Трудно разбирам хората

• 17 640
  • 520
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Тя Лилито е имала някакви очаквания от колежката, щом въпреки че вече е знаела за случая й и какви изследвания е правила, се е правила на неинформирана и е обяснявала колко е притеснена, та колежката да обясни лично и на нея. Дали е търсила внимание или да си докаже колко не е третирана като другите?

# 181
Напомняш ми на една моя колежка, която е доста обсебваща и постоянно сърдита за нещо. Никой не ти е длъжен за нищо, просто го приеми. Колегите не са длъжни да са загрижени за теб.

# 182
Изследванията съм ги правила, когато се борех с дългогодишна аменорея. Тогава, както и в началото, когато питах - не знаех какви може да се направят по време на бременност и кои са най-често срещаните проблеми без симптоми - не бях запозната.
Не беше кафе-пауза, беше ден, в който поне до обяд нямаше да имаме работа. Аз щях сама да се мъча да опаковам подаръка в почивката, ако човека не каза в последния момент, че идва. А че на мен са ми вдигали скандал, че не съм видяла, че някой има нужда от помощ, без да ме е молил, трябвало да се досетя. Ако бях - щях, нищо че не съм длъжна.

# 183
  • София
Е, и какво от това?

# 184
Гледай си бременноста и здравето и не се занимавай с хорските глупости.

# 185
  • София
Изследванията съм ги правила, когато се борех с дългогодишна аменорея. Тогава, както и в началото, когато питах - не знаех какви може да се направят по време на бременност и кои са най-често срещаните проблеми без симптоми - не бях запозната.

Т.е. ти вече си правила различни изследвания и явно си в контакт с лекари, но очакваш някой, който не е лекар, да те насочва какво да изследваш?

# 186
Общо-взето сама си търсех проблема, лекарите бързо вдигнаха ръце. Никакви контакти нямам.
При колежката е станало точно така - не е знаела и не е имало кой да й каже.

# 187
  • Далечният изток
И като дъвчеш едно и също, ден и нощ... по-добре ли ти става?! Наблягай на нещата, които те правят щастлива, доволна, а не нещастна и негативна. Особено сега като си бременна.
Но ти проблемите си ги имаш отдавна, понеже надникнах в предишните теми, така че аз лично смисъл не виждам да ти се обяснява каквото и да е...

# 188
  • София
Какво общо има това с темата и защо мислиш, че някой се интересува от тези подробности за теб или за колежката ти?

# 189
Добре защо не се разтърсиш в интернет за изследвания? Между другото и 200 изследвания да направиш, ако не ти е писано да стигнеш до раждане пак ще пометнеш. Тия изследвания не ти гарантират 100% успешен край на бременността.

# 190
Какво общо има това с темата и защо мислиш, че някой се интересува от тези подробности за теб или за колежката ти?
Във връзка с предходния коментар го написах (на Fever Ray).
Иначе знам, че каквото е писано ще стане, но понякога хората правят нещо, за да избегнат проблеми. Именно затова другата колежка е била убеждавана, дори не само информирана.
Ако въпросът беше в това, че не знам какви са изследванията, или че нещо кой знае какво е станало като не съм опаковала подаръка, но не е. Принципен е.

# 191
А защо директно не я попита?

# 192
Когато си казах притесненията, мисля че ако искаше да каже - щеше да го направи.

# 193
  • София
Т.е. отговорът ти на въпроса дали би си правила различни изследвания, препоръчани от хора, които нямат медицинско образование, е, че И лекарите са вдигнали ръце.
Наистина имаш някакъв проблем с комуникацията. Аз те питам едно, ти ми отговаряш съвсем друго.

Ето също един конкретен въпрос: ти отиде ли директно при колежката и попита ли я в прав текст от нейния личен опит какви изследвания ти препоръчва да направиш в начална бременност? Или чакаше тя сама да се сети да те обгрижи?

# 194
Когато си казах притесненията, мисля че ако искаше да каже - щеше да го направи.

Оф, може да е мислела че си дочула разговора с другата колежка? А защо директно не отиде да я попиташ? Тя от де да те знае какво знаеш или не знаеш. Между другото и аз не бих тръгнала да си правя изследвания препоръчани ми от непознат човек.

П.С. И един непоискан съвет (понеже авторката много ги обича), след като работата толкова те натоварва защо не си пуснеш седмица-две болничен да си останеш вкъщи?

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 09:45 от Arielle

Общи условия

Активация на акаунт