❤️Майски бебета 2024-Тема 3❤️

• 20 998
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
Аз също давам омни биотик и съм доволна.

# 301
И ние сме с Пандата и съм доволна, не знам от нея ли е, но от 2 месеца плътно си ходи по веднъж (рядко по 2 пъти) на денонощие и даже винаги по едно и също време. Аз попринцип не съм фен на идеята да се дават каквито и да е лекарства включително и пробиотици без причина (въпреки че покрай колики, газове я натъпках с какво ли не) и на следващата консултация ще питам педиатърката да го спираме да видя и нейното мнение. Все си мисля, че вече коремчетата им трябва да почват да свикват да функционират сами без допълнителни добавки 🤷♀

# 302
Аз също смених биогаята с омнибиотик панда. От към ходенето до тоалетна мнооого по-добре, че и ние много клизми правехме. За коликите незнам дали помогна или вече си разреждаме от израстването. За последните 24ч. обаче е акал 5 пъти, което е неприсъщо за него. Воднисто, но не е чак диария. Дано да не е някой вирус. Ще видя днес как е положението.

# 303
Пробиотиците не са лекарства Simple Smile Киселото мляко, ако е истинско, също е пробиотик. Дори за възрастни е полезно да ги пият, въпреки че нашите кореми си функционират сами.

# 304
Аз давам комплекс живи пробиотици на Нарине и не мисля да го спирам на този етап. Сега, докато сме на почивка го забравих вкъщи, така че ще има седмица почивка.

# 305
Аз съм на биогая,но все по-рядко давам ...каката я беше свил корема преди няколко седм. Тогава и като й мина една седмица давах и на двете доста редовно ,сега не толкова ...
При захранването мисля пак да съм редовна

# 306
Пробиотик не давам, но тя си ходи стабилно по наколко пъти на ден по голяма нужда. Според мен е както с витамините - пие се при нужда/с причина.

Понеже споменахте захранване - наистина още е доста рано, но мен силно ме вълнува темата и изгледах доста неща 😀 Някой избрал ли е вече метод? Аз гледах три много подробни уебинара - един за класическото захранване с пюрета (от у-ще МА-МА), един за ЗВБ (на Ася Демирева) и един по-общ и за двата вида (на Маги Пашова) и твърдо реших, че ЗВБ е моето нещо. Ще видим и Луиза дали е решила така ноември 😀.

# 307
Аз съм решила, че ще почнем със захранването от навършен 4ти месец. Тъй като Саши е с много тежък рефлукс, смятам, че за него ще бъде по-добре ако започне със пюрета по-раничко.

# 308
Аз пробиотик не давам. Някак все съм била на тезата, че се пие при “нужда”. Макар че специално за пробиотиците съм на мнение, че са излишни във всеки случай и не помагат с нищо, аз също никога не съм пила пробиотик. Надявам се да не съм сгрешила с това ми решение. Бебката си ака супер редовно на кръгъл час! Не е имала изключения.

Решила съм категорично да захранвам с пюрета, класическото захранване. Някак така си го усещам отвътре за моя метод, аз съм си класическа. А самото захранване ще започна като усетя, че е готова и тя и аз. 😀

При мен изникнаха следните въпроси.
Има ли такива, които са изместили нощното заспиване към по-ранен час. 1 час по-рано да го преместя, ще е чудесно. Как го направихте? Предложения?

Какъв витамин Д давате на бебетата си?

Започнаха ли да първите признаци за растежа на зъбките? Давате ли нещо за зъбите?
Моята си слага юмручета в устата и прави едни такива резки ядосани движения като да я сърби и едни физиономии, както и много лиги.

# 309
Традиционно с пюрета с лъжичка

# 310
По повод захранването с 2 ръце и 2 крака подкрепям ЗВБ. Захраних на 6м и това е най-доброто решение, което съм взела с по-голямото дете. Опитах класическо захранване с пюрета, но детето плюеше, стискаше уста и просто не се получаваше. Тогава много се притеснявах, тъй като повечето деца имаха заместени хранения, а аз успях чак към годинката. Но пък в крайна сметка идеята на захранването е точно в опитването на храната, а не в заместване на млечното хранене.
В дългосрочен план виждам само позитиви, най-вече самостоятелното хранене с прибори. Нещо, на което някои деца се научават чак в яслата.

Витамин Д от скоро давам на Колийф, а до преди това давах синбиотик на Био баланс с Д3. Мисля даже да започна отново, защото започна пак да има газове. 🤷‍♀️

Това с юмручетата и слюноотделянето май си е нормално за възрастта и не знам дали има общо със зъбките, но бях много доволна от прахчетата и гелчето за венци Тийта.

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 19:11 от Denittsa

# 311
Аз пробиотик не давам. Някак все съм била на тезата, че се пие при “нужда”. Макар че специално за пробиотиците съм на мнение, че са излишни във всеки случай и не помагат с нищо, аз също никога не съм пила пробиотик. Надявам се да не съм сгрешила с това ми решение. Бебката си ака супер редовно на кръгъл час! Не е имала изключения.

Извинявай, но как смяташ, че са излишни и не помагат, като никога не си пила? Например при един прием на антибиотик, който убива и всички полезни бактерии, е добре да се приема пробиотик, за да не страда стомаха. Лично съм го изпитала неведнъж. Освен това далеч не се дават само за ходенето до тоалетна, цялостният имунитет също благоприятства. Не че ви продавам ОмниБиотик за 80 лв. в никакъв случай, просто е добре всеки да се информира. И не че нещо фатално ще стане ако не давате също...

# 312
Смятам, че съм се информирала. Че пробиотиците доставят полезни бактерии на червата и е хубаво да се пие в такива случаи, когато тези бактерии се убиват (например от антибиотик) - това също го знам. Това, че нещо не ми харесва и мнението ми е по-различно, не означава, че не съм запозната.
Самата аз избягвам прием на всякакви добавки/лекарства, които се дават “профилактично” или за по-добро здраве, просто така. В случай на антибиотик, вероятно бих дала. Както написах по-горе “при нужда”.
Все пак нито агитирам, нито съм лекар. Мога само да имам мнение и е напълно възможно то да не е съвсем правилно.

Извинявай, но как смяташ, че са излишни и не помагат, като никога не си пила? Например при един прием на антибиотик, който убива и всички полезни бактерии, е добре да се приема пробиотик, за да не страда стомаха. Лично съм го изпитала неведнъж. Освен това далеч не се дават само за ходенето до тоалетна, цялостният имунитет също благоприятства. Не че ви продавам ОмниБиотик за 80 лв. в никакъв случай, просто е добре всеки да се информира. И не че нещо фатално ще стане ако не давате също...

# 313
Идвам да се оплача. До сега Сашко заспиваше съм 22.30ч. , будеше се за хапване в 4.30ч. и пак заспиваше ии така до 8.30ч. Е тази нощ ми разказа играта. Заспа в 22.30ч. В 2ч. се беше наакал и се разплака, след смяна на памперс заспа. Събуди се в 3.30ч. с рев. Хапна, ноооо... няма заспиване. Започна един рев, едно чудо. Нищо не помага, носене, люлеене, гушкане, галене. Иии познайтее Сашко заспа чак сега в 6ч., но сме в количката и обикаляме улиците. Вчера пак така се будеше често и плачеше, но поне заспиваше. Това ли е тази регресия незнам, но не може цяла нощ да сме из улиците.

# 314
  • София
Неприятна нощ сте имали, определено...
Моето момче засега спи. Преди се будеше към 5.30 - 6 примерно. Хапне и пак заспи. От известно време се събужда към 4. Нахраня го и пак заспива. Не се оплаквам, че може да е по-зле. Ще я видим тази регресия. От 4-тия месец започвала, казват. Дано мине леко през този етап.

Общи условия

Активация на акаунт