❤️Майски бебета 2024-Тема 3❤️

• 20 943
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
И аз в началото на кърменето (до около 40-тия ден) имах отвратителни болки. Чак отказвах да повярвам на педиатърката, че ще мине (защото според нея причината беше, че съм новобранка в кърменето). Даже се свързах с консултант по кърмене, че и до дерматолог стигнах. И на всичко отгоре през цялото това време се и цедях почти на всяко кърмене (според педиатърката иначе рискувах да си докарам запушване, а по-късно според консултантката съм си докарала лека свръхлактация). Оттогава цеденето е от дъжд на вятър, един път на 2-3 дена, ако усетя, че гърдите ми са много тежки вече, а бебето няма да се храни скоро. И даже започнах да се пречупвам да кърмя навън, като намятам едно специално леко покривало.
Та откакто минаха непоносимите болки, съм толкова щастлива и благодарна, че (ако зависи изцяло от мен) съм си обещала да кърмя минимум до първата година... И, ако не направим второ бебе, може и да се пробвам да кърмя чак до втората.

# 556
Мами, вашите бебчета имат ли още моро рефлекс? Малко се притеснявам, че при нас на 4 месеца още си го има

Само докато спи ли го прави?

Да

Говорете си с ЛЛ/педиатър. Те се знаят най-добре.

# 557
Има си рефлекс на Моро ,даже тези дни през дневните дремки се случва много често.Като я взема да спи в мен не е така.

# 558
Има си рефлекс на Моро ,даже тези дни през дневните дремки се случва много често.Като я взема да спи в мен не е така.

Същото, добре, успокои ме Simple Smile

# 559
За тези момичета които искате да кърмите дълго време, внимавайте аз баткото го кърмих 2г+++ и сега е с кариеси от дългото кърмене и оставащата кърма по зъбите. Имайте и това впредвид ….

# 560
Да ви споделя нещо, което научих днес в ДМ от една жена.. то си го пише на опаковката, но няма кой да чете 🥲 препаратите за изминаване на шишета на Frosch и Бочко за концентрати и се разтварят във вода. Изобщо не съм се сетила да чета етикета и си праскам по 1 шише на седмица. Предполагам още някой не се е зачел за това ви го пиша информативно.
Аз каквато съм паника дооста се притесних, защото наистина слагам стабилни количества да се разпени стабилно, но май няма какво да стане, тъй като все пак се плакнат и е продукт за бебета. Доколкото четох най-много диария може да де получи и то от погълната чиста течност

# 561
Рефлекс на Моро може да има и до 5-6 месец. Аз съм с юнско бебе и сме далеч от утихването му (както виждам). Надявам се да не изкараме до 5-6 месец така, защото много се стряска от ръцете си. Повивам я с анти стрес пелена, но тя се води до 3 месеца. Не знам после дали ще успявам да я повивам с обикновена пелена, ако продължи да се стряска. При обикновеното повиване май е по-лесно да повия и краката, но това е много вредно и грешно, а с анти стрес пелената има като широко джобче за краката и само ръцете са заклещени към тялото 😃

# 562
VaniaK, пробвайте с чувалче, при което и ръцете са прибрани вътре. От него пък постепенно можете да преминете на обикновено като изкарате първо едната ръка за няколко дни, а после и другата. Бих започнала прехода когато детето тръгне да прави опити да се обръща по корем.

# 563
Не съм виждала май такива чувалчета. Трябва да потърся.

# 564
За тези момичета които искате да кърмите дълго време, внимавайте аз баткото го кърмих 2г+++ и сега е с кариеси от дългото кърмене и оставащата кърма по зъбите. Имайте и това впредвид ….

Има ли значение всъщност дали бебето е захранено и на кърма, или захранено и на АМ? При всички случаи мисля, че щом са налични зъби, трябва да има измиване на устата и зъбите след храненето.
Може аз нещо да пропускам?

# 565
Аз много се радвам, че ни се получи с кърменето. В началото имахме трудности, но потръгна и сега ми е лесно. Навсякъде кърмя, а преди си мислех как ще се пречупя навън. Изобщо не ми пука вече, но и тук се приема за нещо нормално, знам че в България има лека стигма.
Минусът е, че съм постоянно вързана с бебето, но за сега не ми пречи. Ще видим нататък, иска ми се до първата година да кърмя.

# 566

Има ли значение всъщност дали бебето е захранено и на кърма, или захранено и на АМ? При всички случаи мисля, че щом са налични зъби, трябва да има измиване на устата и зъбите след храненето.
Може аз нещо да пропускам?
Абсолютно не е вярно това, че кърменето благоприятства образуването на кариеси при млечните зъби, а точно обратното. https://xedra.me/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B … 0%B5%D1%81%D0%B8/

# 567
Да ви споделя нещо, което научих днес в ДМ от една жена.. то си го пише на опаковката, но няма кой да чете 🥲 препаратите за изминаване на шишета на Frosch и Бочко за концентрати и се разтварят във вода. Изобщо не съм се сетила да чета етикета и си праскам по 1 шише на седмица. Предполагам още някой не се е зачел за това ви го пиша информативно.
Аз каквато съм паника дооста се притесних, защото наистина слагам стабилни количества да се разпени стабилно, но май няма какво да стане, тъй като все пак се плакнат и е продукт за бебета. Доколкото четох най-много диария може да де получи и то от погълната чиста течност

И аз мия на мивката с гъба, така не мога да знам колко вода и препоарат отиват по самото шише. Ако се измиват добре с вода, не мисля, че има значение. А и реално го разтваряш с водата на мивката и гъбата. Simple Smile
Това с разтвора не е ли както в Щатите и други държави с мивки с две корита - там ги киснат с препарат и вода и тогава мият самите съдове. В нас не процедираме така. Трябва да видя и на други препарати за съдове какво пише, но загледах друг на фрош за съдове (не за бебешка посуда) и пак пише, че се разтваря. В нас от както помня майка ми е взимала фрош и са се мили нормално съдовете - на мивка с гъба.

Ето какво пише в сайта на ремедиум: Препоръчителна доза до за 5 литра вода: Не много силно замърсени приблизително 2 ml замърсени принадлежности приблизително 5 ml. При упорити петна може да се използва без разреждане с вода. Не използвайте течаща вода, а потапяйте съдовете и използвайте препоръчителната зона.

# 568
Не са ли всички препарати за съдове на тоя принцип? То реално се разреждат с вода, като сложиш на гъбата и миеш с вода, не само и единствено с него...

# 569
RoyalLily синът ми заспиваше на гърда което означава че изплакване не е имало +че не обичаше вода. И не зная дали има значение АМ или Кърма.
Denittsa водих синът ми при 5 различни стоматолога и всички са на мнение че дългото кърмене спомага развитието на кариеси.

Общи условия

Активация на акаунт