Трудно разбирам хората

• 17 562
  • 520
  •   1
Отговори
# 390
  • Далечният изток
В много редките случаи, когато съм отказвала (винаги с причина), следва словесен ураган как Х колко пъти ми е помагала, а аз неблагодарница, егоистка. Аз на колежката вярно казах 1 иронично изречение, но дотам. На другата няма какво да кажа, просто си направих изводите, то за там думи няма...
За подобни съдбоносни въпроси аз съм казвала, защото иначе ще ме изяде съвестта и това е. Разбира се - еднократно, ако не желаят да ме чуят - това вече си е техен (информиран) избор. Каквото съм можела - направила съм.
Това ако наистина го мислиш, задето колежката не ти е казала за някакви изследвания.....?! Не знам как да го кажа, че да не ме баннат.
А ти какво иронично изречение каза и въобще разбраха ли ти иронията или прозвуча като обида?

# 391
  • София
За подобни съдбоносни въпроси аз съм казвала, защото иначе ще ме изяде съвестта и това е.

По този въпрос е добре хубаво да си помислиш, докато още не си почнала да раздаваш акъли на познати.
Нито е редно немедицински лица да дават подобни препоръки, нито на една част от хората им е приятно изобщо да им коментираш здравословното състояние, изследванията, бременността и т.н.
Няма да ме изненада после да решиш: "Аз казах, пък те не ме слушат, значи не ме уважават".

# 392
Мен такива съвети от колежки, които имат и далеч по-остарял опит от мен, повече са ме дразнили, отколкото помагали.

# 393
Хората са различни и освен ако не сте много близки и познавате добре, опит да дадеш съвет за здраве/дете/личен живот може да се приеме като грубост и обида. Затова хората с опит и такт избягват да коментират подобни теми. Ако колежката не ти подшушне изследване или име на лекар, не значи, че ти застрашава бременността. Същата не е нейна отговорност, а твоя и на проследяващия лекар.

# 394
  • София
Ауу, съдбоносно било колежката на работа да ти каже какви изследвания да си направиш! Нямам думи за безподобната наглост да държиш хората отговорни за здравословното си състояние! Не лекари, просто някакви хора, които дори не са ти близки! И аз да бях, в никакъв случай нямаше да ти кажа за никакви изследвания.

Просто отвратително! Заради бременността и бебето се надявам Лили да се успокои по някакъв начин, обаче симпатии към нея, нулеви! Страшно неадекватно и нахално!
На мен пък хич не би ми било приятно да съм бременна и да дойде някаква колежка с непоискани съвети. Директно бих я отрязала и бих й казала, че не е добре в очите. А Лили, ти нито си питала, нито нищо. Тя мисли ли да чете? Ти въобще малко от малко осъзнаваш ли, че не е нормално да се ходи при хора и да им се дават непоискани съвети, особено за здраве и не е нормално да им се сърдиш, че не го правят.

# 395
Цитирам другата колежка "Когато разбра, че съм бременна, ми наду главата с тези изследвания и накрая ходих и ги правих."

# 396
Цитирам другата колежка "Когато разбра, че съм бременна, ми наду главата с тези изследвания и накрая ходих и ги правих."

И това все пак не е нормално. Ако аз бях на бременната ти колежка тая устница щях да я навра там дето слънце не огрява защото бременността ми не е нейна работа (това ти писаха и другите съфорумки). Ей тогава да видиш цирк. Също толкова нетактично като да питаш бездетната ти колежка защо още не е бременна и за кога чака. Така написано разбира ли се?

# 397

Е и? Това по какъв начин е свързано с теб?
Ако всички тук в темата ти напишем всяка по 4-5 изследвания за правене, ще бъдеш ли доволна, ще отидеш ли да ги правиш? Нормално ли ти се струва?

# 398

Е и? Това по какъв начин е свързано с теб?
Ако всички тук в темата ти напишем всяка по 4-5 изследвания за правене, ще бъдеш ли доволна, ще отидеш ли да ги правиш? Нормално ли ти се струва?

Тук е ясно едно. Лили просто иска внимание - да се почуства специална и обгрижвана. Да дойдат колежките да ѝ помагат, да охкат и да ахкат, че е бременна, да ѝ дават съвети и да я питат как е. Мисля, че имаше име това състояние, ама не съм специалист да давам диагноза.

Лили, тук ти дадохме съвет за консултация с психолог, ще я направиш ли? Ето, мислим за теб....

# 399
Нормално е ако мисли така. Особено ако е дълго чакана бременност. Ще си помисли че светът ще спре да се върти, всеки ще е загрижен и ще се втурва да помага, да дава съвети (от които другите гледат да избягат). Ще прави фотосесии, месечинки, ще поста във фейса - бепка има зъбче и подобни. Сигурно никой  не е бил така. Всеки се е вживявал,но на работа на никой не му пука. Или си вършиш работата или болничен. Няма никой са бае на една бременна на главата и да я обгрижва.

# 400
Една колежка преди години за нещо подобно люто се разсърди на други две. Някакви билки за определен гинекологичен проблем си разменяха, ама я пропуснали, защото решили, че нея не я засяга ( всъщност после като обясниха каква е логиката още повече оплескаха нещата) - та голяма драма беше, като тя си знаеше защо толкова я е заболяло. Аз, поставяйки се на нейно място, също успях да разбера, защо ѝ е криво - но в онзи случай определено никой не беше длъжен никому, и "виновничките" не бяха постъпили така тенденциозно.
Понякога, в задружни и уж сплотени колективи, се получава така, че да се омешат доста отношенията колегиални и приятелски, и в един момент да почувстваш, че нещо, което не е задължително, но все пак се прави за едни, трябва да се прави и за други, за да е справедливо. Ето така в един момент се бяхме отказали да правим подаръци за рождените дни - все някога се намираше по някой, който се е надявал на по-шумно отбелязване като на еди кой си и имаше сръдни.

# 401
Поне 200 пъти го написа и се и самоцитираш и какво ли не . Каква е идеяата на темата и каква ти е ролята и защо ли изобщо още върви тази пързалка . Цикъл може да се програмира .

# 402
От цялата тема само не разбрах, как възрастен човек, не може сам да опакова подарък и не се сеща предварително да си вземе тиксото.

# 403
  • Пловдив
Янтра, всеки озлобен човек някога е бил прекалено добър до степен да се превърне в изтривалка за хората. Авторката и тя с бодри крачки върви по същият път.
И отново - значи аз трябва да захвърля всичко и да скоча да помагам, защото ще стана "лоша приятелка", но аз нямам никакво право да очаквам същото от другите? Я пак?
Нищо не си разбрала. И затова и имаш проблеми. ПЪРВО - не се прекалява, с нищо. Не прекаляваш да си добър и услужлив, и не прекаляваш да прекъснеш връзки с всички познати и приятели. Поставяш граници и си очертаваш приоритети (поне за пред себе си). Не се помага на всеки и винаги.

# 404
Янтра, всеки озлобен човек някога е бил прекалено добър до степен да се превърне в изтривалка за хората. Авторката и тя с бодри крачки върви по същият път.
И отново - значи аз трябва да захвърля всичко и да скоча да помагам, защото ще стана "лоша приятелка", но аз нямам никакво право да очаквам същото от другите? Я пак?
Нищо не си разбрала. И затова и имаш проблеми. ПЪРВО - не се прекалява, с нищо. Не прекаляваш да си добър и услужлив, и не прекаляваш да прекъснеш връзки с всички познати и приятели. Поставяш граници и си очертаваш приоритети (поне за пред себе си). Не се помага на всеки и винаги.

Е, да де ама като откажеш веднъж помощ и вече не си приятел. Много удобно нали...

Общи условия

Активация на акаунт