Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 11

• 62 762
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
  • Сф
Sofyia, а 55 то в Дървеница,ако не стигне бала за тези ,които си изброила? По мое НВО време си спомням, че някои майки от източните квартали го коментираха като приемлив вариант за момчета с ориентация като вашата.

# 271
  • София
Spensa, не разбрах въпроса ти. Ето ги специалностите: https://spge-bg.com/professions-2/ 

PureLove, благодаря, ще потърся инфо за 55 СУ. Като по-задно желание ще редим и Ломоносов със сигурност, забравих да го напиша в предния пост. Не е близо, но е сравнително удобно за пътуване.

# 272
  • София
Дцон Атанасов ПГ по електроника ли е?
Да.

# 273
31-во и 138-мо знаете ли дали са на едносменен или двусменен режим?
Миналата година бях проучила почти всички училища .Почти няма едносменни , като изключим част от нискобаловите.

# 274
55 СУ Петко Каравелов, са на едносменен режим.

# 275
Здравейте! Ако някой се интересува от 31 во СУЧЕМ и конкретно от испанската паралелка , може да ми пише на ЛС

Последна редакция: чт, 17 апр 2025, 07:33 от GRЕEN

# 276
Здравейте! Аз да попитам малко глупав въпрос, но не съм запозната и ме интересува. В балообразуващите оценки от дипломанта например КМИТ и ИИ се взима средната оценка по предмета от трите години, а не само в 7-ми клас, нали така?

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 17:43 от moonligh 78

# 277
  • София
Само от 7-ми клас. В свидетелството за завършено основно образование няма такова нещо като средна оценка.

# 278
Здравейте! Аз да попитам малко глупав въпрос, но не съм запозната и ме интересува. В балообразуващите оценки от дипломанта напримернапример КМИТ и ИИ се взима средната оценка по предмета от трите години, а не само в 7-ми клас, нали така?
Само от 7-ми клас се взима годишната оценка и се преобразува в точки:
6 = 50 т.
5 = 39 т.
4 = 26 т.
3 = 15 т.
Резултатите от НВО също излизат в точки (там максимумът е 100 т.). Съответно баловете за класиране също са в точки.

# 279
Здравейте! Аз да попитам малко глупав въпрос, но не съм запозната и ме интересува. В балообразуващите оценки от дипломанта напримернапример КМИТ и ИИ се взима средната оценка по предмета от трите години, а не само в 7-ми клас, нали така?
Само от 7-ми клас се взима годишната оценка и се преобразува в точки:
6 = 50 т.
5 = 39 т.
4 = 26 т.
3 = 15 т.
Резултатите от НВО също излизат в точки (там максимумът е 100 т.). Съответно баловете за класиране също са в точки.
Благодаря! За останалото знам.

# 280
Чета, чета и не мога да реша, между Ломоносов и ПГ по телекомуникации кое да сложа по-нагоре. Основната цел е Джон Атанасов, не е непостижима, но...
Чудя се Попов дали да пиша, май не е много добър избор

# 281
Например по резултатите от матурите ?
https://ivandavidov.github.io/nvo/12/?i12=106,109#sofia

# 282
Редете ги според желанията. След като Джон Атанасов е по-желано, слагате го по-нагоре.

# 283
  • София
И транспорта си преценете - Ломоносов е едносменно, започват в 8 сутринта. От 9 клас имат часове и в другата им сграда до Западен парк.

# 284
Чета, чета и не мога да реша, между Ломоносов и ПГ по телекомуникации кое да сложа по-нагоре. Основната цел е Джон Атанасов, не е непостижима, но...
Чудя се Попов дали да пиша, май не е много добър избор

Локацията също е важна. Да не губи детето часове в пътуване ...

Общи условия

Активация на акаунт