Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 47

• 40 161
  • 764
  •   1
Отговори
# 570
  • София
И аз знам, че вода се търси в най-големите жеги лятото и да не е валяло от доста време.

# 571
Ами ние от лятото търсим, надявам се до това лято да намерим, пък когато кажат,важното е да го направят,а не да ни лъжат.

# 572
Субективно е..
Едни наши съседи миналата зима в най-големия студ и кал биха сонда, нямаше никакъв проблем и си се ползва нормално... Но ние сме в по-ниската част на селото и може би няма такъв проблем с пресъхването.
Даже като спира понякога водата от ВиК, при нас остава да си църцори.

# 573
  • София
То кога биеш сонда и кога търсиш вода са различни неща. Просто риска е по-голям да останеш в сушите без вода.

# 574
  • София
По правило август, септември и октомври е най-подходящият период за проби и биене на сонда, тогава нивото на подпочветите поди е най-ниско.

# 575
Здравейте, някой да е построил къща до Пловдив,може ли инфо с кая фирма сте я построили и колко ви е излязла като сума..

Благодаря!!

# 576
Някой знае ли в квартали Маслово и Шияковци в гр.Костинброд дали има изградена централна канализация и ВиК мрежа?

# 577
Някой знае ли в квартали Маслово и Шияковци в гр.Костинброд дали има изградена централна канализация и ВиК мрежа?
Има частична. ВиК София област сега получиха финасиране  за голям проект, част от който включва мерки по ВиК мрежата на тези два квартала на Костинброд, но по основни улечне артерии за подмана на основни ВиК клонове. НО този проект е със срок за изпъление до 31.12.2029 г., ако разбира се приключи в срок. Ако ще купувате имот там си искайте виза за проектиране с изходни данни от ВиК, за сте наясно дали пред имота има централно ВиК и дали има оставени сградно водопроводно и и канализационни отклонения, към които да се вържете. Ако пък в имота има партида за вода, тогава нещата ще са по-лесни.

# 578
Здравейте дами и господа,
Надявам се да ми помогнете. Не знам въпроса ми дали е по темата. Става дума за сондаж за вода.
От половин година се опитвам да намеря фирма,която да свърши работата. Но след като уж се уточним да дойдат на място или телефоните са изключени или не вдигат. Даже последната ми уговорка е с фирма уж за цяла България (sondajite.com),след 15 .01...от тогава няма връзка с тези хора. Та въпроса ми е познавате ли сериозни хора, за тази услуга?
Става въпрос за село Радотина , 50 км от София
Аз намерих човек, който свърши работата, въпреки че ме забави около месец по късно от уговореното, но става въпрос за района около Варна. Нямам никаква идея дали работят около София.

# 579
Здравейте дами и господа,
Надявам се да ми помогнете. Не знам въпроса ми дали е по темата. Става дума за сондаж за вода.
От половин година се опитвам да намеря фирма,която да свърши работата. Но след като уж се уточним да дойдат на място или телефоните са изключени или не вдигат. Даже последната ми уговорка е с фирма уж за цяла България (sondajite.com),след 15 .01...от тогава няма връзка с тези хора. Та въпроса ми е познавате ли сериозни хора, за тази услуга?
Става въпрос за село Радотина , 50 км от София
Аз намерих човек, който свърши работата, въпреки че ме забави около месец по късно от уговореното, но става въпрос за района около Варна. Нямам никаква идея дали работят около София.
Би ли ми дала контакт ,за да се обадим да попитаме. Може да работят в цяла България.

# 580
Имам кладенец, но не е експлоатиран от 20 години. Какъв специалист ми трябва, за да го вкарам в употреба?

# 581
Здравейте! Може ли някой да сподели как е с изгребна яма 6,5 кубика , колко често я изпразвате и как вървят цените? За София става въпрос.  Нямаме опция за пречиствателна, защото нама къде да заустим.

# 582
  • Варна
И аз се интересувам от контакти, точно за Варна. Ще се радвам да споделите.

# 583
Здравейте, имаме голям проблем с отоплението. С термопомпа Samsung 16 кв сме, за 5 на брой стаи, но не топли. В момента е 16 градуса в помещенията, нон стоп съм болна.постоянно вътрешното тяло тече и наводнява обилно помещението. Много пъти говорих, писах, рекламация пуснах, резултат няма. Не работи ефективно. Има и бойлер за гореща вода 260 л. Сметки за ток 600 лв.  Дайте съвет какво да направя, че да си реша проблема. Ако има юристи най вече. Може ли да се смени или върне помпата. Дело ли да завеждам, докато не е изтекъл гаранционният срок.

# 584
  • Пловдив
Понеже си пиша с Pepi , и я посъветвах да пише тук ,ще дообясня .
ТП никога не е достигала нормални градуси ,веднъж са сменили циркулационната помпа и са казали ,че всичко е ОК .Доколкото разбирам ,общо взето ,  от фирмата продала и монтирала ТП  се крият и неглижират обажданията и ,  затова и казах да действа ,докато помпата е в гаранция .Не разбирам много от ТП ,само от обща култура .Мисля ,че КЗП е вариант  .

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 10:41 от nelina_london

Общи условия

Активация на акаунт