From / Отвъд - Тема 2

• 38 428
  • 756
  •   1
Отговори
# 405
Така.
Скрит текст:
Отново нищо не се разбра. Освен че Табита е преродената Миранда, а Джейд преродения Кристофър.
Дрън дрън.
Раждането на Смайли какво означава? Че убият ли едно чудовище, то то ще се роди. щото нали са безсмъртни. Убили са децата си за да бъдат безсмъртни. То па щото един живот  Joy
Как за Бога е станало това забременяване въобще.
Хубаво правите ужаси, ама поне обяснявайте, то имам чувството, че сценаристите са напушени яко и сами не знаят какво пишат.
Джули беше с къса коса. Защо? От бъдещето ли?
Кой беше зловещия дядка?
Гласа от радиото, това е ясно, но кой е този.
Жалко за бащата, но в последно време беше някакъв статичен.
Сара изби рибата. Абе скрита лимонка е това момиче. ЦРУ да я наемат като излезе. Да води разпити.
Дали ще оцелее Елджин? Дреме ми.
Е, Смайли се върна. Голяма работа е. Липсваше ми.

И сега две години чакане...

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 23:45 от Елора

# 406
Откачена работа... не се чувствам удоволетворена от това, което разкриха. Нещо цялата историята с децата яко куца. И пак се връщам към думите на продуцентите, че всичко си има научно обяснение.. сериозно ли? Joy наистина ще се окаже нечий кошмар накрая, защото просто няма друго научно обяснение за всичката тази простотия Grinning

# 407
О, ще им видим научното обяснения. Колко пък да е научно.
И аз не съм удоволетворена.
Има финали ме карат да тръпна в очакване и да нямам търпение.
Сега - не ми дреме.
Но ще гледам де. Да им видя научното обяснение.
Дано да е читаво и да имат повече познания за разлика от оня художник с банана и тиксото.

Може би са били някакъв култ си мисля. Сатанински и този име пастора Joy

# 408
Смайли ли им е пастора? Grinning ох, искрено се забавлявам, не мога да го приема сериозно това... дето, викаш то пък един живот Joy Joy общо взето пак зрителите измислиха по-интересни теории и сценарии от сценаристите.

# 409
Не Смайли. Мисля, че е дядката.
То да не се появи и някоя бабка в другия сезон tooth

# 410
А да, да.. дядото в жълто... биг брадъра Joy

# 411
ох, искрено се забавлявам, не мога да го приема сериозно това...
Да бе, тръгнахме от ужаси и стигнахме в жанр комедия.
Слагам в скрит, че нали някои гледат към края на седмицата. Да не им разваляме "насладата".
Скрит текст:
Поне Джим се отърва от таз боза. Това си е чиста гавра с публиката, ама че тъпотии.
За Смайли се радвам, да ги почва наново всичките и да приключваме.
А някой помни ли Табита какво търсеше, за да копае в къщата?

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 01:16 от evencee

# 412
  • София
Скрит текст:
Не съм сигурна, че това е краят за Джим. Вярно в едно интервю актьорът, който краен Бойд казва, че накрая ще сме със разбити сърца и беше ясно, че ще е нечия смърт, ама нали Джули се появява от бъдещето с цел да го спаси. Тя нали е story walker и се мъчи да поправи случилото се. Итън и казва, че не може, но в този сериал нищо не се знае.

Не очаквах, че Табъта и Джейд са имали дъщеря. Ама как така и кога са имали? Докато е била Миранда или още по-предишен живот? И това не ми стана ясно.
Сара е жестока. Постави Елджин на мястото му. А какво означаваше къщата на Бойко? Раждането на Смайли - прераждане вечно, ама наистина казва живот? За мен мъжът в жълто е кукловодът и вероятно са получили безсмъртие, но са прокълнати да обикалят вечер и да бъдат чудовища.
Има още доста въпроси. Актьорите се редуват да отговарят на въпроси на феновете и казаха, че накрая ще има поне някакви отговори и малка удовлетвореност. Еми не се усеща точно така. Какво ще бъде за 4ти сезон? Тили Сара ли е, както се дискутира в някакви фен групи? И не само. Историите на другите герои - как Кристи точно попада там, Дона (макар, че тя разказа). Интересно как ще напълнят сезоните, та чак до 5ти. И защо по дяволите чак 2026? Много тъжно. Аз съм с бебе, ама намирам време да си гледам и така се вълнувам на сериал.. 😃 Останах си киноманка и това е.

Много тъпо. 2026! Няма стачка, та каква ли е причината? Може би проекти на актьорите или продуцентите ще го мъдрят.. Дано Stranger things е удовлетворяващ. Уж ще има нов Декстър с Майкъл Хол, самият Декстър. Ще има какво да гледам.

# 413
Надежда, 

Скрит текст:
Според мен Джим умира наистина, щом сме щели да останем с разбити сърца. Съмнява ме обаче някой да страда за Джим,  той е супер досаден герой, та мисля, че ще облекчение, ако се разкара Grinning

Джули уж не може да променя миналото, но реално тя подаде на Бойд въжето в тунела, т.е. според мен може да влияе по някакъв начин.

Джейд и Табъта са преродени Миранда и Критофър, които също са преродени. Още навремето, когато са жертвали децата, явно е имало двойка, която е искала да ги спаси и след това се прераждат и идват отново и отново, за да ги спасят.

Аз друго се замислих, че дядото в жълто се появи през деня пред Джим. Каза му, че не е трябвало да свирят песента. Да не би да събудиха чудовищата и през деня и сега да бродят из града24/7?!?!?

# 414
Леле,
Скрит текст:
ако бродят и през деня вече ще е брутално Grinning

Декстър ще е за младия Декстър, но нещо не бях впечатлена от продължението.
Но пък за младия ще видим.

На Stranger things актьорите станаха големи и са се изпоженили. Ще ги сменят ли, какво ще е не знам.

# 415
  • София
Ами не - освен младия Декстър, ще има и със самият Майкъл Хол, потвърдено е.

Иначе
Скрит текст:
Man in yellow според мен е главният злодей. Кукловодът на всички чудовища, този, на който са си продали душата.

# 416
Това ли беше? Това?
Не съм сигурна, че сме дори близо до разрешаване на тази мистерия.
Скрит текст:
Смайли, здравей.
Добре, хареса ми как завъртяха числата от бутилките. Беше неочаквано за мен. Ноти. Никога не бих се сетила за ноти. Предполагам, че това е някакво заклинание, проклятие или нещо от този род.
Табита = Миранда и Джейд = Кристофър … ОК… опитват се да спасят децата и се опитват да спасят децата, да спасят децата, които са пожертвани за вечния живот на родителите. Наистина ли?
Джим…Не ми е мъчно,
Джули е специална, но аз харесвам повече Сара. Мисля, че тя е най-адекватна от всички.
Човекът в жълто  е лошия, сега трябва да разбера, кой е добрия от всичките  странни същества. Дали може да е детето в бяло или то служи на добрия?
Пропуснах ли нещо?
В крайна сметка остави много неприятен вкус в устата ми. Жанрът на ужасите е труден. Още в самото начало възниква един фатален недостатък, тъй като всеки човек има своя собствена дефиниция за ужас в зависимост от  въображението си. Докато някои може веднага да се сетят за куп ужасяващи убийства, други може да се сетят за по-зловещи свръхестествени събития и списъкът може да продължи.За съжаление сериалът иска да не е просто хорър, но също така да бъде и мистерия, което пък предполага да има куп изненади и провокации.
Обаче в темата ми беше много забавно.

# 417
  • София
Изгледах финалния епизод
Малеееее 😮

Скрит текст:
Първо да си кажа, че ми хареса сезонът, въпреки не малкото критики (в преобладаващата си част основателни), ама аз съм си 'фенбойче' И се радвам, че ще има сезон 4. И се надявам да си изпълнят предварителната заявка от пет сезона, но с условието на финала всичко да е логично и обяснено!!!

Шокирах се за Джим!!! 😮
Неее!
ОК, беше ми някъде по средата, всеки случай не и сред любимците, ама все пак...
Хмм, дали не отварят пътека към събиране на сродните души, Табита и Джейд? 😌
За мен няма връщане назад, мъртъв си е. И дано да няма спасявания, че ще олекнат. Трябва да има някаква тежест. Рядко умират главни герои. Макар че Джим не беше чак толкова главен...
А Джули (сценаристите най-вече разбира се) да стоят далеч от промените във времето, че ще стане една голяма каша... Но все пак трябва да отбележим, че тази Джули която се появи опитвайки се да спаси Джим е по-малката Джули, т.е. от миналото ще да е.

Е, поне Джим разгада гатанката и умря... Кой да се сети, че са 'ноти' ???
1-0 за продукцията тук, хаха. 😊

Даааа, за Смайли!!! 😎
Не бях изненадан, очаквах точно това да се случи и въпреки всичко бях WTF!! Хохо
А физиономията на Бойд беше един път. Искам МЕМЕ!
Значи това става когато убият един от тях. Наказват някоя от жените с бременност. Бляк.
Поне Фатима остана жива. Е, нали трябва да има дразнители за сезон 4. 😀😉 Ама май Елис както е тръгнало ще я измести от негативната ми класация...

Според мен чудовището в жълто е техния лидер. Главатаря! Може би и най-големия противник на 'Момчето в бяло' което пък трябва да е 'лидера на децата'
Сега се чудя дали с мелодията, която изсвириха не 'събудиха чудовищата' един вид да могат да излизат и през деня или през деня може да се появява само техния лидер, в което също има логика. Да има някаква по-голяма сила. Хмм, но ако е така, защо чак сега се появи? Значи все пак е свързано с музиката. Изобщо шоуто е тясно свързан с мелодиите. Да си спомним за музикалната кутийка!

Сара беше брутална! Майкоооо. Ужас. 😮🤢
Този сегмент не ми хареса. Даже бях отвратен. Не исках и Бойд да го измъчва, а той му смля ръката, т.е. малко късно беше 'спасен' от Сара. Сега и двамата са в кюпа според мен и не очаквам добър край и за двамата.

Най-важното нещо за мен беше потвърждение на моята теория и на още няколко бг мами тук, които разконспирирахме още в сезон 2, че Табита е Миранда, а Джейд е Кристофър (но без полудяването, макар че то не пречи да се случи...). Оказа се, че имаме прераждане на души във времето и повтарящ се цикъл.
Значи, в оригиналното време (все още е неизвестно през коя година се е случило или по-скоро през кой век...) е имало двама влюбени, мъж и жена. И те са се опитали да спасят децата. Може да са били изкушени от обещания вечен живот, но да са отказали или просто да са били наоколо и свидетели на тези извратена и брутална жестокост. Преди Миранда и Кристофър е имало още такива души/герои. Не се знае колко и през колко години се повтаря цикъла. Но основната мисия на Табита и Джейд е да спасят децата. Това е метафорично разбира се. По-скоро да им освободят душите и да изпратят изчадията в ада. Пак метафорично.
Тук е големия проблем и загадка. Доколко е научна фантастика и до колко е свръхестествено, защото границата е много тънка.

Кошмар ли е, експеримент ли е, някаква примка във времето ли е (най-логичното нещо). Като ако е такава, то след тази нечовешка жестокост, родители да убият децата си трябва да е освободила тази енергия, за да се получи някаква физична аномалия във време-пространството.

Оценка на сезона: 7.5
Генерално: 8.0 / 8/5
Висока е оценката, но така е, за мен си е заслужена. Да, имам пристрастия, но цялостно погледнато имаме много добре развити герои и история.

# 418
За мен не. В Дарк има оплетени линии, но сравнително бързо се разбират някои неща, не е по 3 сезона да откриват, че има пътуване във времето. Има финал, към който води всичко. Има баланс и градация. Докато тука 9 епизода пълнеж и накрая в един епизод всичко пльк и чакам две години. Един Silo е по-балансирани откъм сюжет!
Хубаво де. Изяснихме си някои неща. Уж
 За мен ролята на Бойд е загадка все още. Евентуално важната да е била жена му, ама той я уби. Би било забавно да се окаже така Joy

# 419
  • Sofia
На мен ще ми е любопитно как точно се очаква да помогнат на децата.

Общи условия

Активация на акаунт