From / Отвъд - Тема 2

• 38 382
  • 756
  •   1
Отговори
# 135
Нещо, което не знаех: Дона и Дейл са семейство в реалния живот. Simple Smile

Скрит текст:
Отдавна им подхвърлят снимки из Фейсбук, но тази виждам сега. Много красива е била Дона като млада.

# 136
  • София
С вас съм (в темата), но няма как да пиша, понеже събирам епизодите за общо гледане на един дъх. Спойлери не ми пречат. Аз също съм от върлите почитатели на Lost - нямам против този да е "втори Изгубени", стига да ми е интересно и да не се подиграват откровено с мен като зрител.
В миналите сезони - имам претенции, но съм ОК с развитието. От това, което чета се замислям, дали явно-или-тайно замисълът не е за бая сезони напред и затова да има толкова "пълнеж". (Отчасти, само това би ми обяснило защо ви се струва, че има ходове, които все едно, са измислени на момента и сетне даже са позабравили какви са ги дробили...)

# 137
  • София
Понеже следя сериала от самото начало, само ще добавя, че не се снима епизод за епизод. Снимките са приключили още пролетта, началото на лятото.

# 138
Единственото засега изсмукано от пръстите е, че е зима и уж нещо си се променя в "купола". Само защото в Канада, и заради стачките на сценаристите, им се наложи да снимат зимата този сезон. Та, като нищо покрай това да има и други такива.

# 139
Нещо, което не знаех: Дона и Дейл са семейство в реалния живот. Simple Smile

Скрит текст:

Ех, че готина млада Дона! Purple Heart
Скрит текст:
А Дейл, горкият, тъкмо го показаха, и го убиха...
Аз от този епизод запомнох само три неща - Фатима сподели за извратения си глад с мъжа си, Виктор се срещна с баща си и Дейл умря в стената. Е, пак ми беше скучно, даже и чудовища нямаше...Disappointed Relieved

# 140
Така. Намерих още едно доказателство, освен тока и бързото заздравяване на раните, че тази реалност в която е града , не е тази от преди него. А някаква паралелна или друго измерение. Ако наистина не е въображението или нещо от сорта на някой. Та, според статията която Табита показа на бащата на Виктор като доказателство, че не го лъже ,пише че са тръгнали от дома си в Аризона към някакъв парк. И по пътя към парка влизат в този град. Когато пада от фара, се събужда в болница в Мейн. Реших да проверя кой щат къде е ииииии:
Няма как в реалността, която знаем това да се случи. 😁

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 17:42 от ekaisheva

# 141
  • София
Изгледал.

Ами знаете винаги има 'филър' епизоди във всяко едно шоу. И винаги се слагат по средата на сезона. Обикновено са два. Този беше първия. Очаквам повече действие в епизод 6, пак филър епизод 7 или 8, а останалото жега. 😊
На мен ми харесва сезон 3. Проблемът е голямото чакане между сезоните. Ех, къде е доброто старо време, когато се бълваха по 20+ епизода всяка година. 😀😉
Присъединявам се към всеобщото мнение, че този епизод беше най-скучния, но пък се случиха три важни неща. Срещата на Виктор с баща си. Топ момент в сезона дотук. Разчувствах се.
Ефетната смърт на Дейл (няма да ми липсва това мрънкало ама кофти все пак) и факта, че Фатима сподели с някого за проблема си...

Добре, а какви са тези цифри на бутилките. Координати? Дати? Адреси? За мен е по-скоро първото.
А това дърво с бутилките не е ли същото като на майката на Виктор от реалния свят, от парка?

# 142
Добре, а какви са тези цифри на бутилките. Координати? Дати? Адреси? За мен е по-скоро първото.
Във ФБ групата дадоха, че на една от бутилките цифрите отговарят на номера на стаята, в която се събуди Табита в болницата.. Там също оприличиха логото на болницата на символа:
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 18:33 от 50 Shades of Purple

# 143
Чакайте сега. Кога са давали номерата от бутилките? Това съм го пропуснала. Помня само Табита и Джейд като се чудеха какво значат. Дори и болничната стая не съм забелязала кой номер е. Възхищавам се на такива наблюдателни зрители, защото съм убедена, че детайлите говорят много. Може би не всички, не точно тези, но съм сигурна, че историята е написана между редовете.

# 144
В предният сезон Джим беше извадил едно или две листчета като бяха при дървото,сега Джейд също вади.Помня тогава едното беше с годината на войника който виждат като видение.Според мен всяко шише е човек бил в града и починал,оставил някаква следа един вид.Войникът защо е важен така и не се разбра.

# 145
Добре, епизод 6

Два ключови момента -

Скрит текст:
- Табита евентуално е сестрата на Виктор и започна да си спомня, но го оприличава на сън...Подозирахме го.
 - Фатима не е бременна - и това подозирахме.

Интересна ми е сюжетната линия около Рандъл. Там ще изскочи нещо накрая, вярвайте ми.

Завиждам на съпруга ми, който чака да ги изгледа накуп. А аз простата чакам Михаля всяка седмица.....

# 146
Добре, епизод 6

Два ключови момента -

Скрит текст:
- Табита евентуално е сестрата на Виктор и започна да си спомня, но го оприличава на сън...Подозирахме го.
 - Фатима не е бременна - и това подозирахме.

Интересна ми е сюжетната линия около Рандъл. Там ще изскочи нещо накрая, вярвайте ми.

Завиждам на съпруга ми, който чака да ги изгледа накуп. А аз простата чакам Михаля всяка седмица.....

Скрит текст:
Мисля че няма да му е сестра.

Поне на мен ми се струват различни деца. А и възрастта им не съвпада. Елоис да е била на 5-6 тогава. Това е било преди 40 години, съдейки по информацията от Виктор. Табита сега е на 30-40. Преди нейното време е било. Направи ми впечатление на мен Джейд като беше с Итън и гледаха числата от бутилките. Споменаха, че има такива, които са обърнати на обратно. Мисля че това ще означава нещо.... Но все още не знам какво. А и мисля че чудовищата пазят Виктор по някакъв начин. Тоест не искат да го убият. В подземието го предупредиха да не влиза повече долу. Когато е излязъл от подземието като дете , след като майка му го е оставила там, всички мъртви бяха по улицата. Тоест те са излезли навън, защото е било светло. А нали само по тъмно излизат чудовищата. Което ме навежда на мисълта ,че те могат да са навън, но не искат. А Виктор е бил сам повече от 20 години със сигурност. През което време е обикалял навсякъде. Няма как да не са можели да го убият. Да, момчето в бяло му е помагало да се съхрани жив, но все пак ми е странно... Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 17:55 от ekaisheva

# 147
Ще видим как ще го завъртят Laughing

# 148
Да. Satisfied Между другото, ако до една две серии не вкарат никой в града, значи сценаристите са си сменили модела , по който работи схемата с бройката на хората. До сега винаги са се изравнявали убити и вкарани. А сега мъртвите водят с цели 4 Scream Трябва да се запълнят

Ох, май имам прекалено много свободно време Sweat Smile

# 149
Имам чувството, че много камъчета хвърлиха тази серия, но общо взето нищо не се разбира. Вече нямам желание да си блъскам главата с теории като в Lost, така че чинно ще чакам някой да го смели.
Скрит текст:
Не мисля, че Табита е сестрата на Виктор.
Според казаното от Виктор, че някоя си купила количката от магазин, ме води към мисълта че това е било реален град и нещо се е случило. Като отражение на града, в който беше Табита - с две бутилкови дървета. Не си спомням какво си говореха с бащата относно тях, докато беше навън.
Ретро жената ми хареса. Чудовищата са много иновативни този сезон, до миналия само вървяха бавно захилени.
А Джейд е толкова изгубен, че чак жал ми става, но бармана му подсказа да бъде по-трезвомислещ.

Общи условия

Активация на акаунт