Трудно разбирам хората

• 17 623
  • 520
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Да се самокритикувам за ... ?
...
Сериозно ли след всички страници все още не ти е ясно къде бъркаш? Не мога да повярвам, че не си разбрала.
Темата подигравка ли е?

# 166
Да се самокритикувам за ... ?
...
Сериозно ли след всички страници все още не ти е ясно къде бъркаш? Не мога да повярвам, че не си разбрала.
Темата подигравка ли е?
Не бе, съвсем си е на място.
Трудно разбира хората девойката .. ей на, тук пак неразбрана си остана. Пък даже не сме колежки 🙄

# 167
  • София
Ами... Не знам. Аз съм леко втрещена вече. Хората пишат със сложни думи, с прости думи, по всякакви начини се опитват да й обяснят, но тя пак не е разбрала. Може би има... здравословен проблем.

# 168
Аз от цялата тая тема не разбрах тя приятелки има ли (понеже темата се върти само около работата)? Някой с когото да излезе да пие кафе или и там започват обвинения поради липсата на интерес за "златното яйце"?
Представям си като се роди детето какви обвинения ще се сипят, за дето не й се кланят, че е родила.

# 169
  • София
Проблем 100% има и не от вчера или днес. И не е от хормони от бременността. Старите й теми бяха все същите "Ох, горката аз неразбрана! Защо се случва това, какво е значението на онова?" Потребителките отговарят и дават съвети, тя си намила едно и също. Не се държи така нарочно, според мен наистина търси обяснение за нещата, но не осмисля нищо казано и веднага минава на нападателен режим, като хваната в капан. Тя сигурно и така си се чувства постоянно, де, разбирам че в главата й е кошмар, но хората не са длъжни да търпят. След като нещо продължава с години, с различни хора и ситуации и ти си общият знаменател, замисляш се, правиш съответните изводи и търсиш помощ. Но подобна интроспекция е пряко силите на авторката.

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 21:21 от *Elena*

# 170
То нейното е хипохондрия с елементи на психо. Но търси проблемите където ги няма, а не вижда къде реално трябва да работи.

# 171
Добре де, Лили, постави се в обратната ситуация - ако си преживяла нещо толкова гадно и травмиращо като спонтанен аборт, ще искаш да го оставиш зад гърба си, камо ли, ако вече си продължила напред с успешна бременност и едва ли ще искаш да връщаш лентата назад на всяка забременяла наоколо.
Аз мисля всъщност, че това е проява на лош вкус - като забременях се изредиха де що има средно близки познати да ми разкажат какви страшни аборти стават и какво може да стане, особено в тая седмица дето съм аз, aма и по-нататък... Ами неприятно е, стресиращо е и предпочитам да има фокус върху по-позитивната страна на нещата (както ти е казала колежката - Всичко ще е наред), а не да ми обясняват коя кога е помятала от нищото. С какво ми помага тази информация? Освен да внесе притеснение. Изследванията ги изписва проследяващия лекар и само той е наясно какво ти е необходимо да пуснеш точно ти.

# 172
Колкото и да се коментира няма да разбере,тя си е знае нейното си и това е.
Винаги е права,дори и в предишните й теми изтъква онеправданост към нея.
Близките й я пренебрегват,колегите не я харесват и я игнорират...
Целият свят е срещу нея,а тя е добра и смирена душа,която очевидно е от друга планета.

# 173
Колегите са си колеги, приятелите са нещо друго. Двете са си сформирали групичка, в която не допускат други. Приеми го и продължи напред. Тук има много полезна информация в подфорума за бременни. Лека бременност!

# 174
  • Down south
Разбра ли авторката, защо колегите не я харесват и избягват контакт с нея?
От писанията и се разбира, а какво остава в реално общуване - силно досадна.

# 175
Lili325 първо много чудно защо ще опаковаш лични подаръци в офиса , а не си си ги опаковала в къщи? Второ защо ще ползваш офис материалите за целта? Трето като се захващаш да опаковаш и имаш хартия защо не си си взела тиксото, ами занимаваш колежките си в раб. време ? И шефа ти знае ли с какво се занимавате в този офис вместо да работите ?

# 176
Добре де, Лили, постави се в обратната ситуация - ако си преживяла нещо толкова гадно и травмиращо като спонтанен аборт, ще искаш да го оставиш зад гърба си, камо ли, ако вече си продължила напред с успешна бременност и едва ли ще искаш да връщаш лентата назад на всяка забременяла наоколо.
Аз мисля всъщност, че това е проява на лош вкус - като забременях се изредиха де що има средно близки познати да ми разкажат какви страшни аборти стават и какво може да стане, особено в тая седмица дето съм аз, aма и по-нататък... Ами неприятно е, стресиращо е и предпочитам да има фокус върху по-позитивната страна на нещата (както ти е казала колежката - Всичко ще е наред), а не да ми обясняват коя кога е помятала от нищото. С какво ми помага тази информация? Освен да внесе притеснение. Изследванията ги изписва проследяващия лекар и само той е наясно какво ти е необходимо да пуснеш точно ти.
Не е нужно да се разказва. Аз не съм я разпитвала при нея как е било, казах само, че се чудя какво мога да направя аз. Всички знаят какво се е случило с нея, защото е било в късен месец, тя самата е споменавала как при първата бременност е ходила при един лекар, през втората - поне двама. Може и на другата да не е разказвала, фокуса е бил да я накара да направи нужното. Когато на едно събиране друга колежка (небременна) се оплакваше от умора след хранене и др. неща, тя я инструктира, че може да е от инсулина, какво да изследва и т. н.
Не се правя на неразбираща коментарите, нито е така. Просто как да се съглася, че съм досадна, като дума не съм казала, може би 2 пъти в годината да съм казвала каквото мисля, през другото време все се заричам, че и аз ще се държа така, но все се отказвам, не искам да е така. Нито пък се оплаквам от нещо. Те не знаят какво мисля за тях. Това поне е въпрос на избор, на възпитание, другото не може да се контролира, исках да го променя, поне заради себе си, те я усетят нещо, я не, а и наистина днес сме заедно, утре не, но не искам и други хора да възприемам така.
ПС: Няма нищо общо със същината на темата, това наистина са подробности, но - не, не съм опаковала когато има работа, те тъкмо си правеха кафе, а в този офис (който не е точно офис) всички ползват по нещо дребно, но наистина няма отношение това.

# 177
Аз когато тъкмо си правя кафе с някой друг и се готвя да си го изпия в паузата , ако някой се опитва да ме дърпа като разглезено хиперактивно дете с дефицит на внимание ... най-малкото което ще направя е да не му обръщам внимание докато ми издържат нервите. А ако прекали може и да си го отнесе в по-остър и директен словоред.
Lili325 просто си намери друга компания за кафе от тези две колежки, компания , която те иска.

# 178
  • София
Лили, не ми отговори.
Ти наистина ли би хукнала да си правиш изследвания, препоръчани от случаен човек, а не от лекар? Кой каквото ти каже ли си готова да направиш?

# 179
Lili325 първо много чудно защо ще опаковаш лични подаръци в офиса , а не си си ги опаковала в къщи? Второ защо ще ползваш офис материалите за целта? Трето като се захващаш да опаковаш и имаш хартия защо не си си взела тиксото, ами занимаваш колежките си в раб. време ? И шефа ти знае ли с какво се занимавате в този офис вместо да работите ?
Те и много съфорумки не би трябвало да пишат във форума в работно време, ама го правят по цял ден.

Общи условия

Активация на акаунт