Трудно разбирам хората

• 17 597
  • 520
  •   1
Отговори
# 90
Последен въпрос, който иска да отговори честно (иначе няма смисъл). На всеки в живота е имало хора, които са показвали, че определено не им мислят доброто (образно казано "мислят"). Колеги, роднини или други, с които живота ви е събрал. Наистина ли ги разбирате толкова много? Нямате и най-малко негативно чувство към тях, дори да не го показвате?

# 91
  • София
Какво има за неразбиране тук? Не всички ни харесват. Не са и длъжни. Това е съвсем нормално.

# 92
Не те разбирам, честно казано. Какво значи "не ти мислят доброто"? Защо изобщо някой трябва да мисли нещо за твоето добруване? Всеки си живее, както намери за правилно. Ако някой не ми допада, не контактувам с него....просто е!

# 93
  • София
Последен въпрос, който иска да отговори честно (иначе няма смисъл). На всеки в живота е имало хора, които са показвали, че определено не им мислят доброто (образно казано "мислят"). Колеги, роднини или други, с които живота ви е събрал. Наистина ли ги разбирате толкова много? Нямате и най-малко негативно чувство към тях, дори да не го показвате?

Хората въобще не мислят за теб толкова колкото си мислиш - нито добро нито лошо....все им е тая. Тука вече ми звучи на праноидна шизофрения...

# 94
Само ще кажа - единични пъти не съм забелязала, че някой се чувствал зле, че имал нужда от елементарна помощ, а аз в момента съм с "ръце в джобовете". Следвал е ураган от обвинения.

# 95
И какво от това...

# 96
Само ще кажа - единични пъти не съм забелязала, че някой се чувствал зле, че имал нужда от елементарна помощ, а аз в момента съм с "ръце в джобовете". Следвал е ураган от обвинения.

Нека приемем, че от хормоните и бременността си станала хиперчувствителна.

# 97
И какво? И аз в работата имам колеги, които не харесвам, и колеги които не харесват мен.  Идвам, работя си, тръгвам си. Ако трябва да мисля за всеки един и да си записвам в тефтерчето като теб кой на кого колко пъти е помогнал, колко пъти не са помогнали на теб, колко пъти ти си помогнала, пък не са ти сложили статуя в ъгъла до вратата за това - трябва да започна директно с тежките наркотици, че психиката ми няма да го понесе.
Звучиш като "Всички са нещастници, само аз стоя с бялото палто над всички" и като човек, който не спира да мрънка и да се сравнява с другите - и се чуди защо не го харесват. Гледай си твоя живот, и тефтерчето с точките кой на кого какво е дал, и защо на теб не са дали - го изхвърли.

# 98
Всички в коментарите са единодушни,само ти си 'криворазбраната' и 'ощетена'. Rolling Eyes
Никой не е длъжен да те харесва,нито да ти дава съвети.
Не е май от бушуващите хормони,ти си си такава по принцип.
На работа не си длъжен да се сприятеляваш,може да си на здравей-здрасти.
Ако ти подливат вода и говорят на шеф/шефове срещу теб тогава да се притесняваш.

# 99
Според мен това е чудесен пример за брутално преиграване. Жената не ти подала тиксото - значи ти мисли лошото. Grinning Другата не искала да си разкаже травмиращата история за аборт - значи не ти мисли доброто. Хрумвало ли ти е, че може жената след като вече си има здраво детенце да не иска 24/7 да говори за ужасно преживяване от миналото си с колежка, с която явно не са особено близки?

Имаш проблем.

За мен това твое поведение е интригантско. Използваш незначителни ситуации, които могат да значат абсолютно нищо и ги раздуваш в драма, а после в интрига. Бих странила от теб на работа. Мислиш си колко си добра и мила, но само от темата действаш напрягащо.

Ако работя нещо важно и съм заета, също няма да скоча да издирвам тикса, ножици и панделки, за да ти помагам с лични подаръци за странични на офиса хора понеже аз съм там да бачкам и потенциално си гоня сроковете, а всякакви такива странични неща разсейват - ти звучиш като човек, който често очаква лични негови моменти да се споделят с колегите на работа.

И да, ако едвам си седиш на краката в градския транспорт, ще ти отстъпя място, разбира се. Едното е възпитание и емпатия, другото е да даваш на някаква леко изтрещяла колежка да ти се качва на главата и да те занимава постоянно с личните си драми вместо да си вършиш работата.

# 100

Обвинения от кого и защо?

Търсиш под вола теле...
И пак ти казвам -

Лили, честно казано, ровиш се в дреболии, неща, които не са важни и съществени. Пък не те харесвали, пък не те съветвали.....  Възрастните хора в някой момент се научават да отсяват проблемите.  Както казах, не може да си харесвана от всички или ти да харесваш всички. Няма как, не  е и нужно.

В крайна сметка, ако толкова искаш съвет за бремеността си, влизаш в интернет и научаваш кво-що. Стига рови в тази тема, точно това е досадно и дразнещо - постоянното мрънкане тип "ама какво не ми е ок, ама защо те така....".
Карай си бремеността, майчинството, гледай си семейството, после може да си намериш работа с колежки, с които да си допадате.

# 101
  • Далечният изток
Ти трудно разбираш хората, хората пък не разбират теб. Имаш някакъв кардинален проблем с комуникацията и с очакванията към хората. Отчаяна нужда от внимание ли, какво е....

# 102
Soul Free, обвинения например, че не съм поела част от работата на колежка, защото не съм забелязала, че се чувства зле физически поради здравословен проблем или недоспиване. Липсвала ми емпатия.

# 103
  • Варна
Е, това се парира лесно - който забелязал, що не помогнал?
Май си ти харесва ролята на самарянка.
То и аз съм от тез дет поемат негативите на другите, ама си се знам и не роптая, че те не са като мен.

# 104
  • София
Авторке, ти как си обясняваш това, че видно не си харесвана? Смяташ ли, че нещо в твоето поведение го е отключило? Какво би могло да бъде?

Общи условия

Активация на акаунт