Трудно разбирам хората

• 17 604
  • 520
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Лудост е да мислиш, че някой иска да ти се случи нещо лошо и съдейства умишлено.
Ами ако се случи нещо различно? Пак ли ще е виновна?

# 421
Опитвам се да разбера, че има голяма травма, но да иска да стане същото с мен - не ми се получава разбирането (а бих искала). Реално ако на нея някой беше казал - и с нея нямаше да стане така, а когато вече е знаела повече - втората бременност е успешна.
Проблемът е самите подбуди за нечие поведение, а не че на мен толкова ми зависи нещо от него. Аз информация си търся по принцип (но това си го знам аз).
Лили, спри да търсиш подбудите за нечие поведение. Сложи една точка на един лист и начертай около него кръг. Ти си точката, кръгът е с твоите най-близки хора. Напиши им имената. След това начертай втори кръг - това са близки приятели, с които сте си помагали през годините и поддържате връзка. Напиши и техните. В третия кръг попадат всички останали, с които имаш контакт - колеги, съседи,, познати и т.н.
Реално трябва да ти пука само и единствено за поведението на хората в първите два кръга. Близките и приятелите. Останалите изобщо нямат значение. Каквото искат да правят.
Ако не можеш да се справиш с тези чувства иди на психолог, преди да се е родило бебето.

# 422
Все пак мнението и отношението ни към хората е точно на база подбуди, причини и постъпки. А към всеки има някакво отношение. Хич не ми се иска да е толкова негативно (а то все някакво е).
Не търся виновни, "длъжни" и т. н.
За моето мнение за тях е темата.

# 423
Ами ти така и не разбра, че проблемът е в теб и е породен от твоите интерпретации и очаквания, а не от поведението на хората. Сега дефакто питаш как да изтърпиш всички идиоти наоколо. Реално изобщо не допускаш, че никой не ти мисли злото, приела си като факт, че хората се опитват да саботират бременността ти. Налудничаво е.

# 424
Не искам да е "изтърпяне". Искам човешки отношения. Не приятелски, а само човешки. Не е идиоти думата. Не знам каква е. Знам само, че аз не бих могла да спя на тяхно място.

# 425
Авторке, да не те е хванал бейби брейна от сега или хормоните те правят твърде чувствителна и мнима... За 29 страници не схвана ли, че проблем няма, а търсиш под вола теле?
Така е решила, така е направила. Не е голяма работа, пък и щом знаеш за предната колежка и дадените съвети към нея, значи си присъствала на разговора, защо да се повтаря тази жена? Защо и за пореден път да се връща в мъките си?
Гледай си живота, гледай си семейството и си насочи мислите към нещо по-ползотворно от това.

И ще си позволя да дам съвет - щом си толкова чувствителна на тема отношения, сложи си една бариера в главата и приеми факта, че вие всички сте там, за да работите, а не да ставате приятели/"семейство". Утре като излезеш по майчинство, ще минат 2-3 месеца и ще те забравят, нали знаеш? Гледай си кефа и да не ти дреме колежките какво казват и какво НЕ казват за/на теб. Simple Smile✌️
Лека бременност 🍀

# 426
  • Пловдив
Не искам да е "изтърпяне". Искам човешки отношения. Не приятелски, а само човешки. Не е идиоти думата. Не знам каква е. Знам само, че аз не бих могла да спя на тяхно място.
Защото проблемът е в теб. Ти нямаш проблем с този-онзи, ти имаш проблем с всички. Е къде ще да е проблема, във всичките в тая фирма или в теб? Аз залагам на теб.

# 427
Не съм присъствала на разговора, колежката, за която са били загрижени, ми спомена в началото.
Не питам в кого е проблема, защото конфликт няма. Аз не показвам какво мисля за тях, но и не искам да мисля лошо. "Утре" ще са други хора. Не искам като цяло да мисля лошо, но (без)действията им са красноречиви.

# 428
  • Пловдив
Да, да, всички черни, само ти в бяло.

# 429
Ако не исках да видя доброто в описаното и хората - нямаше да напиша така темата. Или щях да пиша в тази за оплакванията.

# 430
Според теб, така като си си мислела за нещата, какво можеш да направиш?

# 431
Аз откакто забременях, най-мразя като някой дойде и започне да ми разказва за потенциални проблеми и на една позната какво ужасно страшно нещо се случило като била в еди кой си месец пък на друг еди какво си - а де що има народ започва така. За човек е важно да бъде спокоен и да не се филмира излишно, просто да се пази повече. Една така ме филмира та няколко седмици ме беше шубе да си мина вкъщи с прахосмукачка, защото тя пометнала чистейки в същия месец. В смисъл, разбирам, че се случват и такива неща, но предпочитам никой да не ми ги говори. Един добър АГ прекрасно знае на какви изследвания да те прати и ако е наистина читав, ще ти зададе достатъчно въпроси, за да се ориентира какви подводни камъни може да има в твоя случай. Ти, ако си знаеш и хормоналните проблеми, ще кажеш и ще те ориентира за всичко, което може да се наложи да се провери. Никой друг не трябва да ти надува главата за ОЩЕ изследвания само, защото на него се е случила трагедия. Даже е най-добре да си мълчи за трагедията поне докато бременната жена е чувствителна по темата.
Друго полезно е да се включиш в темите във форума според термина ти. Ако членуваш в такава няма изследване, което да пропуснеш дори АГ да ти е доста смотан - просто тук се коментират всякакви случаи.

Аз един ден като мине всичко при мен и приятелки забременеят също няма да прекалявам с даването на акъл освен, ако някой специално не седне да ме разпитва. Няма 2 еднакви бременности. Една кара по един начин и има едни усложнения, друга други, трета - никакви. Една яла 9 месеца торти пък няма гестационен диабет, друга изяла 3 сладоледа и има. Една никога не е спортувала пък родила за 3 часа сумарно без 1 шев, друга се кълне, че благодарение на спорта е родила бързо, трета се убила от упражнения за таз и подготовки пък раждала 36 часа... На една БХС излязло 1:854 и я накарали да прави прена тест, пък друга с 1:678 й казали, че няма проблеми (цифрите са измислени)... н-я-м-а две еднакви. Трябва сама да усещаш и да слушаш с 2 отворени уши АГ. Само той може да направи преценка като през него минават десетки, стотици, при някои лекари са минали хиляди жени и вече той може да има в главата си някаква статистика и усет по въпроса, базирана на опит. Аз затова се дразня понякога и на разни познати "Ама защо не бягаш сега като си бременна, Пена до 8мия месец бяга" - еми Пена си е за Пена, Гугъл е с друг организъм явно и си е нейна работа.

Накратко, радвай се на по-малко внимание, защото повечето пречи повече.

# 432
Добре тогава, да го кажем така: няма да си решиш проблема. Ти си мислиш, че мислиш лошо за хората, защото те постъпват лошо. Ние 30 страници ти обясняваме, че обективен проблем няма и не си права, но ти след неколкомесечна пауза започна на нов глас и все другите безчувствени, а ти - жертва. Докато не осъзнаеш, че не си права, няма да стане, така ще си живееш.

# 433

Накратко, радвай се на по-малко внимание, защото повечето пречи повече.
Първо, поздравления за начина на мислене и много се кефя на такива хора, които са здраво стъпили на земята и си знаят приоритетите и си действат.
Второ, проблемът на мацката е, че се изживява Main charakter syndrom, нарцисизъм, или друго подобно, тоест тя просто иска навсякъде да е център на внимание. Ако не беше бременността, щеше да е друго. Но важното е, всички да се суетят около нея и да я обгрижват. Това има много причини да е така и момичето не е виновно. Но тя не осъзнава, че има психологически проблем и просто трябва да ходи на консултации. Много хора имат подобни проблеми, някои успяват да ги овладеят или подтиснат без специализирана помощ. Други не. Опитах се деликатно да й намекна, че щом три месеца по-късно това не спира да го мисли, значи няма да се справи сама с емоциите си.
Но тя не го разбира, защото явно не може да го разбере. За това също не е виновна.

# 434
А защо даването на информация да е равно на "обгрижване"? Нещо, което отнема няколко минути.
И как точно трябва да възприемам тези хора?

Общи условия

Активация на акаунт