From / Отвъд - Тема 2

• 36 205
  • 756
  •   1
Отговори
# 45
И аз съм фенка на сериала. Хареса ми началото на 3 сезон, надявам се на повече мистерии и по-малко ужаси, че го гледам с 12годишния ми син Stuck Out Tongue Winking Eye

# 46
Не мисля, че е подходящ за 12-годишно, особено 2-ра серия.
Изгледах миналия ден и аз, но единствено края ми хвана интереса. Останалият пълнеж, колкото е безсърдечно да прозвучи, ме отегчи.
Нещо ми идват в повече фантасмагориите.
Хайде, гледайте и да коментираме. Поне материал ни подават достатъчно в това отношение.

# 47
  • Somewhere far away
изгледах и аз най-накрая.
ох много тъпо ми стана за

Скрит текст:
майката на Кени. наистина имаше много добре предадени емоциите и мъката.

# 48
Хареса ми епизода,няма как да се разкрие всичко за два епизода,поне още един сезон ще има.
Скрит текст:
Разбра се,че освен че говорят и мислят и намират най-слабото място чудовищата.Горкият Кени.
Не разбрах обаче как намериха зелето и картофите,кой ги е засадил там?
Много зловещо беше обаждането от починалото бебе.

# 49
  • Somewhere far away
и бебето на Фатима
Скрит текст:
все повече си мисля че ще се окаже някое изчадие от ада буквално. след сцената с яденето на развалените зеленчуци...и то така настървено, направо ми се догади

# 50
Много ми е смешно да следя темата в момента, защото изчаквам да се натрупат епизоди, а и ще мога след 20.10 да гледам, и съответно не отварям скритите текстове. Благодаря, че сте съобразителни, но после не знам как ще наваксвам. 🤫😃

# 51
  • София
Изгледах епизод 2. И отново ми хареса.

Много силно пресъздадоха мъката на Кени (и на останалите, не само той) след случилото се с майка му.

Майката на Виктор е много свързана с всичко случващо се. Тя е първата, която е попаднало на това място и е повлякля и децата си, като само Виктор е оцелял. И явно времето на това място върви както и времето в реалния свят, т.е. годинките са си годинки...

НО какво е това място по дяволите? Явно са живи, вече писах защо (но не е гаранция на 100% заради отражението в прозореца в края на сезон 1, т.е. евентуално това да не е истинската Табита и нещо да се е вселило в нея ; ама тези неща са малко вероятни за мен), най-малкоти се обади по телефона на майка си. А сега в епизод 2 чрез гугъл намери статии и за други изчезнали хора.

Интересно ще е наистина ако хванат живо чудовище. Е, те вече бяха хванали ама нищо не постигнаха.
Явно няма да ги подпалват, отказаха се. Новата цел е да хванат отново някое чудовище живо.
Доказано ли е, че тези чудовища са починали преди това хора на това място? Май не. Това е една от теориите ни мисля.

И аз мисля, че бебето може да се окаже 'зомби' Как само майката нападна смърдящите развалени зеленчуци, а иначе нищо друго не и се ядеше... Бляк.

А кой е засадил тези новите зеленчуци, които Джим намери? И как досега не са ги намерили? Според мен това място иска да ги държи вътре и им изпраща сега тази храна, за да не умрат от глад и гаврата с тях да си продължи по сценарий.

И пак за това място. Това кошмар ли е? И ако да, чий? Но как така се попада там?
Аз първоначалното си мислех, че това са хора, които са в тежко състояние/кома или са катастрофирали по пътя тежко и някакви ей такива работи ама се отказах от тази идея.
Но ето, как така Табита се върна в реала (приемаме засега, че е това)? Момченцето в бяло каза, че това е единствения начин. Какъв начин, да се събуди от кошмара ли? Защото иначе да си го кажем, след падане от толкова високо тя трябваше да е мъртва или най-малкото тежко изпотрошена, а на нея нищо и няма.
Е, добре де ама тя и в реалния живот продължава да вижда момченцето в бяло? Как така??? Това вече тотално обърква всичко.
Ако е експеримент или просто някаква странна червеева дупка, то тя се събужда ама ако преди това е била на легло прикована или в кома как така изведнъж се озова в това градче. И все пак се събуди в болница де, това е поне малка следа.

Изобщо всичко е толкова шантаво, че... 😀

# 52
Бащата на Виктор каза,че са минали 40 години от тяхното изчезване.Според мен градчето вика Табита за да освободи децата,ето и майката на Виктор е била извикана.За мен си остава затворено място с таен вход/изход.
Само мистерията с кутията не успях да разбера,уж е била в тях след като са изчезнали(прибрана,скрита,заровена?) и как се е оказала във Виктор.Трябва да видя пак първите сезони,там като дете не беше ли с нея.

# 53
  • София
Така де, ок, ама къде, какво е, какви закони играят (не и земните).
Как се влиза и излиза. Някой знае ли за това място, контролира ли се, или всичко си е мистерия и просто го има...

# 54
Изходът е кулата,входа дървото най вероятно.В предвид че е намерена в горите на Мейн,явно там се намира самия град,просто не е видим.Със сигурност някой контролира входа/изхода и кой да влезе,може и момчето с бяло да е.
Ужасна е тази бременност на Фатима,уж не можеше да има деца,сега зомби си имат....Напомня ми за Сън,но там се оказа просто "мечта".Силно се надявам да не са пак всички мъртви,но в предвид че се обади на майка си,а са изчезнали преди колко 2 години близо?

# 55
  • София
Ок, кулата го приемам за изход, факт, но може да има и други.
Относно входа, мисля, че изрично се спомена, че много двойки са попаднали там от други места и от други щати и не, не всички са попадали на падналото дърво. Възможно е да има много входове и само един изход (кулата), но по тази логика може да има и други изходи.

Някой хроникьор тук има ли със сигурност информация (потвърдена), че всички попаднали на това място са след пътуване с кола? Защото такова впечатление се създава. Попадат там с леки коли, бусове, рейсове и т.н. Даже имаше един епизод в който дадоха гробище за коли, което беше претъпкано. Беше смразяваща гледка.

Но това място го има от векове, а в миналото автомобили не е имало. Тогава как са попадали хората в този капан?

# 56
Имаше в групата теория, че Фатима не е бременна, ами се трансформира. Точно както този с водата я вижда като заспи. А да, това с водата съвсем го забравиха сценаристите.
Според мен и theme song има значение. Не виждаме в бъдещето, за да кажем кой, какъв или какво ще стане ... има някаква нишка. Тогава, това бъдещето ли е? Каквото бъде, ще бъде. Нещо като поглед какво ни чака след като унищожим Земята.
Едно е сигурно, че извадката там не е случайна и всеки е попаднал с определена цел, което тепърва ще разтягат. 

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 14:19 от evencee

# 57
Гледах нещо като анализ на трейлърите на самите епизоди, не знам къде има такива, та там се коментира, че дървото, през което се влиза не е само едно, а са различни дървета и като вид и като разположение, така че вероятно се влиза от различни места. Дали изходът е само Кулата? И защо децата са затворени в Кулата? Според мен в тази Кула може би е затворен и Томас, който обаче е починал като малък, дали Табита не трябва да освободи и него? И дали момченцето в бяло не е Томас?
Нямам търпение за епизод 3 да видим дали ще хванат живо зомби ... и какво ще стане.
В еп. 2 разбрахме, че майката на Виктор е взела наркотици и алкохол когато е почнала да чува гласовете и да рисува. Сега се замислих дали майка му не е тръгнала към Кулата и не е скочила, както Табита и дали няма да се окаже жива. А също и сестрата на Виктор беше тръгнала след майка си и не се беше върнала, може би е жива?

# 58
Аз очаквах някакви отговори в последния епизод, да има леко разплитане, а то какво стана - още повече се заплетоха нещата.
Скрит текст:
Според мен хората в града са си живи, иначе как Табита ще говори с тези от външния свят, така да го наречем?
Ако наистина Фатима не е бременна, то това ще е наистина туист, ако и тя се превърне в чудовище. Но това също значи, че ако тя не умре, преди да се превърне, то чудовищата са живи също или стават безмъртни. И защо точно тя, какъв е критерият, ако има такъв?
А това с тази кула е много непонятно за мен. Но все пак Табита лежа в болница, тоест имала е наранявания някакви, не е съвсем непокътната.От какво трябва да се спасят децата? В опасност ли са там и коя е опасността - пак ли чудовищата?  
А края си беше зловещ с това обаждане от Томас. Как беше починал той, че не помня вече?
Наистина се обръквам, май ще трябва да прегледам пак поне предния сезон. Може пък да са загатнали още нещо, но да е останало неразбрано.

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 15:30 от ItsAnabelle

# 59
  • София
Аз няма да се учудя ако майката и сестрата на Виктор се окажат живи. Единствения проблем е, че би трябвало да са важни и ключови герои, а вече сме в сезон 3 и не сме ги видели все още, т.е. с напредване на времето това става все по-малък вариант.
Освен ако сериалът няма да кажем 5 сезона. Ама за това никой нищо не може да ти каже... От толкова много фактори зависи.

Общи условия

Активация на акаунт