❤️Майски бебета 2024-Тема 3❤️

• 20 896
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
Имаше някъде калкулатор и можеш да си ги пресметнеш, ако знаеш 2 години назад колко си получавала (бруто или нето, без значение).

# 121
Момичета, имам въпрос - по колко пъти най-малко може да яде бебче на почти 3 месеца? Борис яде 6 пъти на ден ( в 6,9,12,15,18 и 21 часа). Буди се към 5-5:30 плаче, давам биберон и отивам да правя мляко, като се върна спи дълбоко. А понякога изобщо не се и буди в 6, насила го будя и полузаспал яде. Чудя се в дните когато не се буди дали да го насилвам и направо към 7-8 като огладнее да му дам и след това в 12. Но така ще станат 5 хранения по 110-120мл, май ще е малко. Вие какво мислите?

# 122
Em22 преди седмица и малко бяхме при педиатъра и казаха, че трябва да има 6 храненета на денонощие.

# 123
При 120 вода за ам имаше 6 хранения
При 150 вода 5хр

# 124
Ем, ние сме в подобна ситуация. Има вечери, когато иска да спи от 9 вечерта до 7-8 сутринта, аз го будя в 6:30. Други като тази вечер става сам в 4, но това е рядкост. Гледам да не пада под 6 ядения, като се опитвам да давам поне по 700 мл на ден ( така знам от Хедра - от 700 до 900 на ден е нужно на дете до 6 месеца). Вчера беше ден с 6 хранения, трудно му набутах 700 мл. С ориз мен, ако на бебчо е трудно да изяжда оляла порция, прави му повече бройки хранения. Маят педиатър също каза 6 ядения е добре, но ми каза, ако ги направиш 7 е по-щадящо за стомаха му, защото по-малките порции се преработват по-лесно и следователно така може да има по-малко дискомфорт чревен.

За майчинството -90%от осигуровките до осигурителния праг, само да допълня. Ако си била над прага, няма да взимаш 90% от цялата си заплата.

# 125
Затова казах от осигуровките, не от заплатата Simple Smile Над прага колкото и да е заплатата, осигуровките са си едни и същи.

Ние бяхме на ваксини днес, сложиха в крачето и втора доза Ротарикс. Тоя път рева много, подготвена съм да е драматична днес цял ден. 3 месеца и 4 дни, 6 кг 😁

# 126
Ротарикс не е ли през устата? На Борис като навърши два месеца му дадоха ротарикс през устата. Сега на три месеца пак ли трябва? Лелее аз каква съм станала чувствителна, след ваксина като се разплаче и моите сълзи тръгват, чак ме хваща срам пред педиатърката. А иначе 3 години инжекции инвитро и 9 месеца Фраксипарин  си бих, ама за детето ми е жал адски.
Вие завивате ли бебоците вечер? В спалнята е около 20-23 градуса, крачетата са му студентки и бедрата хладни, а спи с боди къс ръкав и шорти. Мъжа ми ме кара да го завивам, ама е такъв пумпал, че ме е страх да се метне пелената върху главата.

# 127
Ротарикс не е ли през устата? На Борис като навърши два месеца му дадоха ротарикс през устата. Сега на три месеца пак ли трябва? Лелее аз каква съм станала чувствителна, след ваксина като се разплаче и моите сълзи тръгват, чак ме хваща срам пред педиатърката. А иначе 3 години инжекции инвитро и 9 месеца Фраксипарин  си бих, ама за детето ми е жал адски.
Вие завивате ли бебоците вечер? В спалнята е около 20-23 градуса, крачетата са му студентки и бедрата хладни, а спи с боди къс ръкав и шорти. Мъжа ми ме кара да го завивам, ама е такъв пумпал, че ме е страх да се метне пелената върху главата.

При нас нощем си става чак студено и я завивам.
Просто ппц подпъхвам пелената отдолу под нея(под кръста и крачетата) ,все едно е повита и така спи.Ушиха ни спално чувалче за подарък,но още не съм го изпробвала.

# 128

В нас е доста по-топло около 26 градуса в стаята, но не смея да пускам климатика, то на мен не ми е конфорно с него пък за бебето не знам. По едно време нищо не му слагах, защото тези градуси ми се вижда топличко, но не спи добре. Винаги ползвам чувалче - 0.5 тог на Angel baby, то напрактика е просто чаршаф ушит на чувал и му е много добре. Не смея да го завивам с нищо друго за да не се захлупи.

# 129

През устата е, аз затова казах Ротарикс и в крака, в крака е друга. Ротарикс е две дози по принцип, на нас на 2 м. дадоха първа и сега на 3 м. втора.

Завивам я с чаршафче, нощем взе да става хладно. Понякога се отвива, де.

# 130
Ние сме с пролетно чувалче от самото начало, само дрешките отдолу регулирам според температурата. Броени пъти сме го завивали и 10 минути след това вече целия е отвит, та за нас чувалчето е решението.

# 131
Аз уж завивам с едно одеалце на дупки, но той много бързо се отвива. Имаме пролетно - есенно чувалче на Angel baby, но ми се струва неподходящо. През деня лесно го следя дали е отвит, но вечер само когато се събуди да го храня (винаги е отвит). Нашите легла са раздалечени и не ми е под ръка да го гледам. Вкъщи е топло и не се притеснявам.

# 132
Завивам го и аз с тънка песента или памучно одеалце.Но се отбива постоянно. Иначе и нашето са му студени пръстчетата та ръцете и краката винаги

# 133
Аз я завивам с много тънко одеалце, понякога не я завивам. Често се отвива.

Бебка като спи през деня прави кратки дремки, а като се събуди все се прозява и е видно изморена. А не заспива , докато не станат 2 часа. Опитвам като се събуди да я доприспя, но не се получава. Така вече десетина дни. Прави интервал на будуване от 2 часа, което е много май за нея. Сега прави 3 месеца. Освен това като цяло не е от най-спящите май. Нощният й сън е общо 8-9 часа. А през деня 3-4 часа. И така спи 11-12 часа , в редки случаи 13. Което е малко. Не разбирам като цяло, защо се буди на 20-30 мин , а се прозява. И няма заспиване.
Съвети, препоръки, мнения?

# 134
Моето дете също спи по 12-13 часа, нощен 8-9, дневен между 3 и 5, на 2 часа. Той се чувства ок така и за това спрях да гоня това, което пише по таблиците и започнах да се вслушвам в него. Говорих и с консултантка, която също ме подкрепи в това, че трябва първо да наблюдаваме детето, а после да гледаме таблиците. В твоя случай обаче, детето заспива и се буди с рев на 20-30 минути, значи не може да остане в дълбок сън и да се наспи. Не мога да дам препоръки тук, поговори с консултант, обикновено първите консултации са безплатни. Аз исках само да кажа, че количеството сън не ми се струва малко и не е нужно да се сдухваме, че нещата не са по таблица. 😊

Общи условия

Активация на акаунт