Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 11

• 61 222
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Популярност доби, когато беше само с чуждоезиков профил.  И от много години си е женско. Още по времето на голямата ми дъщеря, която е набор 99.

# 676
От тази година 105 СУ е с квоти. Елисавета Вазова май още от миналата е така.
На моя приятелка детето е в 68 СУ и са по 5-6 момичета в клас.
Втория ешелон са пробладаващо момически класове, а в училищата с нисък бал са повече момчета. И пак си зависи от езика и профила.

# 677
Здравейте, ако някой се интересува от 31 СУЧЕМ мога да споделя за 8 ми клас  . В двете математически паралелки съотношението момичета/момчета е почти 50/50.  И тази година там се запазват езиковите профили . В немската и английската паралелка момчетатата са около 10 тина(точна бройка не мога да кажа), Най - малко са в испанската паралелка , само 3, но въпреки ,че са много момичетата атмосферата  е спокойна.

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 07:42 от GRЕEN

# 678
  • София
18 СУ,френска паралелка,9 момчета.Не е имало проблем нито за момичетата,нито за момчетата

# 679
  • София
Да попитам дали 127-мо училище има Ден на отворените врати. Аз съм влизала там преди повече от 30 год. Как е обстановката вътре? Първа смяна на гимназията почват в 7.30, нали?

# 680
Втория ешелон са пробладаващо момически класове, а в училищата с нисък бал са повече момчета. И пак си зависи от езика и профила.
Моnza, разкажи повече за 68 СУ, добри ли са учителите по биология и химия?
На мен децата от завършващия тази година випуск много ми харесаха от снимките, но после погледнах резултатите от ДЗИ и малко се притесних. Но пък се предполага, че това е някакъв среден резултат.

# 681
Да попитам дали 127-мо училище има Ден на отворените врати. Аз съм влизала там преди повече от 30 год. Как е обстановката вътре? Първа смяна на гимназията почват в 7.30, нали?

Ако има ден на отворените врати, би трябвало да е обявено в сайта. Непрекъснато качват информация там и се поддържа постоянно. Първа смяна започва в 7:30, а втора в 12:40 или 13:40. Има качена седмична програма по класове и може да я разгледате, за да се ориентирате.
Сградата е стара (това е най-старото училище в София, мисля), не е кой знае какво, поддържа се като цяло. До колкото знам, т.к. и аз миналата година търсех информация, новият директор Лазаров е направил доста подобрения. Определено е по-добро изглеждащо отвън от 35-то примерно. Иначе класните стаи са прилични, поне това, което съм виждала от родителските срещи. Детето не се е оплаквало, ама него други неща го вълнуват.

# 682
127-мо ми бяха много високо в класацията, обаче махнаха паралелката с математика.

# 683
  • София
На 24 юни ще има нещо, наречено "Панорама на професиите". Който се интересува от професионални гимназии, може да погледне.
Скрит текст:

# 684
Да, много жалко за математиката в 127 мо.

# 685
Би било много нечестно в езиковите от втория ешелон да сложат квоти. И не са две момчета. В 22 са между осем и десет в клас. На 25 деца, осем момчета не е никакъв проблем.
 А какво да кажат момичетата в Джон Атанасов, като има в клас по едно, две. Такъв е живота

Говорих конкретно за класа на дъщеря ми като брой момчета. 10 момчета в един клас не съм виждала в 22- ро, след 8- ми клас.

# 686
  • ту тук, ту там
127-мо ми бяха много високо в класацията, обаче махнаха паралелката с математика.
Да, и за нас така. 😔

# 687
  • София
Моnza, разкажи повече за 68 СУ, добри ли са учителите по биология и химия?
На мен децата от завършващия тази година випуск много ми харесаха от снимките, но после погледнах резултатите от ДЗИ и малко се притесних. Но пък се предполага, че това е някакъв среден резултат.
68мо е квартално училище в Дружба.
Учихме там до 7клас. Ниско ниво преди и след това. Иначе хубави оценки им пишат , но колко учат не е много сигурно . Все пак си зависи и от детето, но средата там не е на много учещи деца. Директорката иначе е иновативна и се опитва да прави нови неща за училището.
Примерно докато бяхме там беше отлична ученичка особено по БЕЛ а сега се борим за 4ка така че явно не сме на онова ниво.

# 688
  • София
Към кои математически паралелки сте се насочили след отпадането на 127мо?

# 689
Новата в 18-то и старата в 138-мо. В 73-мо също има нова мат паралелка, но не е по силите на сина ми. В 31-во също вероятно няма да се дореди.

Общи условия

Активация на акаунт