❤️Майски бебета 2024-Тема 3❤️

• 20 972
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
Както казва zoya.,и при нас памперса тежи половин кило ама сутрин Grinning.Като спи по цяла нощ и не го сменявам е така.Иначе не се е случвало сух памперс да има,винаги е напишкан.Поне малко.Много пъти се е случвало да пишка докато го сменявам.За секунди,докато му сложа новия и той е свършил работата Grinning
Имаше по-назад разговор за повивалника.Вече не го сменявам върху него а на нашето легло.Много взе да шава,мърда,рита и ме е страх да не се преобърне и да падне.
После ще му правя седяща баня със смрадлика.Изранил се е между пишлето и сгъвката.Четох,че се е правело при силно подсичане.Но при нас мисля,че не е подсичане а зачервяване просто и му се бели кожичката.След 10 дни сме на преглед,ако не е минало до тогава,ще го види педиатърката и ще каже какво е.

# 511
Аз тези дни слагам хармони тройка ами да големи са,но не пропускат,а сутрин е така хубаво пълен 😃

# 512
  • София
Още един въпрос имам. Нашият човек яко се бели в  областта на “пояса” - под памперса. Случвало ли ви се е? Не е червено, но се бели много.

Отделно от това в сгъвките му е твърдичко и грапаво. Над пишлето също е грапаво.

Ще се радвам да споделите дали ви се е случвало, как третирахте и дали не трябва да идем на дерматолог.

# 513
Още един въпрос имам. Нашият човек яко се бели в  областта на “пояса” - под памперса. Случвало ли ви се е? Не е червено, но се бели много.

Отделно от това в сгъвките му е твърдичко и грапаво. Над пишлето също е грапаво.

Ще се радвам да споделите дали ви се е случвало, как третирахте и дали не трябва да идем на дерматолог.

Определено не трябва да е така. Не ми се е случвало. С какво хидратираш кожата? Ако не те притеснява, качи една снимка да видим.

# 514
  • София

Определено не трябва да е така. Не ми се е случвало. С какво хидратираш кожата? Ако не те притеснява, качи една снимка да видим.

Мажа с Бебо, мазала съм и с Хип, а откакто стана така, мажа и с Авен Ксеракалм само в горната част, а надолу си продължавам с Бебо. Аа, и Бепантен. Sad

# 515

Самата кожа зачервена ли е?
Знам, че може да прозвучи глупаво, но да не би да настръхва, когато му свалиш памперса?

# 516
  • София
Не настръхва. Бели се все едно е изгорял на слънце (не е, разбира се). Буквално му пада слой от кожата. Не е червено.

# 517
  • София
Моето момче днес за първи път се обърна от корем по гръб. Върху повивалника и добре, че бях до него. Май ще започна да го сменям на леглото...
А днес беше много кисел. Имаше 3-4 кратки дремки от половин час. По принцип на обяд си има двучасов дълбок сън. Не знам какво му стана днес. Не искаше на люлката, на гимнастиката. В количката само се поуспокои. Сега заспа. Дано си спи до сутринта, както обикновено. Има и такива дни...

# 518
На Явор така му се белеше кожата като го мазах с крем против подсичане на всяка смяна на памперса, но не му е била грапава. Също така беше новороден тогава, та и това е оказало влияение.

Аз продължавам да ползвам повивалника. Всичко, което ми трябва за смяната на памперса стои върху скрина, не ми се налага да се отдалечавам от него и няма опасност да падне.

# 519
Аз на спалнята слагам възглавници встрани от нея ....че докато се обърна 😃се е обърнала

# 520
  • Варна
И ние сме с грапавичко като forest _girl  в едната гънка между крачето и тялото. Как се появи не знам. Мия и преглеждам редовно. Сега мажа с крем на Хип(това имам в момента) , но не за подсичане.
Отделно от два дни забелязвам лека грапавина по коремчето и малки пъпчици. Сигурно е атопичен дерматит. Не съм променяла нищо от раждането- едни и същи козметични продукти  и течен прах за дрехи използвам. Чета, че се проявява след 3-ти месец. Ще взема А-дерма продукти, да видим. И на лекар да го погледне, разбира се.

# 521
  • София
На Гого от може би седмица му се подсичат сгъвките зад коленете. Никъде другаде не е подсечен, само там. Мия, подсушавам добре и мажа с крем. В началото със Здраве бебе и Судокрем. Педиатъра препоръча крем на А-Дерма Ексомега. Има някакъв ефект сякаш. При него беше много червено. Лекарят каза, че причините са няколко: жегата, това, че си държи свити крачетата, по-сухата кожа. Козметиката му е А-Дерма. Пера с бебешки прах и омекотител. Все нещо трябва да има...

# 522
Пера с бебешки прах и омекотител. Все нещо трябва да има...

Надали е от това, но омекотител за бебешки дрехи е твърдо не. То и за възрастни също, но не е чак такава драма. Това, което "омекотява" тъканите оставя тънък филм от продукта върху дрехите, който може да дразни кожата. От години не ползвам поради тази причина. Ако държиш виж някоя натурална опция тип Амалина.

# 523
И аз не ползвам омекотител

# 524
  • София
Замислих се за омекотителите. Уж взимам хубави... Не съм чувала марката Амалина. Ще потърся инфо.

Общи условия

Активация на акаунт