Трудно разбирам хората

• 17 591
  • 520
  •   1
Отговори
# 450
Лили, изтърка се темата. Ако нещо си разбрала от темата, вземай мерки. Имам усещането обаче, че ти самата не искаш....

# 451
Това че някой не ти изрежда изследвания, не означава, че иска да пометнеш. Има най-различни причини: не искат да се месят, не е тяхна работа, не те чувстват толкова близка, не им пука, не им се занимава в този момент, писнало им е да се обясняват на бременни за едно и също, мислят, че вече си се осведомила, че имаш компетентни лекари, които си вършат работата, до гуша им е дошло от изследвания и болести, на друг етап са и вече не мислят за такива неща, забравили са какво, как, защо и т.н., и т.н. Звучиш налудничаво и параноично, да си мислиш обратното.

Ти някои от ,,зложелателите" попита ли ги директно какви изследвания да си направиш? Не само да споделяш, че имаш проблем, а да ги питаш за изследвания. Най-вероятно не си.

# 452
Аз съм шокирана, че авторката не иска повторна консултация с психолог. Не знам мъжът й как я търпи у тях. Горкият човек. Представям си на него как ежедневно му пили едно и също на главата.

# 453
Не, никой не подозира какво мисля, освен несъзнателно да съм ограничила общуването си с тях и един път да съм споделила с близки, това е. Колежките знаеха само за притесненията ми, на роднината казах по-конкретно какво ме притеснява, тя каза само, че не знае. В същото време ми подарява неща, приех ги да не я обидя, но не ми стана приятно. Непознати са ми казвали неща, интересно за тях колко съм близка и колко им "пука"?!

# 454
Колежките знаеха само за притесненията ми, на роднината казах по-конкретно какво ме притеснява, тя каза само, че не знае. В същото време ми подарява неща, приех ги да не я обидя, но не ми стана приятно.
Нищо не разбрах.Защо ти е станало неприятно? Очакваш да загубиш бебето ли?

# 455
Не, никой не подозира какво мисля, освен несъзнателно да съм ограничила общуването си с тях и един път да съм споделила с близки, това е. Колежките знаеха само за притесненията ми, на роднината казах по-конкретно какво ме притеснява, тя каза само, че не знае. В същото време ми подарява неща, приех ги да не я обидя, но не ми стана приятно. Непознати са ми казвали неща, интересно за тях колко съм близка и колко им "пука"?!
Добре, а на мъжа си каза ли за роднината? Той поне я познава сигурно, може да я прецени. Защо не пробваш да му кажеш.

# 456
Колежките знаеха само за притесненията ми, на роднината казах по-конкретно какво ме притеснява, тя каза само, че не знае. В същото време ми подарява неща, приех ги да не я обидя, но не ми стана приятно.
Защото другото би било многократно по-ценно за мен. Нали първо трябва да оцелее това бебе, за да се ползват нещата. Лицемерно ми се стори, затова...
prolet_inchen, моя роднина е. На него споделих само за колежките. Естествено, не каза "браво на тях".

# 457
А каква е професията на роднината?

# 458
Само докато хвърлям око на темата се напрягам. Лили, кошмарно токсичен, мрънкащ и твърдоглав човек си. Щом дори във форум си нетърпима, не ми се мисли какво е в реалния живот. В теб е проблемът, не в околните. Отивай на психиатър спешно. Ако не заради себе си, заради доброто на детето си.

# 459
Защото другото би било многократно по-ценно за мен. Нали първо трябва да оцелее това бебе, за да се ползват нещата. Лицемерно ми се стори, затова...
prolet_inchen, моя роднина е. На него споделих само за колежките. Естествено, не каза "браво на тях".
Ами добре, тогава вариант би бил да споделяш на него и на приятелки. Даже те по-добре могат да оценят ситацията, защото може и да познават другата страна.

# 460
Само докато хвърлям око на темата се напрягам. Лили, кошмарно токсичен, мрънкащ и твърдоглав човек си. Щом дори във форум си нетърпима, не ми се мисли какво е в реалния живот. В теб е проблемът, не в околните. Отивай на психиатър спешно. Ако не заради себе си, заради доброто на детето си.
И как трябваше да опиша проблема, за да не напрягам? Защото форума е и за взаимопомощ, всеки може да пише за каквато тема го вълнува.

# 461
Добре, да кажем, че роднината по една или друга причина не ти е казала за изследванията. При положение, че подарява дрешки, или там каквото подарява, определено не ти мисли злото или на бебето. Може би просто е преценила, че не иска да те напряга с допълнителна информация, която няма връзка с твоя случай.
Ако се беше случило обратното - беше те засипала с информация за изследвания, болести и нейния случай, а не беше подарила нишо, значе ли, че повече я е грижа и не е лицемерна?
Може би хората те виждат, че си разтревожена, и не искат да те товарят излишно с негативна информация. Докато един непознат, на него не му пука реално и може да те затрупа с инфо за изследвания и болести и да причини повече стрес, отколкото полза.
Стресираш се излишно в момента, почивай си, отпусни се. Не искаш да отидеш на психолог - ок, но намери нещо, което да не те товари. Иначе наистина ще превъртиш играта като родиш. За добро ти го казвам, сега трябва да си спокойна. Нали си имаш мъж, който те обича, семейство и приятели? Концентрирай се над тях, вземи си намери някакво хоби. Рисувай, слушай музика, нещо да те разтовари, и малко остана да гушкаш бебето.

# 462
Разбери, че хората са с различни характери. Не е насочено лично към теб и не зависи от това колко сте близки. Не на всеки му се струва уместно да дава акъл, може да се притеснява да не те уплаши, засегне и т.н. Не всеки се чувства достатъчно компетентен да се бърка в такива неща - така е и редно. Други очевидно нямат подобни спирачки в себе си и са по-склонни да дават съвети. Това не ги прави по-добри хора от останалите, само различни.

# 463
И как трябваше да опиша проблема, за да не напрягам? Защото форума е и за взаимопомощ, всеки може да пише за каквато тема го вълнува.

Проблемът не е в това как описваш. Проблемът е, че 30 страници се тръшкаш и опяваш за няма нищо, без да приемаш чужд аргумент, без да приемаш друга гледна точка, но упорито настояваш, че ти си бяла и добра, а целият свят е крив. А помощ вече си получила - единодушното мнение, че трябва да потърсиш професионалист. Не знам какво повече очакваш.

# 464
Авторке, относно колежките давам пример с моите. Работихме 3 години в една стая, нормални отношения, говорим си, споделят се общи неща от семейния живот и т.н. И след 3 години, съвсем случайно научавам, че онези двечките всъщност са си много близки семейни приятели, често се събират на гости и така. Ама мен един път не са ме поканили на тези общи събирания Simple Smile Не ми е минало през ум да се тръшкам и ядосвам заради такова нещо, да се чувствам пренебрегната, смешно е това.

Общи условия

Активация на акаунт