❤️Майски бебета 2024-Тема 3❤️

• 20 908
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
Да ротарикс беше два приема бях забравила ...
И на мен ми се реве ...особено последния път и двете момичета ...добре,че бяхме с мм и колата набързо и вкъщи...сега пак ме чака същия филм 😓

# 136
Моето дете ме изненада днес.Напълних му ваната почти до горе,само главата му беше над водата Попринцип я пълня да му е наполовина та.Като се почнаха ритници,маха с ръчички,ококори се.Страх ли го е,кефи ли се незнам Grinning

# 137
Ако ме чуят бабите и по-стриктните майки 😂 спи по боди с къс ръкав без никаква завивка цяло лято.

# 138
Здравейте, момичета.
Бях писала в друга тема,но от мненията се притесних,че съм направила грешка и бих искала да чуя и вашите мнения.
Бебето ми е на 1 месец с колики,за които давам чай от копър на Hipp.
Смесвам го с АМ-60 мл от чая и 40 мл вода.
Резултатът е хубав,но момичетата ми казаха,че е грешка да смесвам чай с АМ и че количеството чай,което давам е огромно за едномесечно бебе.
Другият проблем са сополките-пръскам стеримар по препоръка на педиатърката,защото бебчо издава грухтящи звуци и правя неуспешни  опити да използвам носко за смукане,НЕ за прахосмукачка,но и това се оказа,че не е пропоръчително-нито стеримара,нито ноското.
Много съм притеснена да не съм навредила на бебчо- и с чая и със стеримара и ноското.
Моля ви дайте ми мнение

# 139
Аз също смятам, че е грешно да се смесва чай с АМ. Защо решихте да го давате така? То на опаковката си пише да е разтворено във вода. 100 мл с половин пакетче. Колко от чая слагахте? На всяко хранене ли правите тази смес? Аз също давам от чая, но правя 100 мл и го пие цял ден. И не го изпива целия. На края на деня го хвърлям. Чак да сте навредили, не мисля. Как е с изхождането детето? Този чай мисля, че e повече да се изходи, не толкова за колики.
Аз също пръскам в носа един спрей, но май не е Стеримар. Утре ще го видя какъв е. Носко днес взех за уста, но за да имам при нужда. Още не съм го пробвала. Този за прахосмукачка ме е страх да не стресира детето.

# 140
За АМ нищо не мога да кажа, понеже кърмя изцяло.

Но аз също пръскам Стеримар Бебе, когато чуя сополки. След 2-3 впръсквания излизат много лесно със съвсем обикновено ръчно аспираторче за нос. Бебешки стеримар е и следователно възприемам, че не би навредил. Така мисля. Може и да греша..

# 141
Jennyvanilaa, за чая не мога да кажа аз, но спрея щом е изписан от педиатъра не виждам никакъв проблем. На нас ЛЛ на малчо ни изписа спрей Низита.

# 142
Не сте навредила,но си го давайте вече отделно млякото ,не се смесват.Вземете капчици за колики и тях  изсипвайте в млякото.Чаят го правете с водичка -количеството му ,което се приготвя е цяло пакетче разтворено в 200 мл вода,или половин пакетче в 100 мл вода разтворено.И със спрея няма проблем,ок е.И за Ноското след,като е предназначен за бебе не виждам проблем .

# 143
Подкрепям момичетата по-горе. Редно е да си давате отделно чая от млякото. Хубаво е да се спазват точно мл. вода и съответните лъжички мляко. Така и най-малко ще се ориентирате и колко изпива бебчето, кога и с колко да вдигнете по-натам количеството, а и за да може бебчето да си набавя всичко необходимо от млякото. Чай не съм давала, но пак е добре да се спазват количествата, описана на опаковката. Просто си предлагайте чай отделно от яденето, пак може и по време на хранене, но да са в отделни бутилки.
Относно носа аз моята я тормозя от ден 1 с ръчен аспиратор и толкова свикна детето, че чак вече де кефи, но и при нас носът е слабо място. Може да слагаш физиологичен и след няколко минутки да издърпаш, за да излизат по-лесно.
Не мисля, че сте му навредили по някакъв начин, но и аз препоръчвам да си спазвате точните пропорции на кутиите за напред.

Здравейте, момичета.
Бях писала в друга тема,но от мненията се притесних,че съм направила грешка и бих искала да чуя и вашите мнения.
Бебето ми е на 1 месец с колики,за които давам чай от копър на Hipp.
Смесвам го с АМ-60 мл от чая и 40 мл вода.
Резултатът е хубав,но момичетата ми казаха,че е грешка да смесвам чай с АМ и че количеството чай,което давам е огромно за едномесечно бебе.
Другият проблем са сополките-пръскам стеримар по препоръка на педиатърката,защото бебчо издава грухтящи звуци и правя неуспешни  опити да използвам носко за смукане,НЕ за прахосмукачка,но и това се оказа,че не е пропоръчително-нито стеримара,нито ноското.
Много съм притеснена да не съм навредила на бебчо- и с чая и със стеримара и ноското.
Моля ви дайте ми мнение

# 144
Аз вече не издържам на системното недоспиване, напоследък имам чувството, че става и по-зле... Виждам, че и други бебета са под минимума нощен сън, моето е с около 7-8ч, но се буди по 4-5 пъти 😭😭.
Щях да ви питам дали имате вече кътове за игра, защото поръчах разни неща - килимче, етажерки, но вече нямам и желание да правя нищо. Другата седмица имам рд и родителите ми ще идват на гости, но май ще отменя плановете, ако продължаваме така.
Записах час за консултант по сън за края на август, дано оцелеем до тогава.

# 145
Ето този спрей използвам са нос.

Малко ме беше шубе да й пръскам в носа, защото първия път сякаш малко се задави, а и реве от него. Обаче тази сутрин така хубаво й излезна едно сополче от едната ноздра. Може да се пръска 2-3 пъти дневно. Аз като я чуя да диша по-трудно и й пръскам.

# 146
Марисол, моля те сподели какво те е посъветвал консултантът и кой е бил той, когато идете. И моето дете не спи особено много, та ми е болна тема.

# 147
Аз карам на физ.рр дозички😇за мен този спрей е с много силна струя 😃

Гергана три месеца 😇🎉🎉🎉Утре ваксина

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 12:26 от Mimi9999

# 148
До онзи ден бях с дозички физиологичен разтвор и нищо не излизаше. С този спрей съм доволна.

# 149
А как почиствате новите играчки - пластмасови, разни дрънкулки?

Общи условия

Активация на акаунт