❤️Майски бебета 2024-Тема 3❤️

• 20 932
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, за всички ли бебета, родени месец преди термин, трябва да се коригира възрастта? И как се коригира? Дъщеря ми е родена месец преди термин, в 36 г.с., но неонатолозите не казаха да коригирам нищо.

A какво да коригираш ти? Доколкото знам единствено педиатърът си коригира кога да слага ваксините и може би мерките, които следи, са спрямо термин.

Педиатърът нищо не ми е казал, нито намекна, че съотнася мерките и невро-психичното развитие спрямо коригирана възраст. Затова питам, че все пак е важно да проследявам на кой месец какво прави.

# 166
Според мен в твоя случай не е нужно. Родени преди 36-та седмица (мисля) се водят недоносени и евентуално тогава се следят по други мерки.

# 167
Дени, аз си свалих всичко, но все още има отпусната кожа, а и кг за сваляне от преди това. С диета и движение ще се нормализират нещата.

Аз се цедя и нямам проблем с количествата. Цедя по 150-180, а сутрин след нощната пауза по 240+. Освен честота цедене вечер давам на малката да си суче от гърда за да стимулира.

# 168
Аз също свалих всичко, но имам много целулит и коремче. От друга страна всеки ден опатквам по един чипс така че няма много ня какво да се надявам.
Аз цедя, колкото съм имала преди, толкова и сега. Цедя на всяко хранене и мразя помпата до смърт. Нямам големи количества, но не се отказвам за сега, докато има ше цедя.
На мнението на Ваня съм и аз. Възрастта се коригира, ако са наистина класифицирани като недоносени, което и аз знам, че е преди 36. Тоест никой нищо не ти е казал, защото си водят бебчо доносено дете Simple Smile

# 169
Момичета виждам че сте доста дето цедите и храните от шише, защо не кърмите директно от гърда?

# 170
Благодаря за мнението!
Аз се подплаших естествено и спрях тази практика с чая,макар че виждах много по-добри резултати,отколкото капки био амика и инфакол...
И все пак днес му дадох 20 мл за цял ден.

Jennyvanilaa, относно чая и смесването му с АМ. Моето бебе го кърмя и не давам чай, но имаше период, в който давах. Отговарям от чисто логическо разсъждение, не от личен опит.
Изобщо с нищо не сте навредила на бебето си. Доколкото разбрах, първо сте разтваряли чая в правилно съотношение с вода. След това сте вземали част от него и тези мл. сте ги ползвали като част от водата, в която трябва да се разтваря  АМ. Тоест количеството течност е както е написано на кутията, както и броят лъжички. Значи в нищо не сте сбъркала. Какво значение има дали ще смесиш чай с АМ, или ще дадеш чисто АМ и след малко ще му налееш чай? Все на едно място отиват. Даже разумът ми казва, че е по-добре да се смеси чай с АМ, отколкото да се налива допълнително течност (чай) между храненията, която няма почти никаква хранителна стойност, а само заема място в стомаха. Единствено не смятам, че трябва да се дава това количество чай на всяко хранене. По-добре да се разпределят милилитрите през деня, примерно по 10 мл. на хранене, ако не- то тези 60 мл. да се дават еднократно в деня.
Стеримар, носко с нищо не вредят. Стеримар доколкото знам е като физиологичния разтвор.
И бонус непоискано мнение:
"одеяло" се пише с Я, не с А
"полилей" се пише с И, не с Ю
частица НЕ + глагол винаги са разделени (пояснявам: глагол ще рече нещо да се извършва/прави, пр. "не искам, не знам, не мога")
Също е хубаво да натискате бутона "прегледай" преди да публикувате мнението си, че някои от вас правят невероятно смешни изречения, понеже на места думите ви се заменят с други, които не сте имали предвид.
С най-добри чувства пиша всичко това. Все пак ще отглеждаме, възпитаваме и предаваме знанията си нататък.

# 171
При мен беше много трудно засукването и позиционирането като се роди и помпата ме спаси. Не веднъж съм казвала, че имам много големи гърди, които адски много ми пречат за нормално кърмене. 😔Сега вече като е по-голяма я слагам по-лесно на гърда, но се и цедя за да може да я храни и баща и някой път.

# 172
Здравейте, мамчета!  Имам един въпрос, напоследък моята бебка е много неспокойна като че ли я боли коремче има и разтройство което е само след обяд, до обяд нищо ѝ няма и след обяд се започва така е вече към седмица и не знам какво да правя , първоначално бяхме на аптамил пронутра, но не я наяждаше и връщаше от него и го сменихме на хип антирефлукс  , беше ѝ добре, но напоследък нещо ѝ става и не знам какво да правя? Дали е от млякото , промяната?

# 173
Ние бяхме по същия начин. На аптамил изобщо не се наяждаше, след което сменихме на Нан комфортис и 3-4 дни беше ужас. Но след това се нормализираха нещата.

Здравейте, мамчета!  Имам един въпрос, напоследък моята бебка е много неспокойна като че ли я боли коремче има и разтройство което е само след обяд, до обяд нищо ѝ няма и след обяд се започва така е вече към седмица и не знам какво да правя , първоначално бяхме на аптамил пронутра, но не я наяждаше и връщаше от него и го сменихме на хип антирефлукс  , беше ѝ добре, но напоследък нещо ѝ става и не знам какво да правя? Дали е от млякото , промяната?

# 174
Момичета виждам че сте доста дето цедите и храните от шише, защо не кърмите директно от гърда?

При нас всичко потръгна много хубаво, засука още на родилния стол, но около първият месец коликите бяха в своят пил и кърменето стана ужасно. Въртях, суках, разхождах се с него, в полузаспало състояние се опитвах да го храня, но не той ме дереше, блъскаше и се отказах. Сега се опитвам да го слагам на гърда, но отново почва с терора и се отказвам.

# 175
Аз да се похваля и тук, дойде ми официално цикъла три месеца след раждането. Така се надявах да си поживея по-дълго без него. 😅 Беше обилен, но не нещо извънредно. Малко преди цикъла пък започна да ми намаля кърмата и сега се опитвам да си нормализирам количеството. Също съм от цедящите мами, защото Явор тотално отказва да суче от гърда, започва да пищи и да ме бута. Взех си наскоро двойна помпа, за да намаля поне времето прекарано в цедене и съм доволна.

Относно теглото, аз забременях 53кг, седмица след раждането си ги бях върнала без да правя абсолютно нищо, а след още две седмици бях станала 49кг. Това сваляне го отдавам на стреса и кърменето. В момента отново съм 53кг и си ги поддържам. Вече повече от месец тренирам три пъти в седмицата когато ми позволи малчо. Ако е спокоен го слагам на шезлонга до мен да си се люшка, ако пък нервничи го взимам на ръце и го ползвам и него за допълнителна тежест. 😄 Въпреки еднаквите кг преди и след бременността, в момента видимо изглеждам по-отпусната и с повечко мазнини. Старая се да хапвам добре, за да не намалее още повече кърмата, излишните мазнини ще ги мисля след шестия месец, поне толкова да успея да кърмя, въпреки че целта ми е една година.

# 176
Момичета, за всички ли бебета, родени месец преди термин, трябва да се коригира възрастта? И как се коригира? Дъщеря ми е родена месец преди термин, в 36 г.с., но неонатолозите не казаха да коригирам нищо.

A какво да коригираш ти? Доколкото знам единствено педиатърът си коригира кога да слага ваксините и може би мерките, които следи, са спрямо термин.

Педиатърът нищо не ми е казал, нито намекна, че съотнася мерките и невро-психичното развитие спрямо коригирана възраст. Затова питам, че все пак е важно да проследявам на кой месец какво прави.

Определено мисля, че трябва да си гледаш развитието му спрямо термин Simple Smile Един месец си е това, смята се, че при родени преди 37 седмица (а не преди 36) трябва да им се коригира възрастта, но да ти кажа, моето е родено 11 дни преди термин и виждам как почва да прави някакви неща 1-2 седмици по-късно от рождената си дата, сиреч по-скоро гледам термина. Пък каквл говорим за един месец ❤

# 177
Благодаря на момичето,че ме поправи с "одеалото".Няма да уча детето си на такива грешки,спокойно.

# 178
То и аз не обичам правописните грешки, но като влезе някой така да ни размахва показалката, а не е бил с нас през цялата бременност, някак си не ми се вързва.

# 179
Аз също правя грешки,бързам да напиша нещо....изпускам букви даже.🙂
Всеки да гледа себе си 🙂

И аз имам кг да свалям дефакто от начало на юли наистина се ограничавам доста,свалих 10 в болницата от 20 и не мръднаха после два месеца и се заех сериозно взеха да падат,но бавно важното е че падат 😃имам 7 до желаните кг с които се харесвам и са попринцип малко за моята височина 🙂😇😇😇
Има дни в които се отпускам малко 😃

Общи условия

Активация на акаунт