Отговори
Здравейте, аз живея в САЩ и ми предстоят процедури по замразяване на яйцеклетки.

Процедурата е доста скъпа, но нямам достатъчно дълга отпуска за да я направя в България - трябват ми няколко цикъла поради намален резерв. Едно нещо което допълнително я оскъпява са лекарствата. Например, един флакон Менопур е 78 долара, а доколкото виждам в Бг е само 38 лева. А ми трябват към 35 само от това.

Въпросът ми е - тъй като най-вероятно тези лекарства са с рецепта в БГ и най-вероятно не биха приели американска рецепта (иначе нямам проблем) - то има ли начин да се сдобия с Българска рецепта за да мога да си купя тези лекарства?

# 1
  • Sofia
Здравейте, аз живея в САЩ и ми предстоят процедури по замразяване на яйцеклетки.

Процедурата е доста скъпа, но нямам достатъчно дълга отпуска за да я направя в България.

Въпросът ми е - тъй като най-вероятно тези лекарства са с рецепта в БГ и най-вероятно не биха приели американска рецепта (иначе нямам проблем) - то има ли начин да се сдобия с Българска рецепта за да мога да си купя тези лекарства?
Запишете си още сега час при репродуктивен АГ в България и отидете на консултация по време на отпуската Ви.
Той може да Ви даде рецепта.

Можете да си запишете час по телефона или ако клиниката го предлага, чрез собствена платформа на сайта им.
За някои репродуктивни АГ може да се запише час и през приложението на Superdoc - някои от тях дори предлагат онлайн консултации през приложението Healee и съответно могат да Ви издадат рецепта електронно.

# 2
Не съм сигурна, но мисля, че този препарат не може да бъде изписван и закупуван от аптека.
Наличен е само за прилагане в болнични условия или в амбулатория.
Уверете се , че има някакъв начин да го получите и то на тази цена, която виждате в интернет, защото реалната цена може би ще бъде различна.

# 3
Аз като цена по аптеките виждам, че е 376 лева това лекарство. В Ремедиум е 385 лева. Дано не гледам различно нещо и да ви подведа.

Като съвет, обаче, непоискан малко… Не ми се е случвало нещо да е по-евтино в БГ, а напротив .. звънни в някоя аптека и обясни, че имаш американска рецепта и дали биха я приели. Ако не я приемат, запази час в някоя клиника и обясни, че имаш нужда да ти бъдат изписани, за да си ги купиш от тук.

Поне това се сещам в момента.

# 4
Аз като цена по аптеките виждам, че е 376 лева това лекарство. В Ремедиум е 385 лева. Дано не гледам различно нещо и да ви подведа.

Като съвет, обаче, непоискан малко… Не ми се е случвало нещо да е по-евтино в БГ, а напротив .. звънни в някоя аптека и обясни, че имаш американска рецепта и дали биха я приели. Ако не я приемат, запази час в някоя клиника и обясни, че имаш нужда да ти бъдат изписани, за да си ги купиш от тук.

Поне това се сещам в момента.
Това е цена за 10 флакона, колкото е опаковката.

Общи условия

Активация на акаунт