Трудно разбирам хората

• 17 539
  • 520
  •   1
Отговори
# 75
1.Всеки някога в живота си се е карал с някого.
2.Не ми е това основното в живота, но тук е форум и съм длъжна да пиша само по темата - в тази тема. Писането в анонимен форум само по себе си не е представителна извадка за генерални заключения за човека зад профила.
3.Няма проблем да ги възприема нормално. Но се чувствам някак все едно "той те псува, ти му се усмихваш". Разбира се съвсем образно и преувеличено казано.

# 76
  • Далечният изток
Ами то много зависи какво според теб е да приемеш някого "нормално" и какво е теб да те приемат "нормално". Защото твоето нормално и моето нормално, и тяхното нормално, може мноооого съществено да се различават.

# 77
Авторке имам една конфликтна колежка като теб - търси целенасочено конфликт и с колеги и с шефове и с клиенти. Иначе и тя като теб хленчи, как никой не я харесва. Налага й се да замине за месец на лечение. За сефте от както изобщо работя виждам колеги, да се радват, че ще работят извънредно само и само тя да не е покрай тях.
Дори и да не си толкова токсична със сигурност има нещо в теб, което дразни. Поработи над това - не е възможно никой да не те понася и ти все да си "бяла и добра".

# 78
  • Melmak
Авторке, нали след някой друг месец ще излезеш майчинство. Като се върнеш я си с тези колеги, я не си. Какво толкова го мислиш?

# 79
Ако съм зарината с работа изобщо няма да се занимавам с някой да му подавам тиксо, за да си опакова подаръци в работно време. Особено би ме подразнило обяснение - "вие сте подреждали и разместили". Ми ти къде беше на подреждането?
Съвети не давам на колежки. Имам по-близки, на които евентуално бих, според ситуацията обаче. Имам колега много близък, вече и семейни приятели сме двете семейста, на който си позволявам да ръся съвети, да не одобрявам решения, да обсъждаме лични неща, и да се спречкваме даже по някакви въпроси. С другите не бих си го позволила.

# 80
Така е, скоро ще спреш да ходиш на работа, и е много вероятно да не се върнеш повече там. След две години и колежките може да ги няма, и друг човек да има на твое място... може дори да започнат да те притискат и принудят да си търсиш нова работа.

Няма какво да мислиш хора, които скоро няма да бъдат част от животът ти.

# 81
И какво? След време сменяш работата, нов колектив...и...греда, попадаш отново на интриги, клюки и зли колежки.
Авторке, трябва да се научиш да се отстояваш и да не си слагаш всичко на сърце.

# 82
  • Down south
След време ще има други, които няма да разбора.
Не е до колегите, а до начина на мислене на авторката.

# 83
  • София
Не те харесват. Възможно е начинът, по който комуникираш с тях да ги отблъсква. Понякога хората просто не си пасват, но ти не можеш да приемеш това. Може би си личи. Ако те възмущава, че не ти се отвръща с това, което смяташ, че даваш, спри да го даваш. Не е адекватно да очакваш те да дават нещо, което видно не желаят. Иначе биха били лицемери.

# 84
  • София, Bulgaria
И мен са ме обвинявали в различно отношение и бяха прави. Причината беше единствено в това, че в дадения момент и период от живота ми, просто нямах сили и не исках допълнително да се натоварвам и да съпреживявам нечий друг живот. Също така животът ме е научил, че всеки да дава съвети за това, за което учил. Не бих искала после да чуя: Тази уж е цяла енциклопедия, а не ми каза за това и това, ако беше щях да взема мерки.
Просто хората в един момент спират, нямат енергия да се раздават, още повече за хора, които не ги чувстват близки в смисъла, утре ако животът ги раздели на момента ще ги забравят.

# 85
  • София
Ами не те харесват, така като те чета и аз не те харесвам, особено ако работехме в един офис. Според мен си офисния дразнител и на хората им е писнало да се знаимават с теб и чакат с нетърпение да излезеш в майчински и да се разкараш поне за 1г. Никой не ти е длъжен за нищо, вероятно и обратна връзка си получавала, ама като гледам как обработваш тази тук явно не обичаш да слушаш неща, които не пасват на фанатазията ти...Стягай се в  кръста че чакаш дете...иначе си дразнещо човече....

# 86
А може ли да ми обясните (който желае) кое точно е дразнещото:
- че пиша на една и съща тема
- че описах реакциите, които не разбирам, без обвинения, по-точно без епитети, без категоричност, с желание да променя мнението си
- нещо друго?

# 87
  • София
Че не чуваш.
Че нямаш желание да промениш мнението си.
Че зацикляш на едно и също.
Не знам колко хора, съвсем различни по разбирания и манталитет хора, ти написаха, че проблемът е в теб, но въпреки това, ти държиш да бъдеш жертвата, а колежката ти да бъде лошата, виновната.
Знам, че това пак ще отприщи логорея в стил "аз, горката, с толкова добри намерения, какво толкова лошо направих", при условие че толкова хора ти отговориха на точно този въпрос.

Много натоварващо е общуването с теб. Разбирам напълно защо колегите ти се държат така.

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 09:46 от milenaka

# 88
  • София
А може ли да ми обясните (който желае) кое точно е дразнещото:
- че пиша на една и съща тема
- че описах реакциите, които не разбирам, без обвинения, по-точно без епитети, без категоричност, с желание да променя мнението си
- нещо друго?

- че отказваш да приемеш информацията, която ти дадоха доста хора тук
- така като гледам си дребнава, заядлива и се изживяваш като човек дето е мерило за кой колко добър е...а ти самата според мен си..вероятно мрънкало или заядливка в офиса, което 99% от хората не ги кефи, вероятно и чувството ти за хумор хич го няма + хормоните от бременността вероятно си съвсем тежка за понасяне от хората наоколо.
Никой не обича да му държат сметка как се държи, какво прави, какво и на кого е казал и т.н. а ти явно освен че слухтиш кой какво си говори (още неприятни качества) изискваш към теб да има определено отношение.
Никой не е длъжен да говори с теб, да се съобразява с теб и още по-малко да му пука за теб. Самия факт, че явно си очаквала да подкрепим теб, а да оплюем колегите ти ми дава отново не много положителна информация за личността ти... Радвай се, че не сме в един офис...с мен нямаше да се чудиш дали те харесвам или не.

# 89
Лили, честно казано, ровиш се в дреболии, неща, които не са важни и съществени. Пък не те харесвали, пък не те съветвали.....  Възрастните хора в някой момент се научават да отсяват проблемите.  Както казах, не може да си харесвана от всички или ти да харесваш всички. Няма как, не  е и нужно.

В крайна сметка, ако толкова искаш съвет за бремеността си, влизаш в интернет и научаваш кво-що. Стига рови в тази тема, точно това е досадно и дразнещо - постоянното мрънкане тип "ама какво не ми е ок, ама защо те така....".
Карай си бремеността, майчинството, гледай си семейството, после може да си намериш работа с колежки, с които да си допадате.

Общи условия

Активация на акаунт