From / Отвъд - Тема 2

• 38 524
  • 756
  •   1
Отговори
# 240
Нищо важно не са ни обяснили.
То  като да дадеш 20 грама мръвка на изгладняло куче.
Много важно кой му фърлил въжето.
Разбрахме, че е бременна с някакво чудовище явно. Но как, защо, от кого, отново въпроси.
Имам усещането, че ще свършим като със сериала Загубени.

# 241
Кацам и в тази тема, доста познати лица виждам.
Досега изчетох какво сте писали, но през пръсти малко.
И аз се бях объркал, че са 8 епизода и днес си размишлявах върху "края". Така някак си внезапен ми беше като детска приказка.
Фатима вероятно ще стане чудовище, но пък те не ядат хората ами само ги убиват. А след този апетит дето и се появи, не е ясно много много. Мисля, че банката кръв е за да я храни докато е скрита. Не мисля, че призракът с кимоното е тя. Призракът я скри там за да ги опази от нея.

Бащата на Виктор повече ми харесваше в началото. Сега изглежда много отвеян и подпиинал. Ще се окаже пияница като своя баща. (нормално след това което му се е случило и което му се случи). Но преди да попадне там беше по-адекватен и концентриран.

Полицайката я разбирам, има желание да разбере какво става и да намери изход, докато повечето от другите изглеждат примирени и общо взето си живеят там.  Кени и го обясни.

# 242
Е, тя има нормална реакция.
Повечето се примиряват. Но и Бойд не се е примирил.

# 243
Мен най много ме дразни Виктор, разбира се. След него Кени. И...Джули.

# 244
  • София
Аз пък мисля, че ги ядат. Липсват части от тялото.

Фатима им е инкубатор. Очаква се да се появи нов персонаж, може би пореден негативен герой - мъжът в жълто.

# 245
  • София
Аз ако ги оценявам с плюсове и минуси бих казал, че нямам чак толкова големи дразнители, да не кажа хич.
Може би Фатима ми е най-антипатична, ама не е чак кой знае какво. Елис ли беше половинката и. Синът на Бойд. И той не ми е от фаворитите. Полицайката също ме дразни. Елджин също ми е как да се изразя, леко несимпатичен...

Ллюбимците са ми много, но сякаш Бойд и Кени най-много ги тача. Виктор и Табита веднага след тях. Дона също много ме кефи. Кристи. Джейд. Рандъл и Джули. Итън. Разликите са минимални.

Джим ми е някъде по средата между плюса и минуса.

+++
Бойд и Кени

++
Дона, Табита и Виктор

+
Рандъл, Джули, Итън, Кристи и Джейд

= / +
Сара

=
Джим и Мари

= / -
Елджин, Елис и онази пълничката шофьорка на автобуса дето попита Кени дали да не отворят отново закусвалнята

-
Полицайката

--
Фатима

# 246
До 5-ти епизод съм и никой не ме дразни, но и към никой не съм привързана. Който и да стане пушечно месо съм ОК.

Относно сериала съм … хм
Чувствам как хвърлят нови и нови въпроси, сюжетни линии и герои, но забравят да дават някакви отговори. Нещо. Поне трохичка. От друга страна е някак хипнотизиращо - не мога да спра да гледам без значение колко странен и на моменти скучен става. Не натискам бутона за пауза и поставям под въпрос всеки и всичко.
Мисля, че истината на този сериал е скрита дълбоко в съзнанието на автора. Освен това не знам дали всичко, което показват е важно - фара, рисунките, дървото, числата в бутилките и т.н. Всичко това има ли смисъл? Това дълбока символика ли е или е плитка претенциозна символика? Не знам.

# 247
Всичко е символика.Сигурно досаждам с непрекъснатото сравнение с Изгубени,но там дарма и нейните символи бяха половината загадка.Тук дърветата са главния символ според мен.

# 248
  • Русе
Според мен този свят е продукт на няколко мозъка, останалите са фигуранти в съзнанието на активно сънуващи
Като активни предполагам са Бойд, Кени, Мириел, Рандъл. Дона е константа през цялото време - защитник, и мисля че в такава постановка е фигурант. Виктор също мисля е фигурант, но общ присъстващ по един или друг начин в съзнанието на активно сънуващите. Семейството на Табита не мога да го определя. Може би Джули.
 Дървото е мислена граница. То е там само за да покаже , че границата е достигната, но по никакъв начин не може да промени факта - нито с унищожението си, нито с заобикалянето си, нито с връщането. Посоките и материята не са значещи в този свят.

# 249
Е нали в 8 епизод уж Виктор  каза за децата. Ама тая теория нещо не ми се връзва баш. Не знам. Децата се свързват с майки? Табита, майката на Кени, жената на Бойд, Дона, Фатима...тогава Джейд и съдружника му какво, не става.

# 250
  • Русе
В моята теория Виктор е вдъхновителя, с история която провокира съзнанието на активните да създадат и влязат в този свят. Джейд - възможно е и той да е измислен образ - всезнаещият и всерешаваш проблеми, от когото можеш да очакваш да реши и тази загадка и да изведе героите. Но всъщност героите сами трябва да намерят решението и да излязат.

# 251
  • София
Не сънуват, продуцентите казаха, че нито е сън, нито илюзия.

# 252
Не е кома,няма да повторят Изгубени.Просто мястото е проклето заради убийствата,за мен са били жертвоприношения децата,някаква секта може би.Тяхната болка е направила чудовищата такива,те и преди са били,но са приличали на хора,сега се вижда истинската им същност.Фатима за да се превръща в такова,значи е убийца на деца като тях.Поне моята логика е такава.Мистика с фантастични елементи си е отвсякъде сериала,няма как всичко да е логично и смислено.В началото мислех,че е човешки експеримент,но сега повече ми допада тази теория,че са проклети и си носят последствията за убийствата.Хората които идват са като на острова в Изгубени,доброто ги вика за да попречат на злото да излезе от там.

# 253
  • София
Фатим нали обясняваше на Дона, че не може да има деца. Може аборт да е направила и затова да понася последствията на мястото. 🤷‍♀️

# 254
В един момент си мислех, че всички са умрели или са в кома. Паралелен свят? Свят за изкупление? Те са в игра? Те са в ада?

Не мисля, че сценаристите са се заиграли с религиозния аспект, но в мюсюлманската религия Фатима е дъщеря на Мохамед и съпруга на първия шиитски имам.Смята се, че от нея произлизат всички съвременни потомци на Мохамед.
Знае ли се какво ще е това “бебе”?
Също мисля, че теориите на феновете са по-сложни отколкото идеята на създателите на сериала.
Имам усещането, че нямат представа на къде да вървят и тъпчат на едно място. Героите са в постоянно състояние на болка и агония. Появява се малка надежда, която ги води на вълни към  безкрайна мъка.
Този сезон ме накара да се чувствам много по-малко, отколкото другите два.Blush

Общи условия

Активация на акаунт