Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 11

• 62 838
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
  • София, Младост
Значи, със седмокласничка в 125-о, която ненавижда зелената им униформа, 2-те им паралелки в 8кл са ни в графата заплаха: "Ако не учиш, си оставаш в 125-о"...гледам и минималния бал е нисък...

# 136
Значи, със седмокласничка в 125-о, която ненавижда зелената им униформа, 2-те им паралелки в 8кл са ни в графата заплаха: "Ако не учиш, си оставаш в 125-о"...гледам и минималния бал е нисък...
същата плоча "въртях" миналата година... Sad Милото дете, прегърнете го от мен. А  на Вас още малко сили...

# 137
  • София
Разбрах, че имало профил физика в 133 то, не знам подробности.

# 138
  • София
Не знам дали ще го докараме до тези. Чакаме бал о/о 300, ако мат е по 2 и около 400, ако е по 3.
виж 31во, точно в тази паралелка математически профил, миналата година бала падна доста на трето и четвърто класиране, беше голяма разлика с другите  езикови профили на същото училище. Мисля че е по- добро от 125то. Разбира се тези бройки с по- нисък бал бяха за последните приети ученици. Но имаха шанс децата стига да им се учи и ако искат точно математика...

# 139
  • София
От личен опит да ви кажа на всички, които тепърва ще минавате през треската в 7-ми клас - децата правят много резки завои в интересите и желанията си в 11 и 12 клас. Така че мислете хубаво, но не си го слагайте прекалено много на сърце.
А специално математическия профил не е кой знае какво - ако децата имат интерес към математиката, те ще си кандидатстват с математика в университетите и без да са били в математическа паралелка. Важно е учителите по математика да са достатъчно добри, за да могат да я научат достатъчно добре. А именно такива учители са голям кът точно в гимназиален етап, за съжаление. И със сигурност ще се наложи да ходят на допълнителни уроци.
Така че извън СМГ и НПМГ не очаквайте подготовката по математика да е на кой знае колко високо ниво.
Само предупреждавам - да си знаете.
Успех на всички деца и дано всяко дете попадне в най-подходящото за него училище

п.п. Честит празник!

# 140
  • гр.София
Разбрах, че имало профил физика в 133 то, не знам подробности.
Изненада ме. Наистина са осигурили и профил Физика за всички , а за английската паралелка и профил Мат, но те в 8 клас бяха приети изначално в СТЕМ математическа паралелка, за новия план- прием не се предвижда такава, може и профила да орежат.
Лейди Касиопея, дъщеря ми ходи на курс по Мат в 12 клас и повечето ученици там са от профилирани мат.паралелки от столични училища. Зорът за профил Мат е ,освен интересите на учениците към Мат , че за кандидатстване в чужбина се иска определен хорариум с часове по Мат,който не може да се изпълни само с часовете от общообразователната подготовка.

Последна редакция: сб, 08 мар 2025, 11:58 от blanc

# 141
При нас проблемът е, че друго не върви и ако трябяа да учи друго, страх ме е, че просто ще си потъне. Профилите не са малко часове. 6 часа история или география ще са равни на обезглавяване. Благодара Ви, аз на 127 всъщност се надявах, но може и да е за добро.

# 142
  • София
Благодара Ви, аз на 127 всъщност се надявах, но може и да е за добро.

За 127-мо не съжалявайте. Да, училището е страхотно, локацията му е супер, директора е много готин и амбициозен, за 5 години определено му вдигна нивото, а и доста пооправи базата. Дисциплината е добра. Учителите са много добри. АЕ и ИЕ се учат на много високо ниво. Но специално математиката им е много зле. Най-вероятно затова и не са пуснали математическа паралелка за тази година (поне това четох тук, в темата, че се коментира).
Та 127-мо е супер, ако се търси добро ниво на ИЕ и АЕ. За паралелките с природни науки съм чувала много добри отзиви, но не мога да кажа от личен опит. Но специално математиката - НЕ!
Пиша го, като родител на ученик в 12-ти клас, в математикечската им паралелка.

# 143
  • София
При нас проблемът е, че друго не върви и ако трябяа да учи друго, страх ме е, че просто ще си потъне. Профилите не са малко часове. 6 часа история или география ще са равни на обезглавяване. Благодара Ви, аз на 127 всъщност се надявах, но може и да е за добро.
вижте, щом детето има афинитет към математика това само по себе си е 6 ца от тотото. Да, не всяко дете успява в СМГ, НПМГ, и какво? Нека се потърси математически профил , там ще имат доста часове по математика , много ясно. Е,,сега, няма да е СМГ, ама пък има живот и извън СМГ, така да се каже.... Joy  Нормална езикова гимназия има към 20 часа език седмично и само 3 часа математика в 8ми клас , което е крайно недостатъчно и как ще си има интерес и дали и как ще поддържа този интерес, трудна работа... Бъдещето е технологично, по статистика много малко деца избират да продължат с математически профил в гимназия и университет. Точно математиката е добър избор за развитие...

# 144
Spensa, как ги смятате тия точки за очакван бал?
300 точки бал от 500 е да кажем 2 шестици от училище(идеален случай)  и напр 70 на 20 мат/бел на двата изпита, щом математиката е по-силна..
не пречи да се оглеждате и проучвате, но не се настройвайте чак толкова ниско. Изчакайте да минат изпити и резултати, съвсем по друг начин изглеждат нещата когато са реални!

# 145
моето момче постъпи в 47мо училище. Макар че за училището имаше противоречива информация - дави кажа, ние сме доволни. Учителите са съвестни и присъстват в часовете/казвам го специално, понеже някой беше казал че учителите не влизали - няма такова нещо/. В класа има няколко момичета, които имат доста отсъствия. Родителите им писаха до сега "по семейни причини" за да им ги извиняват. Но, вече класната им каза че не може, и се оказа, че тези момичета можело и да учат в часовете.
Освен момичетата-бегълци, останалите деца са свестни. Дават им домашни, вкъщи се учи. Моето дете харесва училището си, защото му остава и свободно време за други занимания. Курс математика, доскоро беше и на курс по физика, ходи на спорт. Има време да излезе с приятели понякога.
Бих казала, че училището не е мега амбициозно, но то и моето дете е такова. Така че, сме доволни.

# 146
ПГЕБ „Проф. Д-р Асен Златаров“-Здравейте,моля ако има прието дете да споделите мнение..Благодаря!

Дъщеря ми ще учи там, в паралелка по фармацевтика, вчера имаше родителска среща, към момента организацията на нещата ме удовлетворява. Сградата е стара, но се поддържа и каквото може се обновява непрекъснато, екипът от директор и учители ми допадна на първо впечатление.
Бихте ли споделили впечатления след почти една година? И нас ни влече химията и в голяма степен и физиката.

# 147
Spensa, как ги смятате тия точки за очакван бал?
300 точки бал от 500 е да кажем 2 шестици от училище(идеален случай)  и напр 70 на 20 мат/бел на двата изпита, щом математиката е по-силна..
не пречи да се оглеждате и проучвате, но не се настройвайте чак толкова ниско. Изчакайте да минат изпити и резултати, съвсем по друг начин изглеждат нещата когато са реални!

В училище му пишат по БЕЛ 4, 5,3, 2, само преразкази правят, но да кажем да се пребори някак за 5 (36 т.). По мат 6 (50). 50+36.
По бел може и 0 да има, ако не му е ден, ако му е ден може и цялата първа част да направи, но е по-вероятно да се спече и да забрави всичко.
По мат 95-100 очаквам, макар че на последния пробен беше написал във втори модул само отговорите на задачите (верни) ... решил ги на ум, забравил как...
Общо взето, драма.

Да кажем за мат паралелка 3× 100 + 1× 20 т. от изпита по БЕЛ +86  от оценките от училище, ще дойде точно бал около 400.

За езиковите ще е съответно към 300.

Не го виждам да учи 20 часа език, ама изобщо.

# 148
  • София
5 от училище е 39 т. Не че е голяма разлика за общата сметка, но да се знае точното преобразуване.

# 149
  • София
Математическите паралелки в  гимназии, в които се изучават основно чужди езици (напр. 18-то и 31-во), са с ИИЧЕ, т.е. чак във втори гимназиален етап ще се появят повечето часове по математика, а в първи ще си се учи чужд език и то доста.
Ако детето няма интереси към това, не е ли по-добре да си таргетирате Джон Атанасов, СГСАГ, защо не и ТУЕС и т.н.?
Предполагам, че ще се изненадате и на НВО БЕЛ ще изкара поне 50-60 точки.

Общи условия

Активация на акаунт