Бременност и клостридиум дифициле

• 630
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте, дами!
От няколко дни съм с диария и стомашни болки, реших да си пусна фецес за микробиологично изследване, за да се успокоя, че не съм лепнала нещо, но за съжаление се изолира Клостридиум дифициле. В края на първи триместър съм. Записах час при специалист, за да уточним някакво АБ лечение. Нямам идея къде съм го лепнала, но много се притеснявам. Не намирам достатъчно информация за тази инфекция по време на бременност. Има ли някоя дама тук, която да е имала клостридии някога и по време на бременност? Благодаря

# 1
Нямам опит като бременна, но дребният беше с клостридиум без токсини. При теб има ли? Вариантите са или само с пробиотици по схема или антибиотик Флажил + пробиотици.

# 2
Положителна и на двата токсина А и Б..

# 3
Здравейте.
Казвате, че дребният бил с бактерията.
Може ли да споделите, на колко години е и какви са симптомите при него, имам бебенце на месец и сега ни пращат за изследване за бактерията, понеже има воднисти и кървави изпражнения и доста се притеснявам какво ще стане.

Нямам опит като бременна, но дребният беше с клостридиум без токсини. При теб има ли? Вариантите са или само с пробиотици по схема или антибиотик Флажил + пробиотици.
[/quote]

# 4
Той сега е на 2г8м, ама с бактерията беше на около годинка. Имаше слузесто ако с кървави нишки.

# 5
Здравейте!
Не съм бременна,в менопауза съм и с клостридиум А. Имах диария 4 дни, която спря, но имам много течност като слуз, която изтича, заедно с много газове. Не се чувствам добре, явно от токсините. Пия ентерол по съвет на гастроентеролога, който ме лекува. Не минава изобщо, вероятно хроничния колит, който имам, усложнява нещата. Искам да питам кога изписват флажил , като стандартно лечение ли?

Общи условия

Активация на акаунт