❤️Майски бебета 2024-Тема 3❤️

• 21 015
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
Малко ще задам по-страничен въпрос, но дали е нормално още да не ми е дошъл цикъл (кърмя и имах усложнено естествено раждане), също има ли такива, които още изпитват психическа трудност да правят секс? 🥲
Да и на двата въпроса. Нямам още цикъл и също кърмя. Още усещам опъване долу, предполагам от шевовете, не знам колко време им трябва да се разградят. Disappointed

Em22, нормално е, още не разбират какво да правят по корем. И Луиза така правеше, физиотерапевтът каза да й събираме лактите под главата, за да свиква така. Ние основно я оставяме сама да си шава както иска, но вече се усети и успява да се надигне и задържи на лакти.

# 391
Малко ще задам по-страничен въпрос, но дали е нормално още да не ми е дошъл цикъл (кърмя и имах усложнено естествено раждане), също има ли такива, които още изпитват психическа трудност да правят секс? 🥲

Аз съм като теб! Нямам цикъл все още (3 месеца и половина след раждането) и все още усещам дискомфорт, въпреки че шевовете и епизиотомията отдавна са зараснали.
Не знам дали е заради липсата на цикъл и разбърканите хормони, но нямам абсолютно никакво желание за секс, което е доста нетипично за мен. А дискомфортът и умората със сигурност допринасят за психологическата бариера.

Все си мисля, че като се наместят хормоните, нещата ще се нормализират. И се надявам да е по-скоро, защото почти през цялата бременност ни беше забранено и вече доста започва да влияе на връзката.

# 392
Снощи се събуди към 04 да яде, попринцип мм я храни тогава и чувам аз реве та реве .... станах и аз 🫤нито да я храниш, нито да заспи пак.....пи вода и пак ревна,мм я носи,съблякохме я по памперс и така 40 мин

Ние пък всички спим в една стая ....с децата просто такъв е апартамнета(ремонтираме по-голям) ....и вечер кой спи,кой не спи😃докато заспят дълбоко и двете да правим"нещо"😃станало сто часа.Така че и ние рядко😃

Аз очаквам трети ц.тези дни

# 393
Мами; ще пътуваме за Гърция, знаете ли какви документи трябват за бебето? Паспорта нямам идея кога се вади

# 394
StellaMark ние ходихме миналата година с баткото носехме паспорт и акт за раждане като документи за детето

# 395
Мами; ще пътуваме за Гърция, знаете ли какви документи трябват за бебето? Паспорта нямам идея кога се вади

Паспорт и акт за раждане. Паспорт се вади с присъствието на двамата родители.

# 396
  • София
Ние днес бяхме за ваксина. Засега е добре малчо, дано така се задържи. Друго ми направи впечатление. Измериха го - 5.400 Според нашият педиатър е шишкав. Според мен не е, но той е дълъг и не му личи. Посъветва от другия месец да започна захранване. Тоест, от четвъртия. Според мен е много рано. Той не е с рефлукс. Знам, че бебета с рефлукс се захранват по-рано. Или ако не наддават добре. Не знам, все си мисля, че е рано. Имах планове това да се случи средата на 5-ти или 6-ти месец. Вашите бебета колко тежат? Коментирали ли сте захранване вече?

# 397
Ние днес бяхме за ваксина. Засега е добре малчо, дано така се задържи. Друго ми направи впечатление. Измериха го - 5.400 Според нашият педиатър е шишкав. Според мен не е, но той е дълъг и не му личи. Посъветва от другия месец да започна захранване. Тоест, от четвъртия. Според мен е много рано. Той не е с рефлукс. Знам, че бебета с рефлукс се захранват по-рано. Или ако не наддават добре. Не знам, все си мисля, че е рано. Имах планове това да се случи средата на 5-ти или 6-ти месец. Вашите бебета колко тежат? Коментирали ли сте захранване вече?
Ние сме 5.100кг. според нашата педиатърка това са малко кг за 3 месечно бебе. Ние ще захранваме от 4ти навършен, но имаме тежък рефлукс. Даже ни отлагат ваксините точно защото бил с ниски кг с см. 55см. е (роди се 49см. и 2.450кг.).
Момичета нас мноооого ни мъчат газове.. постоянно пръцкане е. Често плаче, а понякога изпада в истерия направо пищи. Това е през деня (почти не спи). Нощем няма проблеми. Как се справяте с тези състояния?

# 398
Ние сме 5.100кг. според нашата педиатърка това са малко кг за 3 месечно бебе. Ние ще захранваме от 4ти навършен, но имаме тежък рефлукс. Даже ни отлагат ваксините точно защото бил с ниски кг с см. 55см. е (роди се 49см. и 2.450кг.).
Момичета нас мноооого ни мъчат газове.. постоянно пръцкане е. Често плаче, а понякога изпада в истерия направо пищи. Това е през деня (почти не спи). Нощем няма проблеми. Как се справяте с тези състояния?

Оригвате се след хранене, нали? Пригване и масажчета при нас помагат

# 399
Muffin Как шишкав? Колко е висок? Моя дребос е 63см 7300. Ранното захранване за сваляне на килограми ли ще е?! Колко нелепо звучи в контекст за бебе 😁 Според мен, ако ти си го чувстваш, че трябва да е от 6 месеца,така си го направи. Шично аз ако съм на АМ бих захранила от 5 месец, кърмено след 6ти.

# 400
Благодаря на всички отговорили по въпроса с дискомфорта и половите контакти. Поуспокоих се.

Ох, ако според Вашия педиатър, бебчето Ви е шишкаво, то нашата направо е слонче. И на мен ми прави впечатление, но тя яде много напоследък… на кръгъл час. Роди се 3,400кг, 50см. Сега е на 3 месеца и половина и е 6,500кг, 63см. Май доста си расте.

Понеже въобще не съм наясно по темата, къде мога да се запозная по-подробно със схеми за захранване с пюрета. Откривам само това на ХИП - то дали е стандартно или… Трябва доста да прочета.

# 401
Как ще каже, че е шишкав на тези килограми? Уау.
Тук можеш да си провериш за себе си персентила. - https://www.babycenter.com/baby-child-growth-percentile-calculator

Това е калкулатор за проследяване на наддаването, т. Нар. Перцентил/персентил, с които се следят бебетата.

Въвеждаш данните на твоето бебе и ще ти каже къде е спрямо 100 деца на неговата възраст, хубаво е и обяснено

# 402

Оригвате се след хранене, нали? Пригване и масажчета при нас помагат

Оригва се, даже понякога и 2-3 пъти. Обаче мноого пръзка. Даже когато спи има газове. Смятам, че това е причината за неспокойството и честия плач през деня.

# 403
  • София
И аз много се учудих. Чак шишкав... 63 см. е Обяснението беше, че адаптираните млека много издуват бебетата. Сигурно има и такива. Той е на Хип от раждането си. От два дни обаче давам друго мляко. Засега му понася добре. Без палмово масло е. Както и да е, не смятам да захранвам от 4-ти месец. От средата на 5-ти, може би.

# 404
Според мен неспокойствието се дължи на рефлукса, не толкова на газовете.
Ако наистина е много зле положението с тях, бих давала еспумизан при нужда.

Общи условия

Активация на акаунт