Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 11

• 62 801
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
Вероятно с ДЗИ БЕЛ са го приели.
Да, точно така, с оценката от матурата. Беше паралелка"Измервателна и организационна техника".

# 196
Видях, че на няколко места хвалят СГСАГ гимназията. Работих там, на съвети и на интервюто за работа искаха да са сигурни в мен, че ще пиша двойки на поразия. Имат проблем с разпределянето на бюджета и няма шанс да плащат стипендии на изявените. Отделно назначените директори са изцяло с връзки.
Ужасно място е и за учители, и за ученици.
На всичкото отгоре преподават хора без нужната квалификация, назначиха млад преподавател, който не беше завършил, за да му плащат под 100% за учител. Крадат също и от пари от проекти.
Обиди и към ученици чух, но това вече сигурно не е нещо нечувано.

# 197
Ако има и зрънце истина в това, което казвате би било много жалко, защото училището винаги е било на високо ниво, с добри деца, а миналата година балът за двете паралелки архитектура и строителство беше на нивото на топ 10

# 198
  • сред маслини и портокалов цвят
Ябълково сладко, обиколихте всички теми да пишете за СГСАГ.  Явно ситуацията в гимназията е плачевна...
Синът ми учи там. Десети клас е, всеки срок взима стипендия за отличен успех. Да, учат много, трудно се изкарват високи оценки. Има неадекватни учители, но не повече от други училища. Проблем в момента е продължаващия ремонт, заради който учат в сградата на УАСГ. Предполага се, че наесен ще са вече в тяхната си сграда. Децата са добри, средата е ОК. За деца с такива интереси е добро място за обучение. И да, балът много се вдигна в последните години. Дъщеря ми сега е 7 кл., двете паралелки с архитектура са едно от желанията и. Ако успее да изкара необходимия бал, няма да я спирам.

# 199
Ако има и зрънце истина в това, което казвате би било много жалко, защото училището винаги е било на високо ниво, с добри деца, а миналата година балът за двете паралелки архитектура и строителство беше на нивото на топ 10

За бала потвърждавам, че а. и д. клас са първи по успех, следват г., е, б, ж паралелки, но другото го потвърждавам и съм убедена в думите си.

Към другия потребител - всъщност съм писала само в 1 друга тема, не изопачавайте реалността. Всички теми🤭. И Ваше право е - по - добре арх. и строителство от всяка една друга.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 20:04 от Ябълково сладко •°▪︎

# 200
Доста неприятно че пишете такива неща. Явно са ви изгонили и сега искате да ги цапате усърдно. Даже и инициали сте слагала в по-предишни мнения. Грозна работа

# 201
Доста неприятно че пишете такива неща. Явно са ви изгонили и сега искате да ги цапате усърдно. Даже и инициали сте слагала в по-предишни мнения. Грозна работа

Мислите ли. 😵‍💫🤭

# 202
Никога не казвам неща, които не мисля!

# 203
  • В царството на игрите:)
Това беше писание на доста обидена жена и е жалко, че човек, който иска да работи в училище може да падне толкова низка. Аз също работя в сферата на образованието и искам да ви кажа , че младите учители не се назначават само, защото заплатата им е по - ниска, а защото просто няма учители. Да не говорим, че има такива находки между тях , че някои от старите и "квалифицирани" могат да им дишат праха. Явно не сте "полеви" играч Simple Smile Познавам някои от преподавателите в това училище и те биха се учудили на изказване като вашето. Освен това няма училище, в което всички учители да са топ. То и такава сфера няма.
Извинявам се за офтапика.

# 204
Здравейте! Аз отново да Ви върна на темата. Някой има ли отзиви за 19 ОУ? Мислим да го използваме, като резервен вариант. Ще се насочим основно към училища с близка локация, защото на девойката по стечение на обстоятелствата и се наложи да пътува две години от вкъщи до училище, като сменя 2 метра и определено се отразява негативно напоследък. Също и 20  и 3-то СУ? Въпреки че последното ни е доста далеч.

# 205
  • София
20то е ОУ, т.е. няма прием за 8 клас, а 19то, въпреки че сте го отбелязали като ОУ, е СУ и си има прием - отзиви не мога да дам.
За 3то СУ - паралелките са по-творчески насочени, въпреки че от 2 години вече не използват резултат от проверка на способностите по ИИ, а се влиза само с НВО БЕЛ и МАТ. Отзиви може да срещнете в темата, която се обсъжда кандидатстването с рисуване. Особено в по-старите такива - имаше потребителка с дъщеря в специалност Фотография и бяха доволни. https://www.bg-mamma.com/?topic=1672118. В него все пак се провежда ПС по ИИ и имат учители подготвени да оценяват работите. При разговор с тях, когато отидохме в последствие да видим работата и оценката на детето ми, стана ясно, че дори и в начален и прогимназиален етап изучават по-задълбочено ИИ. Хубаво е да разледате на сайта учебните планове.

# 206
20то е ОУ, т.е. няма прием за 8 клас, а 19то, въпреки че сте го отбелязали като ОУ, е СУ и си има прием - отзиви не мога да дам.
За 3то СУ - паралелките са по-творчески насочени, въпреки че от 2 години вече не използват резултат от проверка на способностите по ИИ, а се влиза само с НВО БЕЛ и МАТ. Отзиви може да срещнете в темата, която се обсъжда кандидатстването с рисуване. Особено в по-старите такива - имаше потребителка с дъщеря в специалност Фотография и бяха доволни. https://www.bg-mamma.com/?topic=1672118. В него все пак се провежда ПС по ИИ и имат учители подготвени да оценяват работите. При разговор с тях, когато отидохме в последствие да видим работата и оценката на детето ми, стана ясно, че дори и в начален и прогимназиален етап изучават по-задълбочено ИИ. Хубаво е да разледате на сайта учебните планове.
Jiema , Благодаря! Имах предвид 122 СУ и 19 СУ, но съм объркала. За 3-то СУ, знам. Точно търсим алтернатива на ПГД "Елисавета Вазова", която ни е основно желание, но там бала е висок и всичко се случва. Добре е да имаме и резервни варианти. Това, че изучават задълбочено ИИ е добре. Девойката се отказа от изпита по рисуване.

# 207
  • София
122 също е ОУ. Вероятно имате предвид 22 СУ. Но в него балът за прием е по-висок от Вазова и са с езиков профил.
В 51 ОУ също имаше паралелка с рисуване, също с доста висок бал.

# 208
122 също е ОУ. Вероятно имате предвид 22 СУ. Но в него балът за прием е по-висок от Вазова и са с езиков профил.
В 51 ОУ също имаше паралелка с рисуване, също с доста висок бал.
Red, да  22-ро, но за него не съм гледала бала. В 51 ОУ има хубави паралелки и без рисуване, но бала е висок. Доколкото видях миналата година според класациите училището е било в топ 10. Иначе и то е в листата с желания.

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 15:18 от moonligh 78

# 209
Jasmin, може ли информация за паралелките извън архитектура? Синът ви какво учи?

Общи условия

Активация на акаунт