From / Отвъд - Тема 2

• 38 501
  • 756
  •   1
Отговори
# 255
Реално 8 епизод насочва към проклятие, имаше такива препаратки в предни епизоди, отчето говореше за евангелие, някои за чудеса. Значи елемента на религия, вяра, проклятия, жертвоприношения излиза на преден план, което не изключва символи, видения, чудеса, гласове, чудовища и нелогични неща. Насекомите и изгнилата реколта не са ли пак библейски сюжети.
Коя ще е тая дето е разказвала на децата история. И коя па история. Дано не е за кроманокъла Joy

# 256
Хареса ми това за Фатима,не съм много запозната с исляма,добра идея.
То аз и с Библията не съм,не знам обаче дали биха включили и рискували с такава чувствителна тематика.Нали американците са все тънкообидни.

# 257
Да, в библията се споменава за нашествие на скакалци в Египет, които унищожава всичко, но за изгнила реколта не се сещам. Според мен тя е препратка (ако е) от друго място.
Не мисля, че ще се заиграват със символите на някоя религия.

# 258
Дано не
Може би повече проклятие и елфи, митология

# 259
Елфи до сега да се бяха появили,проклятието го предполагахме да,ама друго си е да се потвърди 🤣.
Вярно че имаше някакви божи напасти,може от там да са се вдъхновили за цикадите.Ся ако включат четирите конника на Апокалипсиса,дето са толкова преекспонирани навсякъде ще падна.Дано си останат с мистиката само.

# 260
Изгледах и аз еп. 8. Никакви отговори не дава, според мен, само още повече въпроси Joy

Единствено линията за децата за мен води към нещо смислено - деца и родители, жертви и страхове. Ужасите са все свързани с детски страхове - чудовищата от гората, които излизат през нощта; детските рисунки, играчките. Единственото дете, намиращо се в града, е Итън, а гласовете накараха Сара да го убие съвсем скоро след като се появи. Преди него беше малкото момиченце, което беше убито.
Още първия път, когато децата се явиха на Табита, ги асоциирах по някакъв начин с Хензел и Гретел. И всички страшни приказки, свързани с гори.
Момчето в бяло също ми е много плашещ образ и не мисля, че иска да им помогне.

Нещо определено се е случило там и то е свързано с деца и мъчения.

Изключвам и аз теориите за експерименти или сън/кома.

# 261
Значи тези, които жертвали деца и уж са ги обичали, това са чудовищата.
Че като са ги обичали, защо са ги убили?

# 262
Значи тези, които жертвали деца и уж са ги обичали, това са чудовищата.
Че като са ги обичали, защо са ги убили?
Не се знае кои са били жертвите. А за чудовищата не съм напълно убедена, че са били хора.

# 263
Без да ви обидя, но всички тези теории не ми се връзват... аз нямам идея какво може да е и не се опитвам да го измисля. Интересни са ми разсъжденията ви, но във всяка теория има нещо не на място, липсва връзката между отделните сюжетни линии.

Ако не е сън, кома или илюзия, какво е тогава научното обяснение? Нали според сценаристите има научно обяснение. Някаква паралелна реалност? Пътуване във времето? Това не е научно доказано.

# 264
Може да са и двете. И паралелна реалност и да има пътуване във времето.
За второто стана ясно, че онези разрушение арки водят до странно място в друго време.

# 265
Може да са в игра или във виртуална реалност.
Трябва да преминат определени нива, да намерят ключ, да решат пъзел и т.н. и излизат от тази куест, адвенчър и хорър игра.
Колкото повече напредват се увеличава сложността. Идват нови играчи и самата игра ги затруднява. Както се случи с гниещата храна. Играча трябва да се размърда и да намери къде е новото място подходящо за отглеждането и.

Като изключа горното, развалената храна дали е свързана с "бебето" на Фатима? Почва да гние, а тя яде само това. Бррр...

# 266
Защо мислите, че децата са мъртви?

# 267
  • Варна
 А, и  аз мисля, че може да е  игра, тип ескейп, тогава хем е научно, хем имат място и роля мистиките и проблемите.

# 268
Теориите ни може да са налудничави, ама то кое от сюжета не е?
Не мога да си представя научно обяснение, което да обхваща всичко случващо се. Някои неща да, но не и всичко накуп. Някаква пространствено-времева дупка, която да сбъдва всичките им страхове, евентуално. Но Табита все пак "излезе", беше в болница, говори с майка си. Гласовете, обажданията, тунелите, символите. На мен ми изглежда, като че има някакъв разум или зло, което все пак направлява събитията.

# 269

Злото също може да има разум Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт