Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 11

• 62 767
  • 747
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Viola d"Amore, благодаря. Аз се ръководя в случая, от това че училището  е доста голямо и шансът да се сформира даден профил е по-голям, защото има повече деца. Стига да намерят учител/и по профила.

# 391
За 18 то съм чувала страхотни неща за японската паралелка, били в отделна постройка, всичко ново, поддържано, чисто, под крилото на японското посолство. Само да им стиска да учат японски. Имат и добра паралелка с френски език, била с традиции в това училище. Малко не му харесвам локацията, малко ми е криминална тази част на центъра, но пък може и просто да съм предубедена

# 392
  • София
В мой пост в темата за 18 си със сигурност съм качвала сдвоените комбинации на профили,които предлагаха на нашите.

# 393
  • София
В мой пост в темата за 18 си със сигурност съм качвала сдвоените комбинации на профили,които предлагаха на нашите.

Намерих поста, благодаря. Супер, колко много възможни комбинации на профили има. Даже има БЕЛ с МАТ. Има и МАТ с Химия.

# 394
  • София
Имайте предвид, че тези комбинации са предложени на паралелките езиков профил. Предполагам, че за новия математически профил и природни науки ще добавят и комбинации с езици, но най-добре е да се питат настоящи 10-класници от природни науки, защото те ще са първи випуск. Преди тях всички паралелки бяха само езиков профил, т.е. първите дава профила фиксирани с ДПП са двата езика.

# 395
  • София
Имайте предвид, че тези комбинации са предложени на паралелките езиков профил. Предполагам, че за новия математически профил и природни науки ще добавят и комбинации с езици, но най-добре е да се питат настоящи 10-класници от природни науки, защото те ще са първи випуск. Преди тях всички паралелки бяха само езиков профил, т.е. първите дава профила фиксирани с ДПП са двата езика.

Да, благодаря, и аз се сетих за това. Но при такъв голям избор на профили, мисля, че ще   има достатъчно приемливи варианти за почти всички деца. Аз толкова много възможни комбинации не съм срещала досега в Софийска гимназия.
А и МАТ паралелката е обявена с английски - интензивно, което значи, че втори профил ще е английски език.

# 396
За 18 то съм чувала страхотни неща за японската паралелка, били в отделна постройка, всичко ново, поддържано, чисто, под крилото на японското посолство. Само да им стиска да учат японски. Имат и добра паралелка с френски език, била с традиции в това училище. Малко не му харесвам локацията, малко ми е криминална тази част на центъра, но пък може и просто да съм предубедена
Чувал съм ги тези неща още като детето ми беше ПУК и търсехме училище. Сега сме 6 клас 🤣 сигурно е така.
За гимназията с японски по него време имаше един фрапиращ случай, тук във форума написан. Едно дете беше прието в АК на пълна стипендия, т.е. безплатно, а знаете каква е таксата там. Беше прието и в 18-то японската паралелка. Е, отказаха се от пълната стипендия в АК и избраха 18-то🤣🤣🤣 друг такъв случай не знам да има в историята и едва ли ще има в близките 100 години. Ще взема да се разтърся и да ви дам линк, ако го намеря, това беше преди век, братче, ама все пак,🤣🤣🤣...ние не избрахме 18-то, отидохме си в ЧУ... всеки си носи отговорност за избора

# 397
  • София
Е, Мецане. Ти такава реклама направи на училището, нямам думи. На нас 18то ни беше по район за ПУК, даже ни звъняха два пъти служители от училището на вратата да се запишем, щото явно от общината им пращат инфо кои деца в района не посещават ДГ. Ама ние се местехме другаде точно тогава и май сгрешихме,,,😀, че не  записахме детето там. Но така е трябвало да стане.

# 398
И корейската е доста подпомагана.
Нощие ходихме за първи клас, имаше изпит тогава, ама решихме, че ще заложим на наспиването:)).
Е, детето, което иска да учи, не го спря селското училище, това дето го мързи, няма сила, която да го накара.

# 399
Пфууууу, голям зор беше братче да го намеря, търсачката не вади такива стари мнения...оказа се от памтивека, ама все пак🤣 били сме родени...да видите, че не лъжа , ето

https://m.bg-mamma.com/?topic=684012.705

# 400
Това дете е било в специфична ситуация. Просто това, което иска няма как да получи в СМГ и АК. Браво на родителите, че са отчели интереса на детето!

# 401
Не е уместна иронията към дете, избрало 18-то училище вместо Американския колеж и стипендията в него. Вероятно е искало да учи японския език, а това е невъзможно другаде.
Иначе самото 18-то е най-голямото училище в София доколкото знам, което обяснява и големите възможности за осигуряване на разнообразни профили. На мен ми е в класацията също, макар и не на челните места. С нетърпение ще следя бала на математическата паралелка.

# 402
  • София

А и МАТ паралелката е обявена с английски - интензивно, което значи, че втори профил ще е английски език.
Това, че езикът се изучава интензивно, не означава, че същият ще е профил. Начинът на изучаване на езика и профилите са различни неща. След като паралелката е с математически профил, значи вторият профилиращ предмет ще е или физика, или информатика.

# 403
  • София

Това, че езикът се изучава интензивно, не означава, че същият ще е профил. Начинът на изучаване на езика и профилите са различни неща. След като паралелката е с математически профил, значи вторият профилиращ предмет ще е или физика, или информатика.

Досега не са имали в училището ИТ или информатика като профили. Интересно е наистина какъв ще вторият профил.

# 404
  • у дома
Детето ми е в МГ с интензивно изучаване на англ -част от децата не са избрали английски език като ПП.

Общи условия

Активация на акаунт