From / Отвъд - Тема 2

• 38 491
  • 756
  •   1
Отговори
# 270
Цикадите са символ и на светлината и тъмнината и затова древните носели в храма на Аполон цикади като дар. За китайците цикадата пък символизира възкресението, вечната младост и пречистването.
И още, но е дълго затова го слагам в скрит текст.
Скрит текст:
Цикадите са най-дълго живеещите насекоми, които веднага ги причиняват да бъдат очевиден и подходящ символ за дълголетие в животинските тотеми. Това и прераждането са най-често срещаните теми, свързани с музикалната цикада и тези символи се интерпретират като силно лични. Те говорят директно с хората, не само чрез песента си, но и в посланията, които животът им изпраща.
Цикадите като духовни водачи помагат за развитието, разпознаването и появата на себе си през различните фази на жизнения цикъл.
Те сами имат дълъг и трансформативен жизнен цикъл, поради което са свързани с миналото и настоящето, метаморфозата, превъплъщението и промяната. Появата им и призванието може да дойде по-късно в живота на човек, след период на изолация и уединение, точно както това насекомо преживява в природата.
След като остава под земята през по-голямата част от живота си, насекомото от цикада се освобождава и губи черупката си. Това служи като пряко призоваване към хората, които трябва да излязат от криенето и да се освободят от ограниченията, които поставяте върху себе си – „да хвърлите кожата си“. Символиката на Цикада показва способността на човек да отразява дълбоко и да се преражда като нов, по-добър индивид, който може да се изрази честно. Често пъти може да ви е трудно да разберете и да бъдете удобни и честни с истинското си аз. Може да се почувствате напълно и напълно изгубени и не знаете къде да търсите. По ирония на съдбата информацията и прозрението, които хората търсят, обикновено се намират точно под повърхността, така или иначе, охранявани само от блокади, които сме създали за себе си.
Когато тотемът на животните на цикада излезе от живота си под земята, той символизира прераждането в нов живот, но също така дава значение на изследването на това, което може и трябва да бъде възкресено от стария живот. Преразглеждането на елементи от миналото не е задължително да пречи на растежа и напредъка в бъдещето. Ако можете да научите едно нещо от миналото, това знание ще се окаже полезно за положително възстановяване в бъдещето.
Тези песни могат да ви научат на често пренебрегваното изкуство да общувате със себе си. Цикадите са силни комуникатори и вдъхновяват същата черта у хората чрез песните си. Те имат много отчетлив звук, който е изцяло техен, което символизира необходимостта да канализирате собствения си глас и да преминете към ритъма на вашия собствен барабан.
По този начин духовните тотеми на Цикада ви помагат да разберете и да бъдете в унисон със себе си, като подпомагате разкриването на дълбоки истини и мисли, които са били забравени. След като ви свържат със собствения си глас, те помагат да го свържете с най-сърдечните ви желания.
Като цяло е символ на мъдростта и духовният стремеж. Сиянието им е метафора на светлината, на мъдростта в мрака, на невежеството или на морала – в тъмнината на греха.

# 271
Теориите почват да ми приличат на То

# 272
Теориите почват да ми приличат на То
Измислих го 🤣
Пениуайз е таткото на всички страхотии, а самите страхотии търсят подходящата си майка.За това се появяват под формата на деца.

# 273
  • Somewhere far away
Значи ... имат големи daddy issues. 

# 274
В последния сезон няма новoпристигнали освен придружаващите Табита, но заради нейното завръщане. Това прави впечатление. Дали означава, че всички необходими "участници" вече са събрани?!
Странно беше и идването на Мари точно, когато Кристи разви чувства към Кени. Итън и Джули единствените деца.. А Бойд и семейство може да е там само заради Елис, за да "забременее" Фатима.. Елджин.. И т.н.
Пъзелът вече може би е готов за нареждане и затова не идват нови хора. Надявам се Джейд да е основният мозък и с помощта на другите ключови фигури да успее..

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 15:08 от 50 Shades of Purple

# 275
Аз пак се замислих за Виктор. Как пък само той е оцелял цели 40 години? Там присъстващите са от по 2-3-4 години. Той не е многословен, но разказва само за събитията, когато е бил дете. Аз поне не се сещам да е казал кога след голямото прочистване пак са се появили хора. И по колко са се задържали. Само той, като иконом на градчето, посреща и изпраща, така да се каже. И как се е крил, това са страшно много години, и без талисмани, като тези неща разпердушинват всичко, през което решат да минат…

# 276
И аз това се питах. Явно добре се е крил.
А храна?
Доколкото знам много време е бил сам и никой не е идвал.

# 277
Виктор се беше крил извън града,където Елджин затвори Фатима.В нещо като мазе.Иначе за храната не е говорил да,може някакви запаси да е имало,и в закусвалнята някакви консерви размятаха и не само.Има си недомислици спор няма.Оцелял е защото чудовищата се хранят със страх предполагам,може и децата да са го пазили.Важното е че лека полека се отпуска и си спомня важните неща от миналото.Скоро Джейд ще навърже нещата и ще ни ги обясни и на нас.

# 278
Компотите от праскови (май) помня аз..

# 279
Виктор като заведе баща си в камиона/фургона каза, че се е криел там като станело много шумно и преди да дойдат хората.

Може и да не са го закачали като е бил сам.

# 280
  • Sofia
Точно така в фургона се е крил. В началото момчето в бяло му е помагало, но май не стана ясно как точно. И това момче е мистерия, както всъщност всичко в този ужасяващ пъзел. Надявам се в последните два епизода нещо да се развърже и разплете, че вече много възли станаха....

# 281
Да вярно и фургона.И компотите,позабравила съм.Помня че момчето го беше научило как да пътува през дърветата и да се крие от чудовищата.Четох някаква теория,че заради кутията за обяд на Виктор с адреса на къщата им,Табита се е озовала в градчето и е намерила Хенри.Затова Дейл се оказал в стената,защото нямал "цел" къде иска да стигне с дървото,а само да избяга от градчето.

# 282
Лещичка, това е напълно възможна теория.
То и в такси като се качваш си казваш адреса Joy

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 22:41 от Елора

# 283
Еха, аз ли първи го изгледах днес
Скрит текст:
Леле, Табита наистина е сестрата на Виктор, Призрака може да е майка им. Дано разкрият защо не помни и как е избягала първия път. Това обаче е лош знак за бащата, тамън ще го разбере и може да умре. Призрака в началото си помислих, че иска да убие Фатима, въпреки липсата на логика, а тя просто и запуши устата за да се случи срещата. Той дали разбра...

# 284
На крачка от финала почти нищо съществено в епизод 9, освен ...
Скрит текст:
Момчето в бяло е пораснало. Табита вероятно е сестра на Виктор. Това толкова пъти го четох и отхвърлях, че все още ми е твърде невероятно, но натам вървим уви. Тия сценаристи май четат фейсбук и каквото си харесат ... Единствено от цялото отново нищо ми хареса мед. сестрата злодей и дотам. Капака в пода сигурно води в тунелите, то не са безброй места наличните, но ако е някакво ново ще е свеж полъх.
Чакам финала вече, но не горя от нетърпение. Толкова отегчаващи разговори водят, че почти заспивам всеки път. Иска ми се да вдигнат завесата какво е това място и в другия сезон да се мъчат да се изкарат оттам и кой откъде е, обаче наскоро четох че били подписали за 5 сезона.

Общи условия

Активация на акаунт