From / Отвъд - Тема 2

• 38 278
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
Дори главните герои не съм видяла да си споделят особено. Табита беше в тунелите с Виктор и после казва на мъжа си “ Нямаш идея какво видях там”, ами… обясни му да има идея. И още много, много такива примери има. Табита излезе, връща се, правят събрание и тя вместо да обясни като човек едно по едно какво се е случи, мънка как не било толкова просто, “ не мога повече” и си замина Grinning

# 601
Ами Бойд? Какво ли не видя и не преживя и си трае. Да не се стреснат хората. Ами те и без това са си стреснати, поне да имат идея какво се случва около тях и от какво да се пазят.

# 602
Това ми хареса в Дарк. Не чакаха 3 сезона да си кажат какво що. Директно се досетиха, говориха, тръгнаха.  На групички, да, но все пак помежду си героите говореха, мислеха, действаха.

# 603
Е, ще е досадно постоянно да ни дават как си обсъждат едно и също. Особено, ако не бързат да разкриват. Иначе щеше да е като похват, разказвайки си помежду си, да си обясняваме и ние повече.

# 604
  • Sofia
Дори главните герои не съм видяла да си споделят особено. Табита беше в тунелите с Виктор и после казва на мъжа си “ Нямаш идея какво видях там”, ами… обясни му да има идея. И още много, много такива примери има. Табита излезе, връща се, правят събрание и тя вместо да обясни като човек едно по едно какво се е случи, мънка как не било толкова просто, “ не мога повече” и си замина Grinning
Ако започнат да се обясняват толкова много, ще го превърнат в някоя сапунка, където действието се ограничава до това да се преразказва една и съща случка на всеки герой поотделно.
А на нас не е нужно да ни го повтарят, все пак сме видели какво се е случило. На мен би ми било малко досадно да гледам допълнително по още 5 минути преразказ на всяка случка.

# 605
То е ясно, че няма как да дават как си разказват всичко, но става ясно, че наистина хората масово не знаят какво се случва около тях. Има си начин да се покаже, че всички са в час и това за съжаление не е случая във Фром.

# 606
Съгласна съм с Brin. За мен именно това предава реализъм на иначе абсурдната ситуация, в която са. Представете си се при макар и бегло наподобяващи обстоятелства. Не знаеш по каква причина си там, нито на кого и доколко можеш да имаш доверие. Бъбренето не ми се връзва.

# 607
Смятам, че си има похвати в киното, чрез които да покажат че дадена ситуация е обяснена, без зрителя да я гледа втори път. Особено, ако ситуацията е от голямо значение, както беше излизането на Табита например и дължеше обяснение на всички.
Като цяло оставам с усещането за една разпиляност в сериала и четейки чуждестранни коментари, с много хора е така и масово се смята, че сценаристите нямат идея какво правят. Grinning

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 19:00 от Eunoia

# 608
Не ни показват вече и на новодошлите подробните обяснения и преминаването им през различни фази на приемане/неприемане. Та и това намирам за нормално.
На мен са ми ок всички тези неизвестности, защото е такъв жанрът. Важно ми е все пак накрая да има логично обяснение.

# 609
  • Вестерос
Никаква разпиляност не съм видяла, от разговори съм останала с впечатлението, че зад кадър си споделят.

# 610
Здравейте, съвсем случайно попаднах на сериала и изгледах набързо 3-те сезона. Сега какво ще правя-не знам. Едно ми е пусто на душата Grinning.
Теории за сериала нямам, най-много Бойд да мине през дървото и…да попадне на острова от Lost.
Друго исках да питам, докато четях предната и тази тема, останах с впечатление, че не е било сигурно че ще има сезон 3. Сега пък съвсем скоро бил потвърден сезон 4. Как става така? Като се започва даден сериал не знаят ли предварително от колко сезона ще е? На визирам сериали тип “От местопрестъплението” дето всяка серия е сама за себе си. Как така в последствие решават да добавят още един сезон? И нали имат сценарий-начало на историята и край. Сега като добавят сезони как запълват този допълнителен сезон така че да устиска развръзката още един сезон?
Ох, не го обясних като хората, ако някой все пак ме е разбрал, моля да обясни.

# 611
А те могат още 10 сезона да разтягат локуми... подновяват сериал, защото има рейтинг и гледаемост, а не, защото имат ясна визия как ще продължи. Специално пък за Фром съм сигурна, че сценаристите още си нямат идея как ще свърши цялата история...постоянно вкарват някакви нови нишки в сценария.

# 612
  • Sofia
За Фром знам, че са предвидени 5 сезона още от самото начало. НО ако няма достатъчно гледаемост, могат да го прекратят и преди това.

Иначе по принцип, да - един сериал трябва да бъде подновен/одобрен за всеки нов сезон според рейтинга. И в движение се измисля сюжетната линия за всеки отделен сезон. Малко са сериалите, за които още от началото се знае колко сезона ще бъдат. Има и доста сериали, които са били отменени посред нищото, защото според някой си няма достатъчно рейтинг (или други щуротии).
Например много ме е яд, че прекратиха "Революция".

# 613
Абе не знам ама да чакаме 2 години за сезон 4... Ние ще забравим сериала и може и този сезон да няма гледаемост наистина.

# 614
На мен след този никакъв трети сезон и с предстоящите 2 години пауза до четвърти,напълно ми попариха ентусиазма както да гледам,така и да размишлявам върху теории. Покрай темата (ако не е умряла до тогава ), сигурно ще следя от чист инат просто защото съм го почнала вече ,но лично мен ме изгубиха с това разтягане на локуми

Общи условия

Активация на акаунт