Трудно разбирам хората

• 17 597
  • 520
  •   1
Отговори
# 435
Лили, спри вече като развалена плоча да повтаряш едно и също. Хората не само, че не са длъжни, а дори не е редно да ти дават информация, защото това, което очакваш от тях, е работа на лекари, не на колежки. Трябва да ги възприемаш като хора, с които работиш. Потърси помощ, сериозно.

# 436
Не е едно и също. Точно в отговор на коментарите е. Не са само колежки и не става въпрос за задължения, това много пъти го уточних. Но и само те да бяха - пак са част от ежедневието. И други да са - пак може да е същото.
Ако бях сигурна в правотата си - отдавна щях да съм спряла да пиша, или поне нямаше да има въпросителни изречения.

# 437
А защо даването на информация да е равно на "обгрижване"? Нещо, което отнема няколко минути.
И как точно трябва да възприемам тези хора?
Като тактични хора с малко повечко акъл, които се сещат, че на прясно бременната колежка може да не й е приятно да й разказват за аборти и помятания.

prolet_inchen, Flowers Hibiscus

# 438
  • Пловдив
Не е едно и също. Точно в отговор на коментарите е. Не са само колежки и не става въпрос за задължения, това много пъти го уточних. Но и само те да бяха - пак са част от ежедневието. И други да са - пак може да е същото.
Ако бях сигурна в правотата си - отдавна щях да съм спряла да пиша, или поне нямаше да има въпросителни изречения.
Тези хора са ти колеги, тях ти не ги интересуваш, не си им важна, както и ТРЯБВА ДА Е! Това е нормата. Изпълняват си служебните задължения, възпитано-любезни, но безразлични са към теб.

Ако те имат ДРУГИ отношения помежду си - това си зависи от тях, това също е нормално, някои хора са си по-симпатични и си стават по-близки. Е, ти не си от симпатичните на конкретната колежка. Не се е държала грубо. Просто ти и твоята бременност не я интересуват и не я засягат. Направо не знам как не можеш да разбереш, като ти се пише с думи ясни и прости.

Проблемът е в теб, вземи си намери терапевт и ходи на психолог. За десети път, отново с кратко изречение - ти си проблема.

# 439
Ох, горкото детенце, кой знае какви травми ще му докара психически нестабилната му майка.

# 440
  • София
А защо даването на информация да е равно на "обгрижване"? Нещо, което отнема няколко минути.
И как точно трябва да възприемам тези хора?

Даването на информация при наличен проблем следва да е само от лекар. При липса на проблем - всяка информация е излишна и натоварваща.
А хората ги възприемай като колеги и толкова. Нищо повече.

# 441
Аз вече искам да чуя какво е това уникално рядко срещано изследване, което само колежката може да препоръча. Grinning Загложди ме любопитство.

# 442
Бях готова да променя начина си на мислене, иначе нямаше да пиша толкова.
Аз не съм обвинила никого с думи, нито с действия, нито някога ще го направя. Държа се нормално с всички, дори бих помогнала на същите хора, ако става въпрос за човешки живот/здраве. Ако ще и да е психическа нестабилност това, че възприемам това за нормално.
Нито става въпрос само за един човек, нито за едно конкретно изследване, нито това е обект на темата. Казвали са ми и неща, които вече знам и реално нищо не се променя, но също оценявам и също си правя извод за съответния човек.

# 443
  • София
Авторке, три-четири месеца дъвчеш едно и също. Изписаха се 30 страници, но не отбираш. Тази фиксация е нездравословна за теб, държанието ти е неадекватно и е крайно препоръчително да се видиш с терапевт и да обсъдите как преработваш ежедневни ситуации. Разбирам, че си бременна, че хормоните ти са на супа, вероятно и на близките ти им прави впечатление състоянието ти. Човек не се усеща как сам затъва, но след раждането хормоните още повече се объркват. Отиди и поговори със специалист, за да не се задълбочат тези преживявания.

# 444
Лили, от километри е ясно, че не си готова да промениш начина си на мислене. Пред теб стоят две възможности - или отиваш на терапевт сега и преработваш нещата, преди да родиш, или си караш по старому по същия начин. Обаче имай предвид, че каквито и неща да те измъчват, е възможно след раждането да се задълбочат.
И в двата случая ние не можем да ти помогнем. Искаме, но нито сме специалисти, нито те познаваме, за да оценим ситуацията... Какво да направим за теб...

# 445
Това, че пиша тук и за това, не означава, че ми е основен или изобщо голям проблем. Просто ми се искаше да нямам толкова лошо мнение за някои хора, това е.

# 446
  • Melmak
Лили, много се фиксираш и това е вредно за теб. Надявам се да осъзнаеш нуждата от психолог. Това, че си ходила и не ти е помогнал, не означава да се откажеш. Опитай с друг, това е дълъг процес и не става с 2-3 срещи.

Със сигурност и хормоните оказват влияние. Около мен имам доста приятелки, които вече са майки, те търсят основно съвети от лекарите си. И от други приятелки с деца, но никой не очаква проактивно да дойде и да говори. Това даже е препоръчително да не се случва.

Какво ме интересува дали колежката е имала подобна случка на моята? Дори да не е свързана с бременност? Ако ще да ми се счупи колата и да не знам какво да я правя. Акъл не ми трябва, освен ако лично не ходя да питам някого.

Имаш някаква форма на егоцентризъм, която яко те тресе, все да си център на внимание и да събираш някакво съжаление. Не ти е нужно това, карай си бременността и слушай АГ. Чети темите за бременни и бебета във форума, ще намериш много полезно инфо.

# 447
Лили, дай някоя друга случка, която не си разбрала, че тази се изтърка.

# 448
И аз обясних н-броя пъти, че не е фиксация или голям проблем, но...
Друга случка няма. Другите неща не са сериозни и ги приемам.

# 449
  • Бургас
Не искам като цяло да мисля лошо, но (без)действията им са красноречиви.
Какви бездействия?! Всеки има право да прецени какво да сподели от личния си живот. Може да е медицинска информация, но нито е казано, че ще е в помощ на друг, нито е нужно да се обсъжда, само защото ти си сметнала за нужно. Нито бременността ти е рискова, нито специално си питала за нещо, но очакваш хората да се сещат и да те информират за неща, които най- вероятно искат да забравят. Т.е. ти имаш интерес по- конкретен въпрос, но вместо да попиташ най- учтиво, прехвърляш всичките си тревоги и безпокойства върху нищо подозиращите ти близки, за да ги "виниш", за нещо, за което дори не подозират, че не правят / смятай!/за да са лошите. Извинявай, ама си леко токсична, най- вероятно с право те избягват ...

Общи условия

Активация на акаунт