Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 11

• 62 724
  • 747
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Това с местенето не е толкова лесно.Освен свободни места е необходимо и да признаят изучаваното до момента.Т.е. ако досега ученика е бил в паралелка  с Английски и немски език, вероятността да се прехвърли чрез приравнителни изпити  в паралелка  във френската гимназия
 например е.... доста съмнителна.
И това със средата  не винаги е гарантирано в  уж елитните училища Wink

# 331
- You have successfully passed the Matura examinations in mathematics and depending on the program physics and chemistry. If you are not able to take the Matura exam in all required subjects, you need to compensate this by obtaining a VWO certificate (in Mathematics B, Physics or Chemistry)
А това какво е. За Германия знам, че приемат деца от германските професионални училища при издържана съответна матура. Ще трябва да проверя по-подробно, очевидно
А за нашите унита какъв е смисъла, като в УАСГ двете матури по математика и ооп и пп са с един и същи коефициент, освен че има и изпит. За ФМИ сигурно, но децата от СГСАГ не ходят във ФМИ, че да е някаква голяма драма

# 332
  • София
Това е второто от двете кумулативни условия. Пределно ясно е.

Предвиждането на възможност за яваване на профилирана матура за всички не е направено само за децата от СГСАГ.

Последна редакция: пн, 21 апр 2025, 21:48 от sanaka

# 333
Изобщо нищо не е ясно, не може да няма вариант. Но аз ще си направя проучването, ще им пиша и така. Благодаря

# 334
На кого?
Всеки уни има различни изисквания.

# 335
  • София
Разбира се, че е драма да учиш две години по 8 часа на седмица профил, който не ти харесва. На сина ми бързо му мина, заради страхотния преподавател в нежелания профил, но ако се беше паднал някой друг, не знам как щяхме да я караме.

Преместването в друга гимназия е почти невъзможно.

# 336
  • София
Абсолютно е важно как излизат. Това е показател какво се случва вътре в училището. Бала на влизане е измерител на колко уроци са ходили 😅

Те са н на брой паралелки, а само 2,3 силни. Как общият бал ще е показателен, след като над 50% от децата не са в паралелките, които коментирам? И моля, не  тълкувайте коментара ми погрешно. Не казвам това, което Вие сте разбрали.

# 337
Някои и на 1000 урока да са, полза никаква. Simple Smile Резулататите са на деца, които искат да успеят.

# 338
Аз лично съм следила за училищата, които ме интересуват. Набелязвате си училища и си правите проучване за предходните випуски - форум, познати, информация от самото училище.

Също можете да видите и резултатите от ДЗИ на съответните училища. Има статистика за брой деца и среден успех по  предмети. Щом има явили се деца на ДЗИ по даден предмет, значи има и профил по този предмет (в най-общия случай). Дава ориентир и за средния успех в този профил.

# 339
Аз проучвах, проучвах и май прецаках детето от много проучване. При все проучвах точно три училища. Уж по БЕЛ щеше да е компромис, смениха я с друг компромис, но и смениха учителя по мат. Оттървахме се от недоразумението по мат, сега уж цветя и рози, тормоз, исканият трети профил ще е проблем..
За сегашното свдмокласно нищо не си струва да проучвам. То само ми  разправя, че резултатите му от пробнкте не правели никакъв смисъл..

# 340
  • София
Може ли да има училище само с три профила, т.е. 11 и 12 клас учат първи, втори и трети профил. Ако има такъв случай с какво запъват часовете за четвърти профил?

# 341
  • София
Може. Разпределят ги по трите профила. Вместо по 5 часа  за 4 профила, имат по 6-7 часа за 3.

# 342
  • София
В 7мо е така. Вместо четвърти профил има ИУЧ по БЕЛ.

Негатив е, че за втора задължителна матура може да се избира само измежду 3 профила.

# 343
  • София
Здравейте, когато излезе ДПП ли ще се знае дали в 18то ще има паралелка МАТ и какво ще е балообразуването за нея?

# 344
При нас казаха, че може и да са три, при все че винаги са били четири. В моя пост като трети профил визирах третия желан от детето.
В нпмг са три.

Общи условия

Активация на акаунт