From / Отвъд - Тема 2

• 38 243
  • 756
  •   1
Отговори
# 75
Пльос и аз във фен-клуба на сериала. Едва преди няколко дни видях, че са пуснали третия сезон и тъкмо приключих трети епизод.

Не съм гледала Lost, гледам, че тук честичко го сравнявате, но мен изобщо не можа да ме грабне за разлика от From. Първият му сезон направо ме отнесе, изгледах го на един дъх. Не са вече много филмите, които да не ме пускат толкова дълго след гледане.

И сега продължавам да го умувам. Понякога ми се струва, че и самите сценаристи измислят в движение историята и те не знаят дали и каква развръзка ще има. И че вече толкова са забатачили нещата, че няма логичен начин, по който да могат да разплетат всичко. Ако изобщо това е целта Joy
Скрит текст:
Чудя се дали Табита изобщо беше "навън"? С усещането съм, че всички са в някаква пространствено-времева спирала, която не позволява измъкване, но в същото време при завъртането ѝ се получават някакви пресечни точки в съдбите на замесените.
При все това не мога да отрека, че сериалът е обсебващ, може би точно защото няма никакъв лъч на надежда и каквото и да опитват сякаш става само по-зле.

# 76
Току изгледах 4 епизод, хареса ми като динамика, но ...
Скрит текст:
яд ме е за Рандал, въпреки че това накрая - последно жив ли ще е или не?! Тестват лоялността на Бойд.
Фатима става все по-гнусна, а и странно е че точно с която имаше спречкване умря. Все повече ми се струва, че не е бременна, ами нещо друго ѝ се случва.

# 77
Оригиналът на "Que sera, sera" е написан за трилър на Хичкок от 1956 г., изпълнява се от Дорис Дей и обръщението е от майка към дъщеря (във филма става въпрос за отвличане на малко момче). Във версията на Pixies е от баща към син. Все ме гложди, че има нещо в тази връзка - деца/синове и родители - Джим, Итън и Томас; Бойд и Елис; Виктор и баща му. С майките пък все се случва нещо.
При всички гадости, които им се случват, очевидно все пак мястото/нещото не иска да ги унищожи напълно. Храни се с присъствието и с ужаса им. Къщите, талисманите, питейната вода и електричество. Самото място им дава някаква илюзорна сигурност, за която да се хванат, да не полудеят напълно и да се опитват постоянно, надявайки се, че могат да се измъкнат.

# 78
Не можах да разбера драмата на Табита. Хем искаше да се върне при семейството си, хем се ужаси като си помисли, че не се е измъкнала всъщност и че бащата на Виктор едва ли не е от създанията и я мамят.
Искаше да намери вход, който в идеалния случай да е и изход или поне да даде някакви отговори. А не просто да се върне и всичко да започне отначало.

# 79
Явно целта беше да намери и доведе бащата на Виктор, ама само той ни липсва на целия гювеч ...

# 80
Ами трябва горе-долу темпът на влизане да догонва този на "излизане", иначе много скоро ще останем без субекти Joy

# 81
Здравейте, къде изгледахте 4ти епизод, тъй като на мен в MAX (hbo) не ми излиза епизода, а пишеше, че епизодът е излязъл още на 13ти Октомври?

# 82
Аз гледах във "филмче" с бг суб, излизаха в неделя или понеделник, но сега няма 4 епизод.

# 83
  • София
В Мах ги качват всеки четвъртък, но не мога да чакам и свалям от замунда.

# 84
Нещо и аз взех да се дразня от това нищо-случване. Все пак трябва да има отговор на някои въпроси, сериалът не е 1000 епизода. Те така могат и 20 сезона да направят.
И аз така мисля. Смучат си от пръстите, а вече сме на 3-ти епизод и освен, че
Скрит текст:
Табита (уж) излезе от града и пак се е запътила към него
, друго съществено не видях. Остават не повече от още 7 епизода за сезона по традиция... Изобщо, няма я тръпката от предишните сезони, които изгледахме вкъщи на един дъх. Сега даже не се сещам да проверя за нов епизод през седмицата.
Скрит текст:
ПП: Какво мислите, че се случва с бременното хубаво момиче (забравих й името)? Дали е бременна изобщо или е нещо друго?

# 85
  • Somewhere far away
в 4ти епизод нещата станаха интересни, ама аха и свърши. много мразя това чакане , затова предпочитам целия сезон да излезе и тогава да гледам.

# 86
Хареса ми епизод 4.
Скрит текст:
Не смърта на Рандъл разбира се,аз също го харесвам.Според мен си го убиха,нарочно го оставиха на линейката и с последни сили да проклина Бойд.Явно всичко се върти около него и се опитват да го пречупят,както е станало с Кристофър.Виктор лека полека си припомня,със сигурност ще има още нещо важно от миналото и тогавашното "прочистване".Да видим и как ще реагира на баща си след 40 години.

# 87
Рандъл, спойлер:

Скрит текст:
Съвсем жив си е в следващите епизоди. Всичко беше игра на създанията. Пречупването на Бойд

Иначе Бойд, Рандъл и Виктор са ми любими, поне след досегашните епизоди. Харесвам и Елис. Фатима вече не, след последните гадости.
Ще е е мега хипер тъпня да измислят финал в стил Lost. Втори такъв бълвоч не бих понесла. Т.е. мисъта, че за втори път съм се вързала да гледам подобна простотия.
Чета някакви теории за преплитане на времето и как Елджин е син на Фатима. След Dark с
Скрит текст:
едната е баба сама на себе си, другият е син на приятеля си и т.н.
, и това бих понесла зле Simple Smile
Четох нагоре мнение, че сценаристите на момента измислят историите и вече съвсем са се оплели, напълно вярвам, че е така Simple Smile
Не мисля, че майката на Виктор е ключ към нещо, по-скоро е поредната жена, която иска да спасява онези зомби деца.

# 88
Ми покрай гривната определено се прокрадват такива мисли за времето. Доста го натъртиха.Освен това за първи път там става студено. Освен пространството, и времето се движи явно странно.
Има някакъв замисъл, но какъв...
Интересно беше около Табита. Надявам се следващите епизоди да раздвижат малко нещата.

# 89
Рандъл, спойлер:

Скрит текст:
Съвсем жив си е в следващите епизоди. Всичко беше игра на създанията. Пречупването на Бойд
Скрит текст:
Супер! На мен ми е интересен и не исках да го убиват.
В промото за 5 епизод ли гледа? Щях да го търся точно заради това да видя и съм забравила.
А тия деца аз не вдявам защо трябва да ги спасяват въобще и от какво ... не ми е интересна тази посока, даже досадна.
Предчувствам финал тип Lost още от началото на сериала, просто тези толкова си могат. Или поне нищо няма да се разбере.

Общи условия

Активация на акаунт