From / Отвъд - Тема 2

• 38 421
  • 756
  •   1
Отговори
# 420
Жената на Бойд сигурно е била предния Кристофър. Grinning И той, и тя, избиват града.
Дали мелодиите са еднакви - от кутията и тази, която свириха сега т.е. приспивната песен?
И някой ще ми припомни ли какво търсеше Табита в къщата? Не беше ли къде отива кабела на електричеството и това въобще как се вмества в загадката с жълтия?

# 421
  • Somewhere far away
Е поне за едно нещо бях права- Фатима роди чудовище. Grinning

# 422
Да, Табъта търсеше къде отиват кабелите в мазето. И намери вход към тунелите преди да падне къщата.

Сега чета, че действието на започнало 1506 година, тогава били убити тези деца. Не мога обаче да схвана откъде дойде тази година? И освен това всички чудовища да с дрехи от 50-те, а не от 1506 година...

# 423
Сигурно ли е, че това е годината?
Ако беше 169и някоя можеше да се върже с вещиците от Салем.
Може да е нещо свързано с откриването или заселването на Америка.

# 424
На мен ще ми е любопитно как точно се очаква да помогнат на децата.
И аз се чудя на умрели как се помага.

# 425
След като се твърди, че не е сън, според мен единственото остава да е проклятие. Нещо свръхестествено. Няма как да е експеримент от средните векове, няма как да има друго обяснение, научно. Прекалено много свръхестествени елементи вкараха, видения, символи, чудовища и т.н.

# 426
  • Sofia
Да, и за мен е проклятие.

# 427
Току що изгледах финала....

Както казват по филмите - What the hell just happened??

Скрит текст:
1. Защо Джули беше с къса коса във финалната сцена? Това Джули от бъдещето ли е? Dark ли ще копират все пак???
2. Кой беше този дъртак? Очевидно гласът от радиото, който каза, че Табита не трябва да копае. Но кой е този, по дяволите?
3. Миранда и Кристофър? Табита и Джейд???
4. Фатима роди Смайли? Вие сериозно ли???
5. Джим????

Ако 3 сезона поставяха само въпроси, финалът на сезон 3 закопа всичко и всички. Не знам дали съм развълнувана от дългоочакваното раздвижване, или разочарована от посоката.

Имам две години да изгледам всички епизоди от начало и да видя дали този трети път ще забележа нещо, което съм пропуснала досега.
Не съм чела скрития текст, ама сигурно е станала зарибявката от миналия сезон с излизането на госпожата отвън, после се появи таткото на Виктор, пак някакви деца и тъпотии, но да си дадат сметка колко нелогично е всичко за публиката, а все пак, ние ги храним у все повече се разочароваме като фенове. А, как го чаках този сезон.. Мани!
ПП: и къде останаха чудовищата, бяха фокус в първи сезон, а сега ги няма, гледаме Многострадална Геновева, т.е. момичето, което им разказа играта в първи сезон, Бойд, който също не знае къде се намира, Фатима, която изведнъж заприлича на бременна в осми епизод, някакви луди като Джейд, онзи от автобуса, двамата афроамериканци и т.н. И Джули, моята любимка в кавички, която се тръшка насам и натам , както и крийпи братчето й. Даже майка й и баща й на Джу не си играят толкова зле ролята, макар, да е очевидно, че сериалът загива.  Защо убиха майката на Кени-не е искала повече да е там жената, все така става в сериалите, като се опълчиш, и те убиват, а нямаше логика в нищо до момента в целия сезон. Даже не съм догледала пълните епизоди.

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 14:57 от FreakOnALeash

# 428
Страхотен епизод,много ми хареса сезона.
Скрит текст:
Потвърди се че е проклето цялото място,както и че Табита е преродената Миранда,това за жертвоприношението заради безсмъртие ме отврати обаче.Кой иска да живее вечно?!
Хареса ми,че Фатима оцеля,не и че роди безсмъртния Смайли.В групата вече текат залагания кой кой е прероден,най-смешното е че Дани полицайката е жената на Бойд и затова само се дърлят 🤣.
Жалко за Джим,не ми хареса че Джули се опита да се намеси въпреки предупреждението на Итън.Според мен те са отишли пак с него в "църквата" и като е влязла е видяла смъртта на баща си и нормално да се опита да я предотврати.
Мелодията и нотите също бяха оригинална заигравка,за мен не е същата мелодия както когато Бойд счупи музикалната кутия,но нека някой разбиращ от музика каже.Мен ми е интересно щом Джули има такива сили,какви ли имат Рандъл и наркоманката?С удоволствие ще гледам следващия сезон,а защо не и пети.

# 429
Не знам за Вас, но на мен цяла вечер ми звуча песента  и ви поздравявам с , What will I be aka. Que sera!

# 430
  • Варна
Четох. Малко се разочаровах. Гледах. Много се разочаровах.
Идеята/историята -ОК,става, обаче 40, че и 50 едночасови епизода си е прекалено разтягане на локум( за мен).

# 431
Четох. Малко се разочаровах. Гледах. Много се разочаровах.
Идеята/историята -ОК,става, обаче 40, че и 50 едночасови епизода си е прекалено разтягане на локум( за мен).

Не знам, аз гледам с превъртане. 😁

# 432
  • Русе
Изгледах го. Мисля че дадоха обяснение. Както каза Джейд в началото на епизода - енергията не се губи,транформира се. Ужасът ,който са преживяли жертваните деца и тези, които са искали да ги запазят и спасят не може да изчезне, а е възможно и децата да не са точно мъртви, а в призрачната си енергийна форма, която възможно е свързана с безсмъртието и неуязвимостта на чудовищата. На мястото се връщат тези, които са се опитвали отново и отново да спасят децата . Може би част от хората в селището са просто придружители на такива,които са свързани с мястото. За Джейд и Табита е ясно. За другите явно ще се изяснява в другия сезон. Постепенно върналите се  "спасители" разкриват информацията за мястото, но с всяко разкритие се активизира защитна реакция и чудовищата и стават по-опасни. Не знаем кай е прикованият в пещерата Мартин. Предполагам е достигнал до истини и е бил наказан.Не знаем ролята на Рандъл и Мариел, които са свързани чрез цикадите по-силно с мястото. Джули е пътешественик в историята и си мисля, че все пак ще успее начин да променя.

# 433
Явно не децата да спасява, а техните души.
Може би това ще махне проклятието, знам ли.
И това ще премахне евентуално прокълнатото място.
Ако е прокълнато въобще.
Нали уж казали, че имали научно обяснение.
Ми то магийки и прераждания не са научни обяснения.

# 434
Тук един пич развива доста добра теория как е започнало всичко. Да гледат само приключилите с епизод 10 Simple Smile

https://vm.tiktok.com/ZNe3DbLak/

Общи условия

Активация на акаунт