❤️Майски бебета 2024-Тема 3❤️

• 21 015
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте, мами! Да се запиша и аз в групата на майските бебета. Симеон роден на 31.05. 3580кг.
Като навърши два месеца, започна да спи от 21:30 до 05:00-05:40. Това около седмица-две и след това започна едно странно поведение. Към 03:30 и след това, с две думи в малките часове, в съня си пъшка, напъва се, проплаква, изпъва ръце и крака, гърчи се. Много е неспокоен и така до към шест, когато го храня. След като го нахраня заспива за около час и започва същото нещо до към осем или девет. През деня понякога прави същото нещо в съня между един и три часа. Много ми е странно, че се случва в по едно и също време. Имали и други бебчета в това положение? Според вас какво може да причинява такова поведение?
Благодаря, че ме изчетохте!

# 406
И ние днес бяхме на последните 2 ваксини. 65 см е и 6 кг. За сега е спокойна, ще видим през нощта. Аз мисля да я захранвам от 4тия месец и половина... Малко ми е притеснено за това захранване, че да видим.

# 407
Захранване по-рано по принцип не се ли прави при бебета, които не наддават добре? Много е странно това, хем шишкав бил. Ани на 3 м. беше точно 6 кг.

# 408
Последно на три м.6100😃-64см
Как ще е шишко вашето бебче 🤷
Миналия път ми спомена ,че сега септ.ще говорим за захранването,аз също искам на 5м нещо средно 😃малко се притеснявам,едвам давам капки/панадол....
С каката нямах проблем с това,ядеше всичко с голям апетит и винаги отворена уста 🥳
И аз мисля,че ранното захранване е ако има проблем ....то даже не може да седи.

И ние днес бяхме на последните 2 ваксини. 65 см е и 6 кг. За сега е спокойна, ще видим през нощта. Аз мисля да я захранвам от 4тия месец и половина... Малко ми е притеснено за това захранване, че да видим.

Как така последни две 😃🤷

# 409
Нали на четвъртия месец се слагат 2. След това ми казаха вече на годинката.

# 410
Така ли беше,да.... имаше май една пауза,но аз ги разделям и ще ги влачим 😃

# 411
  • Варна
Lesley96 и ние сме така от известно време. Но с тази разлика, че при нас започва към 04:30 - 05:00 всяка нощ и продължава до към 06:00 - 07:00. Превива се, хленчи, забелязвам, че го мъчат газове и тогава обикновено ака. Това само през нощта. Днес например пак същата програма, но не се изходи. Направи го на обяд, без дискомфорт. През деня нямаме проблем нито с изхождането, нито с газовете. Спрях капките за колики отдавна. Няма запек. Не знам при вас дали е свързано с тези физиологични нужди.

# 412
Lesley96 и ние сме така от известно време. Но с тази разлика, че при нас започва към 04:30 - 05:00 всяка нощ и продължава до към 06:00 - 07:00. Превива се, хленчи, забелязвам, че го мъчат газове и тогава обикновено ака. Това само през нощта. Днес например пак същата програма, но не се изходи. Направи го на обяд, без дискомфорт. През деня нямаме проблем нито с изхождането, нито с газовете. Спрях капките за колики отдавна. Няма запек. Не знам при вас дали е свързано с тези физиологични нужди.
Ами аз разредих капките за колики, защото го запичаха. Сега му давам колийф или абоколикен. Има газове от време на време пръцка. Правим масаж на коремчето. Явно са колики. Аз се притеснявах да не е нещо на стомахчето.

# 413
Чудя се някоя мама има ли този проблем - бебето започна постоянно да се обръща по коремче за тъми тайм. Като цяло много се радвам, но тя обича да спи по корем и тамън сме я приспали, обръща си се по корем, събужда се, вдига глава и се почва тъми таймаз снощи до 23 часа така, а тя заспива към 21 обикновено. И сутринта от 6, а се събужда към 9. И после през деня, тамън заспива и се събужда от това, че е по корем и почва тъми тайма 😄

# 414
Преди по-малко от месец,детето ми беше 5.900кг,62 см.Още не беше направил 3 месеца.Папка си,вече си расте и яденето не му стига.Опитвам се напоследък да му давам по 150 мл ,но пък спря да ака през деня.Сигурно му идва в повече.Та засега му давам 135 мл. АМ.Тези дни спи по цяла нощ,дано така се остане,че и аз да спя Grinning

# 415
Марина на три месеца я измериха 6400гр и 68см. Тя се роди големичка и дърпа повече на дължина, така че със сигурност не изглежда шишкава. Много ми е странно как педиатърът го е преценил това. Според мен стига да няма някаква конкретна причина за по-ранно захранване, действай както го усещаш.

# 416
Момичета, минавам само да ви споделя за едни много готини играчки, сигурно сте ги мяркали - Lovevery. На сетове са според различните месеци и са тип монтесори. Цената хич не е малко, нооо си направих проучване и после доста лесно се препродават да не кажа, че се избиват за тях, защото доставката е от Англия и не им се чака. На мен ми пристигна днес сета и съм очарована и бебето много ги хареса.
Може да им хвърлите едно око, даже мога да ви дам код за 20 евро ваучер. Ако тръгнете да поръчвате също мога да ви кажа как да си спестите доставката да бъде 7-8лв., че от Англия май е към 20-30лв.иначе Hug

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 00:22 от AprilChe

# 417
Моето момче е на три месеца, преди 10 дни беше 6.650 кг при 62 см, сега кой знае колко е. Но той се роди много голям, 4.400 кг, но престоя почти месец в неонатология и го изписаха с рожденото му тегло. В епикризата му пишеше да започнем захранване от четвърти месец.

Аз имам едно питане - пропуснато нощно хранене замества ли се с по-големи дневни дози/допълнително хранене през деня?
Досега моето човече се будеше редовно по 2 пъти за хранене, от няколко дни в някои дни пропуска едното нощно, но снощи си го искаше и него. И сега се чудя как да действам, добре ми се отрази да не ме буди предните дни. 😅

# 418
Мдааа спокойността  от ваксината беше до банята. Влизаме да я къпем цялата трепери, тресе се. Поляхме я само и се облякохме на бързо. Даваме да яде, не иска. Мерим температура ниска е, но я има. Очите и светнали. Даваме панадола всичко се изплю, даже малко повърна. И рев… Гушнахме я и заспа милата. И така до 5 часа сутринта, а не беше яла от 19 часа Confused
В 5 пък се събуди с апетит и усмихната, така че предполагам че е минало.
На три месеца беше 5 кг, 61 см. Сега на 4 е 6 кг, 65 см. Фина мацка Blush
Относно нощното ядене си увеличи дозата, но аз даже гледам да намаля дневното ядене. Ядеше 6 х 160, сега се мъча 5 х 160 да изяжда.

# 419
Моят щурчо предната седмица го мериха 5.400 кг 59см. Един слабичък е, за сметка на снимки на други бебчета, които гледам. Педиатърката каза, че наддава добре.
Да питам - вие какъв размер памперси вземате? Ние сме на Памперс Премиум Кеър 1, реших да взема 2ка.. ами голяма е всякаш отстрани. Как да разбера дали му е добре?

Общи условия

Активация на акаунт