❤️Майски бебета 2024-Тема 3❤️

• 20 932
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
Аз съм с дозички и носко за уста и всичко се чисти.
 Чистя с препарат и вода, а ако е указано, че може да се стерилизира ги пускам в стерилизатора.

Ние нормализирахме нощния, но се скапа дневния. Също си мисля за консултант, защото нещо изнемогвам. На мен всичко ми е много трудно ако трябва да съм честна и много тежко го преживявам.

# 151
Аз да се отчета 64см 6100
Бетон все качва по 700 и това е
За см съм в шок 😃
По едно време вика,че нещо я драскало ...зъби?..после каза "ааа не"
И за 150 беше изненадана,но после й казах че само 5хр и по се съгласи 😃
Каза и че малко е стегната,после я обърна и каза ок е 😃
Е🤷
Аз пък от вчера забелязах че като ми хване ръце,пръст и се напъва да сяда,брех това човече

# 152
Е Мими браво,голяма е момата.Ние сме в понеделник на консултация,ще видим колко е пораснал.
Много взе да се лигави,казват ми,че зъбчетата щели да тръгнат по-рано значи,пък незнам.Последните 2 дни е много кисел,мрънка,реве,не спи.Правих справка в Интернет за скоковете в разтежа.Дава ми го от 5 Август.Има съвпадение та може и да са верни тия калкулатори.Иначе папка по 120 на 3,4 часа,понякога и на 5,6.Абе всеки път различно.А пък през нощта по 60 или 90 мл.
Мислим да го водим до морето края на Август,незнам малък ли е не е ли.Малко да дишне морски въздух детето,пък дано да е за добре

# 153
Да на см много качва,чудо направо 68 дрехи мога да пропусна😃
Каката беше със стомашен внимавайте по морето пробиотик + нещо за коремче еспумизан вземете(аз давах линекс и еспумизан)ест и други лекарства на път с бебе

# 154
И ние сме в края на август на море, аз даже взех и пояс 😁 За 3м +, над 6 кг.

Ани е точно 6 килограма, 62 см. Твърдо 6 х 120, ако се събуди по случайност по-рано през нощта давам 60-90.

# 155
Момичета,ще захвана малко странична тема.Отслабнахте ли?Върнахте ли си старите килограми?Аз още не съм,особенно в корема.Още ми виси,но не съм слагала и колан.Мен ме мъчи и запек още от след раждането.Мисля да пия някакъв чай,зелен или нещо такова за прочистване на организма.Иначе и не ям почти по цял ден,просто нямам апетит.А и покрай детето не се и сещам Grinning

# 156
Момичета,ще захвана малко странична тема.Отслабнахте ли?Върнахте ли си старите килограми?Аз още не съм,особенно в корема.Още ми виси,но не съм слагала и колан.Мен ме мъчи и запек още от след раждането.Мисля да пия някакъв чай,зелен или нещо такова за прочистване на организма.Иначе и не ям почти по цял ден,просто нямам апетит.А и покрай детето не се и сещам Grinning

Аз нямам обяснение, но седмица след раждането вече бях старите си килограми. Отдавам го на гени и кърменето, иначе просто не знам, много обичам да си похапвам. Таа, ако не си, не се тормози, но пък ти препоръчвам да хапваш разнообразно доколкото можеш, че запека е голяма гадост

# 157

Уф, болна тема ми е. Коремът не ми се прибра напълно; остана си отпуснат. Плюс 7 кг отгоре съм, като 1 кг качих малко след като се прибрахме вкъщи. Flushed Все се опитвам да съм на някакъв диетичен режим, но не става. Сутрин нямам възможност да хапна нещо спокойно, а гризкам някакви бебешки бисквити, защото коремът вече стържи, а и имам гастрит, та нещо трябва да хапна. И така - ям когато и каквото докопам. Гледам да не е много и да не е твърде калорично, но... За тренировка време не откривам с това неспящо и неспокойно бебе. Дано след 6тия месец имам успех и започна да вкарвам режим и тренировки.

# 158
Ужас е и при мен. 6 кг отгоре.Корема си е тук, бедрата са с целулит - красота. Почти не ям ( аз и преди забременяването бях скарана с храната), но след ден пълен с плач и колики вечер си позволяват малко шоколад. Иначе трябват упражнения. Пробвах коремни преси, но ме наболява още и ще задържа.(той и аг беше казал след 6тия месец тренировки)

# 159
Lili_ID, според мен може да следиш и 2те теми. Знам че възрастта при деца родени по рано се коригира и трябва да се гледа датата на термин, не на раждане (става въпрос за сравнения в развитието). Но тук момичетата са много готини и винаги можеш да питаш за съвет и да си пишеш свободно.

Аз също не мога да сваля едни 3 килограма, корема ми не се прибра напълно (но с толкова скорошна 2ра бременност, според мен ще има нужда и от още време), бедра също си имам 😃. Усилия в тази насока ще положа баткото като тръгне на ясла и имам време да дишам, че сега е трудно.

Мамите, които цедите и давате кърма как сте с количествата? При мен положението е трагично, както си изцеждах по едни 120 мл, сега едвам 50 ..
Явко яде през 2 часа и половина по 140мл, ако му дам повече повръща, някакви съвети?

# 160
Аз съм 1-2 кг отгоре… Ама корема виси и не виждам как ще се прибере… Сега косопада ми е по-голям проблем…

# 161
Здравейте,
Терминът ми беше на 26.06., но родих нашите близнаци на 21.05.2024г. в Майчин дом в гр. София.
Малко късно се включвам в групата, но се надявам да можем да обменяме ценна информация.
Не съм много веща в нещата във форума. Ако смятате, че трябва да вляза в групата за родени през юни, посъветвайте ме. Ако с някоя мама сме се засекли в МД през май, да даде знак (бях на 7-мия етаж).
Близнашка мама

# 162
Jennyvanilaa, относно чая и смесването му с АМ. Моето бебе го кърмя и не давам чай, но имаше период, в който давах. Отговарям от чисто логическо разсъждение, не от личен опит.
Изобщо с нищо не сте навредила на бебето си. Доколкото разбрах, първо сте разтваряли чая в правилно съотношение с вода. След това сте вземали част от него и тези мл. сте ги ползвали като част от водата, в която трябва да се разтваря  АМ. Тоест количеството течност е както е написано на кутията, както и броят лъжички. Значи в нищо не сте сбъркала. Какво значение има дали ще смесиш чай с АМ, или ще дадеш чисто АМ и след малко ще му налееш чай? Все на едно място отиват. Даже разумът ми казва, че е по-добре да се смеси чай с АМ, отколкото да се налива допълнително течност (чай) между храненията, която няма почти никаква хранителна стойност, а само заема място в стомаха. Единствено не смятам, че трябва да се дава това количество чай на всяко хранене. По-добре да се разпределят милилитрите през деня, примерно по 10 мл. на хранене, ако не- то тези 60 мл. да се дават еднократно в деня.
Стеримар, носко с нищо не вредят. Стеримар доколкото знам е като физиологичния разтвор.
И бонус непоискано мнение:
"одеяло" се пише с Я, не с А
"полилей" се пише с И, не с Ю
частица НЕ + глагол винаги са разделени (пояснявам: глагол ще рече нещо да се извършва/прави, пр. "не искам, не знам, не мога")
Също е хубаво да натискате бутона "прегледай" преди да публикувате мнението си, че някои от вас правят невероятно смешни изречения, понеже на места думите ви се заменят с други, които не сте имали предвид.
С най-добри чувства пиша всичко това. Все пак ще отглеждаме, възпитаваме и предаваме знанията си нататък.

# 163
Момичета, за всички ли бебета, родени месец преди термин, трябва да се коригира възрастта? И как се коригира? Дъщеря ми е родена месец преди термин, в 36 г.с., но неонатолозите не казаха да коригирам нищо.

# 164
Момичета, за всички ли бебета, родени месец преди термин, трябва да се коригира възрастта? И как се коригира? Дъщеря ми е родена месец преди термин, в 36 г.с., но неонатолозите не казаха да коригирам нищо.

A какво да коригираш ти? Доколкото знам единствено педиатърът си коригира кога да слага ваксините и може би мерките, които следи, са спрямо термин.

Общи условия

Активация на акаунт