парфюми и бижута са с пари! За да се наспи кривата жена в събота, ще се наложи търтея да стане преди нея и да оправи децата, докато тя се наспи?! Ама дали?
Никога не съм чувал един мъж да каже: "Абе, брат видя ли тая какви обици има, сигурно са 1000+ лв и страшно ме възбуждат" Бижутата са само за да завиждат другите жени, същото е за парфюмите и т.н. Мъжете не се впечатляват от такива глупости.

За да изглежда добре една жена, не ѝ трябват много пари, а умно да си насочи времето и енергията.

Как изглежда една жена, си зависи от нея, останалото са оправдания.
Purple HeartPurple HeartPurple Heart
Исках да кажа ,че понякога любовницата не се появява защото жената не е сексуална и не прави секс с мъжът си.
В нашият случай любовницата се появи след като се разболя първото ни дете и го загубихме.Затова и казах,че точно когато трябваше да сме най-сплотени ,той избяга емоционално от мен и другото ни дете.Затвори се в себе си,изпадна в депресия ,която лекуваше с излизания всяка вечер с неговите приятели ергени.А аз през цялото време се опитвах да спася себе си и да спася него.Ето тогава се появи любовницата,извинението беше "Ами тя просто ме разбира ".В началото не разбирах какво има впредвид ,но вече разбрах.Разбрах,че и двамата искат да са волни птички, да си излизат по заведения ,да си ходят на почивки без никой да им пречи и да си гледат кефа без да носят отговорност за нищо.

# 82
  • София
Скрит текст:

Защо тези мъже на неподдържаните жени не дойдат да кажат колко време отделят на децата и семейството си? Колко време има тая жена за себе си? А пари? Или сега ще ми кажеш, че не трябват пари за да се поддържаш? Колко от тези мъже си гледат децата, докато жените им са на фитнес, гримьорн или фризьор? Малко, да не кажа николко! Колко от семейния бюджет  жената използва за себе си-красивите дрешки, парфюми и бижута са с пари! За да се наспи кривата жена в събота, ще се наложи търтея да стане преди нея и да оправи децата, докато тя се наспи?! Ама дали?

Тогава как има самотни майки, които изглеждат добре? По тази логика, те би трябвало да са чудовища, които се разпознават от километри? Сякаш прекалено много очаквания, задължения и вини се прехвърлят върху мъжа. Как изглежда една жена, си зависи от нея, останалото са оправдания. Особено, когато става дума за деца, които вече ще тръгват на училище...
Да обслужваш едно дете вместо 2 и да нямаш очаквания към някой търтей е по- щадящо за тялото и психиката

Мирена, съжалявам за загубата. Ето това е еманация на боклук и не бива да го поглеждаш този човек.

# 83
Честно да ти кажа, не знам как се оправят самотните майки. Но ако са такива, защото не са Адриана Лима, говори много лошо за мъжете им.
Външността и красотата са преходни, мъжете също не ги подминава времето. И за мъжа, ако само визията стои между него и жена му, имам лоша новина за него. Мъжете могат до време, а жените цял живот. И ако не е финансово красив, след една определя възраст ще трябва пак мама да го гледа. Любовницата ще е с него докато е млад и му става, ами после?

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 15:37 от Karina-88

# 84
Скрит текст:

Защо тези мъже на неподдържаните жени не дойдат да кажат колко време отделят на децата и семейството си? Колко време има тая жена за себе си? А пари? Или сега ще ми кажеш, че не трябват пари за да се поддържаш? Колко от тези мъже си гледат децата, докато жените им са на фитнес, гримьорн или фризьор? Малко, да не кажа николко! Колко от семейния бюджет  жената използва за себе си-красивите дрешки, парфюми и бижута са с пари! За да се наспи кривата жена в събота, ще се наложи търтея да стане преди нея и да оправи децата, докато тя се наспи?! Ама дали?

Свободните майки /понеже не се чувствам "самотна"/ изглеждаме по-добре, защото се чувстваме по-добре и имаме повече лично време за себе си и никой не ни държи сметка кво си купуваме и на какви процедури ходим и нямаме един там дето седи на компа и трябва и него да обслужваме и да му мислим кво да му наготвим, че да не би да се нацупи нещо и д ани скапе вечерта и да си легнем ревящи... Та, ей затова изглеждаме добре. Щот сме свободни от психическо и емоционално напрежение. А детето е радост, не бреме. Бреме е другото дете, и като го няма вече... Пей сърце. Wink

Пп. Да добавя още, че децата също се променят след раздяла с токсичен родител. Промерно, моето дете вече е толкова спокойно, много повече ме слуша и разбира и рязко намаляха драмите за глупости. Имам отделно и много повече време за игри с него вечер, щото ако си решим, можем да ядем сандвичи и никой няма да се цупи, че нямало манджа и нямал чисти чорапи, щот не ми се е занимавало с пералня, а съм предпочела да играя три часа с детето си да строя робот.

Т е. премахването на един токсичен човек от живота носи такова психическо и емоционално облекчение, че чак лицето ти се променя, излъчваш щастие и това си личи.

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 15:24 от maiathebee

# 85
От къде дойде идеята, че мъжът на авторката я е напуснал, защото тя не изглежда вече добре, както и че е изневерявал? Всеки добави по малко от себе си и накрая - голям филм? Аз от написаното разбрах, че човекът просто няма вече чувства. А когато тях ги няма, няма и желание за разговори, няма желание за интимност, за нищо. Как се е стигнало дотам, той не е тук да ни каже. Как се остарява с някой, който ти е станал безразличен и защо трябва да се прави това?
Никъде не прочетох, че е лош баща. Аз продължавам да твърдя, че е направил най-правилното нещо, а че всеки тук е седнал да проектира върху един пост неговия си живот, очаквания и изисквания, това е отделен въпрос.

# 86
И обслужването и очакванията са неща, които пак зависят от жената, а не от мъжа. И в крайна сметка, като е такова дете и търтей, защо сама не го разкара? Това пак е прехвърляне на цялата вина върху някой друг. Жената е нещастна с някой, чувства се зле, обаче стои с него, докато нещата не стигнат до очакваната развръзка... И тогава пак жената е голямата жертва. Сякаш тези мъже са, за да има кой да е виновен за всичко, което сами жените не променят и зависи от тях?

А занемареният външен вид (години наред) не е просто нещо физическо, това обикновено се отразява и на характера, психиката. Никой не може да ме убеди, че жена, която е била слаба, ще се чувства добре, ако е с наднормено тегло. Та как е възможно това да не се отразява на отношенията й с мъжът? Т.е. тя може да претърпи всякакви промени в негативен аспект, но той не трябва да променя чувствата си? Това не е реалистично.

# 87
А нима мъжете не търпят промени в негативен аспект? Не оплешивяват, не напълняват, не остаряват?
Ето, този е имал 20 излишни килограма, мека да не кажа какво, скучен е, няма жилище дори, не помага с домакините задължения, не е амбициозен, незрял е - ами реално той какво допринася за това семейство? Лежане на дивана?
Ама иначе тя трябва да работи, да гледа дете, да е хубава, млада, слаба, да домакинства и да има благ характер.
Ами нещо не ми излиза математиката, той с какво е заслужил всичко това?

# 88
То може, но достатъчна причина ли е да си зарежеш семейството? Ако има здравословен проблем, пак ли да я зареже, защото няма да изглежда като преди? Или той ще си остане млад, красив и импотентвн завинаги?

# 89
В конкретният случай, нямаме информация, че той я е оставил, защото е занемарена. Но бих разбрала жена, ако реши да си тръгне от мъж, като описаният. Поне това, което зависи от нас, би следвало да го правим.

Чувствата са основното, което определя дали ще останеш с някой, или не. Ако нямаш кой знае какви чувства + човекът до теб е занемарен и крив през цялото време... ще стоиш ли?

Общи условия

Активация на акаунт