From / Отвъд - Тема 2

• 38 327
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
.Но няколко полски сериала изгледах с оригинален език,друго си е с интонацията на самия актьор,не винаги на дубльорите им се получава.

Скрит текст:
Никога не съм можела да гледам неанглоезични филми/сериали. Звучеше ми пародийно. Докато миналата година не ми допадна описанието на "След зимата' и реших да го гледаме по МАХ с английско озвучаване. 5 минути след това решихме да пробваме полското. От тогава насам се пристрастихме към сериалите от бившите соц републики.
Седели сме до 2 през нощта да гледаме "Глутница', нищо, че ставаме в 6.30. И после като се започна - "Осъдена', "Защитата', "Мълчанието", "Пустош", "Деца на злото", "В сенките'', "Ангелът на смъртта" - както се казва - не мо'ем се зАпрем Laughing
А за любимата полска псувня, няма и да коментирам Laughing

# 526
И на мен след като ми се скараха, че го гледам с английско "След зимата" в съседната тема, го пробвах с оригиналното и така догледах. По-добре беше, определено. Но славянските езици са си мелодични, не като дърварския немски.

# 527
На мен пък полският не ми допада като звучене, нито пък чешкият, за разлика от немският и скандинавските езици. Немски знам, а по едно време бях взела да уча шведски с Дуолинго, че много ме кефи. Сбъркана работа, знам Joy

# 528
  • Sofia
Изгледах два епизода на Дарк. Сюжета засега не ме грабва и затова и не напредвам бързо. Но поне се кефя на езика 😍.

Смятам да започна La Brea. Някой да го е гледал?

# 529
Смятам да започна La Brea. Някой да го е гледал?
Нищо особено. Много политически коректен на цвят и пол, лесно се разбира мистерията и не е голяма изненада.

# 530
  • Варна
За  Дарк имаме тема.          https://www.bg-mamma.com/?topic=1126735

# 531
  • В Космоса
Да постна и на български отговорите, дето Тифче по-назад сподели на английски

# 532
Да бяхте прочели и коментарите към поста. Например за годината

# 533
Много ме дразнеше немския език в  Дарк. Гледахме го на немски, защото дъщеря ми изучаваше в този период и заради нея.
То сигурно и затова нищо не разбрах от филма като цяло. Някак ми е ужасно некомфортно да гледам с аудио, различно от английски. Мога да понеса само френски и италиански. Laughing

Аз се чудя дали и затова не го харесвам.
Не харесвам немския, но всеки път като се опитам да го гледа тоз Дарк, заспивам от скука по средата на първи епизод.

La Brea не е нещо особено, но е увлекателен.

# 534
  • Вестерос
Да бяхте прочели и коментарите към поста. Например за годината
Прочели сме после

# 535
Ааа добре Joy
Аз лично ще се радвам да извъртят нещата все пак
Например извънземни Joy

# 536
From 4 season new monster character

Скрит текст:

# 537
Прочетох аз отговорите. Но честно казано.... почти всичко ми звучи като врели-некипели. Нищо логично не виждам. Все едно са хванали различни неща и са ги комбинирали по несъвместим начин. Проклятието на детските души в капан в корените на дърво??? Моляяяя! Това пък какво, по дяволите, би трябвало да значи??? Нищо не схващам за тези корени на дърво - от къде на къде в корените на дърво???
И как изобщо се очаква да спасят тези деца?????
И защо, по дяволите, анкгуии? Както стана ясно, такава дума не съществува и не е съществувала.

Rolling EyesFlushedRolling EyesFlushed

# 538
  • Вестерос
Една интересна теория

Finally cracked the code.  

The Talisman is a darn compass with 8 faraway trees represented across the Talisman surrounding the town in all 8 locations North East West South plus all 4 combo location in between.  NW SW  NE SE.

All far away trees hold a significant bit of hope in them to break the barrier created by the sacrifice of the children,  the childrens hope created the roots that created the trees so it is fair to say all 8 trees represent a sacrificed child, and one tree leading to the lighthouse has a broken barrier,  the only reason monsters come out at night is to protect entry to the compromised tree as you have the number 12 on a lot oF places including the hospital,  12 hours of sun, 12 hours of moon,  moon dark 12th hour is when you can find the children as they were sacrificed in the dark.  

2 tree barriers have long been broken by Jade himself who played the Violin and 1 sacrificed child at that location came, she was not their child but one of the sacrificed whose hop powered the tree,  playing the violin helps them remember and weakens the barrier,  however,  the man in yellow was set free on the barrier.  Now we only have 6 children who need to be released as we saw one of them was already freed by the music.  

In summary to the point.  Jade should take the violin, play it in the remaining 6 locations on the talisman far away trees and make the children remember so the barrier is weak enough, only  then will the townsfolk be free from the loop and the sacrifice will suffice.  

Because if you ask me,  the townfolk who sacrificed the kids had actual immortality,  they only turned into monsters after 1 child escaped from previous Jade who frees the 1st child,  and that child was an interpretation of humility,  so when humility left,  there was none left in em thus they now come out at night when the loop is most vulnerable and when the children where sacrificed, 12 hours of moon,  8 locations on talisman,  8 trees representing  8 children.

Утро, когато децата са сложени на камъните да ги жертват те са виждали само корените на дървото- символът. Казва се, че със своята надежда на прага на смъртта са създали магическото дърво, вплели са надеждата си в корените му.

# 539
  • София
Да, да, то даже не си е теория, ако си спомням добре го писахме в темата, подразбра се от епизодите, май беше предпоследния, но не съм 100% сигурен, че беше от него. Нз де.
Та да, не само магическото дърво е от тях, но според мен и самите талисмани/тотеми също са от там/тях. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт