Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 11

• 61 193
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
https://17su.bg/priem/svobodni-mesta-za-uchebnata-2024-2025.html

17-то как ви се струва? 10 свободни места има.

https://40-su.com/priem/svobodni-mesta-v-40-su-za-2024-2025-uchebna-godina.html
40-то има едно СХН. Доколкото разбрах, то е най-доброто, което Люлин може да предложи.

# 76
  • Сф
В квартални училища има места. Зависи къде живеят, зависи какво искат. И зависи най- вече от директора.

# 77
добре - ама на твоето дете харесва ли му в училище? То какво казва?
Ако има временни проблеми със сградата - ако понеже в момента върви там ремонт, е едно. Ако по принцип няма ток, е друго

# 78
За тока и останалите неща никой не ни е давал обяснения. Битовизмите нямаше да са причина да искам да преместя детето си.
Не й харесва, нито има дисциплина, нито се набляга на учене. Това е и нейно мнение и всъщност то ме накара да започна да търся места. Да, следя и продължавам да звъня.
Благодаря за съветите.

# 79
  • София
Зачетох се в темата чудех се защо са лоши отзивите за Професионална гимназия “ Княгиня Евдокия “, а то било "фризьорското", когато кандидатстваше голямото (преди 6-7 г.) за беше нарицателно, не в добрия смисъл.
От както го помня, поне 20 г., е изглеждало зле, не бих си и помислила за него по много причини.

# 80
  • Сф
Мисля, че е и до дете. Аз имам познати деца ( 2 бр момчета) които са доволни от паралелката фотография във Фризьорското. Също и родителите. Не знам сега за тези проблеми с тока и тн дали са перманентни. Но в крайна сметка бала е важен и горе долу според него гледаш сходни училища. Също и местоположение евентуално. Дори да са минали класиранията и има някое свободно директора като види бала може и да не вземе точно това дете. Имах в обкръжението подобен случай. На вас късмет и дано намерите вашето място!

# 81
А фризьорството е толкова търсен занаят... има глад за добри фризьори, поне в София.
Детето, което познавам от това училище скоро ми се оплака, че има много тестове в един ден и не може да смогне с ученето. Доста се изненадах... Но то е по-особено дете, отговорно и различно от масата. Доста интелигентно, но с не особено висок бал.
Да се оплача и аз, че на 16 септември в двора на Стопанската гимназия имаше едни групички от индивиди - с бръснати глави и черни анцузи.

# 82
  • София
А фризьорството е толкова търсен занаят... има глад за добри фризьори, поне в София.
Детето, което познавам от това училище скоро ми се оплака, че има много тестове в един ден и не може да смогне с ученето. Доста се изненадах... Но то е по-особено дете, отговорно и различно от масата. Доста интелигентно, но с не особено висок бал.
Да се оплача и аз, че на 16 септември в двора на Стопанската гимназия имаше едни групички от индивиди - с бръснати глави и черни анцузи.

Как се чувста  вашето дете в гимназия, моята дъщеря е доволна за сега. Свикнахме с локацията. Някои учители си ги харесва.
И аз ги забелязах тези с главите това са т.нар локални. Видях и пушещи девойки. И при нас казаха да се внимава с облеклото, ще видим по нататък как ще са. За сега са окей нещата.

# 83
Детето е добре, разбира се с децата, има приятели от класа. На входните има шарени оценки. По немски имат проблеми с дисциплината, няколко деца не спират да говорят и класната ще прави среща с родителите на първо време. Класната е сериозна. Родителите, които пишат във Вайбър групата на родителите изглеждат свестни - не спамят, не пишат с грешки и водят смислени дискусии Simple Smile)

# 84
Здравейте, интересувам се от Хуманитарната паралелка в 119 СУ, и по-специално съотношението момчета/момичета.

# 85
Здравейте, момичета! Моята дъщеря тази година е седми клас и категорично отказва езикова гимназия, ако е с раширено изучаване на език има изисване да не е английски. Насочила се е основно към Елисавета Вазова, но там бала е висок и търсим алтернатива. 51 СУ също е в списъка без паралелките с рисуване, но то е в топ 10, паралелката по полиграфия,  паралелките с архитектура, 125 СУ, търговско банковата гимназия и още няколко.  Бихте ли ми препоръчали още няколко неелитни гимназии, като резерва, но с добра дисциплина и сериозно обучение. Насоките ни са основно към графичния и интериорния дизайн. Девойката има афинитет към математика и рисуване, но се отказа от изпита по рисуване. В НПГПФ също има хубави паралелки, но там има изпит по рисуване. Благодаря!

# 86
В 127 мо има паралелка математика с испански. Поне миналата година с бал под 400. Мои познати са доволни от училището. На хубаво място в центъра е и учели здраво испански, математиката била с два часа повече, доколкото разбрах. Проверете си

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 11:25 от Априлски душ

# 87
moonligh 78, понеже на едно място в поста си споменавате "паралелка по полиграфия", а на друго - училището НПГПФ, не знам дали имате предвид едно и също нещо, погледнато от различни страни, но там има паралелка Полиграфия, която е БЕЗ изпит по рисуване, ОБАЧЕ с техен изпит по български език. Училището е към Министерство на културата и при класиране изобщо не взема под внимание резултатите от НВО, а провежда собствени изпити (рисуване ИЛИ български - в зависимост от паралелката) и класира по резултатите от тях.
Иначе със стандартните НВО, без допълнителни изпити и с паралелки, които биха могли да са от интерес на Вашето дете, може да погледнете какво предлагат 3 СУ и 40 СУ.

# 88
  • София
Здравейте, момичета! Моята дъщеря тази година е седми клас и категорично отказва езикова гимназия, ако е с раширено изучаване на език има изисване да не е английски. Насочила се е основно към Елисавета Вазова, но там бала е висок и търсим алтернатива. 51 СУ също е в списъка без паралелките с рисуване, но то е в топ 10, паралелката по полиграфия,  паралелките с архитектура, 125 СУ, търговско банковата гимназия и още няколко.  Бихте ли ми препоръчали още няколко неелитни гимназии, като резерва, но с добра дисциплина и сериозно обучение. Насоките ни са основно към графичния и интериорния дизайн. Девойката има афинитет към математика и рисуване, но се отказа от изпита по рисуване. В НПГПФ също има хубави паралелки, но там има изпит по рисуване. Благодаря!

Започнете от План приема за паралелките/ Справочника и харесайте нещо, защото Езиковите гимназии са Интензивно, а не Разширено изучаване.
Всъщност ако е имала предвид, че не иска Интензивно е едно, ако вече и Разширено отказва, става друго.
Ако не желае да учи език, като това не е и АЕ - търсите изучаване на езика "без интензивно и без разширено", но при тези условия, е като да се търси еднорог.

# 89
Да побутна малко темата. Знам, че ще се активизира към юли месец, но все пак не е лошо да имаме ние -тазгодишните седмокласни родители прясна информация от вече първо лице.
Та моля всички, които миналата година бяха на нашия хал и тук събилаха и молеха за информация за "неелита" да споделят вече тяхното мнение за избраното от тях и детето им училище/паралелка.  Доволни ли сте от избора, как се чувства детето....изобщо всичко, което би било от полза на нас.
Изчетох миналата тема (2 пъти) и освен всичко останало за даденото училище, за мен ще е от полза и информация относно така коментираните момичешки училища/паралелки - такива ли са в действителност?
Изобщо нещата, които вълнуваха вас миналата година.

Общи условия

Активация на акаунт