ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 7

• 35 497
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, обърнаха ли се вече вашите мъничета в готовност за излизане Relaxed  Днес бях  на преглед в 28 г.с. и все още си е седалищно, надявам се да се обърне и да успея и този път да родя нормално. Не се настройвам отсега, каквото - такова. Иначе всичко е наред, тежи 1200 г., с ниско кръвно съм и ми казаха да пия повече вода Blue Heart

# 286
И аз спя добре, ако не е много жега навън. Тази седмица ще бъде трудна в това отношение.

Осъзнах, че има дни, в които просто се подувам адски много от храна, изглеждам огромна и ми е доста тежко. Обаче има дни, в които съм свежа, не се подувам и ми е доста по-леко. Така мога да изкарам още 2 месеца, ама ако непрекъснато съм подута, хич няма да е приятно.

Аз съм планирала от другата седмица доста за чистене и подреждане вкъщи и после в 8 месец ще купувам останалите неща за бебето и за мен и ще преподреждаме/организираме. Ще извадя големите вещи от мазето и ще пера количката. С всички бебешки принадлежности изведнъж много тесен ми се вижда 4-стаен апартамент… примерно количката не знам къде ще я държа, ще трябва да ни пречи в коридора.

За раждането - супер ще е да има трети вариант, ама мен не ме притесняват и двата налични. Силно предпочитам естествено раждане, секцио ме плаши, само защото би предполагало проблем, за да не може нормално. Но при всички положения това са просто няколко часа или в най-лошия случай един ден, в замяна на цял живот щастие. И бързо се забравя, поне при мен така беше.

“Но при всички положения това са просто няколко часа или в най-лошия случай един ден, в замяна на цял живот щастие”

👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 Mommy, много ми хареса това изказване, ей сега ще си го запиша и ще си го закача на стената, честно!

Единствено малко плашещо е като те заболи нещо и не знаеш какво е, дали е нещо свързано с бебето или е неща друго 🤷🏼♀ Сигурно така ще е и с контракциите. Например, мен онази вечер ме заболя значимо коремчето, пих нош-па, нищо. Мисля си “е, сега мога ли след ден само пак да се връщам в болницата” 🤦🏼♀ на таткото почти паник атака му докарах 🤭. По едно време си викам може да съм гладна, че бях хапнала буквално една шепичка храна към 17-18ч, а действието се развива 21-22ч. Хапнах съвсем леко и за щастие заспах, на другият ден всичко наред 🙏🏻

Иначе при мен бельото ежедневно е мокро вече, мисля, че е комбинация между изпотяване и течност някаква, дори е ароматизирана някаква течност, непозната за мен.

П.П Бебевалежа в Септемврийската група е започнал на 11/08/24 🎉🥳🤭

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 12:02 от MayaJane

# 287
Момичета, да ви се похваля, че преди няколко дни станах леля за втори път Heart Сестра ми роди с планувано секцио по медицински причини в 39 г.с. и с бебчето всичко е наред. Всички я плашеха, че второто възстановяване е по-бавно и болезнено, но при нея беше обратното. Според нея се дължи и на това, че се раздвижи още на същия ден.

Откакто тя роди, в мен започна усещането, че не ми остава никакво време, днес съм 32+0 г.с., а имам да пазарувам много неща, все още нямаме име, имам още месец докато изляза болничен и ме обвзема паника...

Анс , много се радвам, че си позитивно настроена и вярвам, че бебчето ще си чака кротичко поне да влезеш в 9тия месец, всичко ще е наред Heart

# 288
Анс, радвам се да прочета, че вече сте вкъщи и нормализираш проблема с кръвното. Hug

Трудно е да се каже кой е крив и кой прав в такава ситуация. Все пак, лекарите просто гледат калкулации за риск, а вече какво ще стане в действителност…. Със сигурност има праг, според който предписват превантивна терапия за прееклампсия и вероятно ти си била над него. Но пък си направила каквото зависи от теб и можеш да си спокойна в това отношение. Съчувствам ти, че не попадаш на лекар, на който да имаш пълно доверие. А това, че с твоя приятел сте дребни и сте се родили около 2.5 кг, определено трябва да се взема предвид като се мери бебчето. За съжаление, е пропуск, че не се гледат индивидуалните характеристики, а всички ни мерят спрямо една и съща таблица, приета за “средна”. Следи си ситуацията и бъди спокойна.

Моето бебе мисля, че е с главата надолу, но не съм била на преглед от 2 седмици. По движенията му мога да предположа. Чувала съм за бебета, които се обръщат и в последния момент преди раждане. Но до 32-34 г.с има голям шанс да се обърне, спокойно.

Dream, честито! Да е живо и здраво бебчето. Heart

# 289
Dream,честито. Много да ви радва. Тази година е много хубава за вашето семейство.
Имаш достатъчно време за се подготвиш. Сега поне може да се пазарува и онлайн, което е голям плюс.
Име и аз нямам. Тегля едни листчета като томбола и слагам точки.
Анс, важното е, че сега проблема е хванат. Аз пия аспирин, но нямам подобрение особено така или иначе - кръвотока ми е извън всякакви норми. Най-вероятно си имат някаква долна граница, при която изписват лечение. А и тогава е било само риск. Важното е, че си си у вас, и си спокойна. Права е mommy22, че ни мерят по една средна скала без за гледат генетични характеристики на родителите.

# 290
Здравейте,
Относно кардиолог за София препоръчвам доц. Чилингирова, болница Св. Екатерина.
Ако се обадите за запазване на час кажете,че сте бременна.

Ans, И аз съм чувала, че е добра.

Не съм от Сф, но мои пр. от Сф. с проблемни брем. ходеха в Майчин дом за тонове и т.н.

Dream, честитоо ви бебче. Колко хубаво! 😍
Все едно сте се наговорили със сестра ти. Не помня в 1 населено място ли сте, ще може ли да се разхождате с количките?

Моето бебе е седалищно, иначе вече влязох в 8 месец. Да видим в края на месеца съм на док. и какво ще кажат. Ей сега ще мине и август.

Снощи повръщах, киселини. Sad Каквото и да хапна все ми е гадно. Четох, че матката достига 15см над пъпа ... еми то всичко е в матка вече и бебче, целия корем!

Имахме излизания и гости 2 дни и доста се поуморих. Готвене, чистене и т.н.
А на заведение като стояхме няколко пъти по 2-3 часа и явно ми е било неудобно, после щях да пукна от кръст и тазобедрени стави..
Тук пак е и много горещо, ужас!

Днес имам отново да поизчистя след гостите, пералня, супа ще правя..
Ще вляза и да търся онлайн, искам да харесам още 1 столче за кола и 1 седалка за голямото ми дете, че очаквам скоро да имаме 2ра кола и ще ни трябват.
До каква възраст се возеха обратно на движението?
Вие колан за вас слагате ли? Аз тук в квартала не слагам, но като е за по-далеч, например извън града и слагам за безопасност, макар че ми дразни на корема.

Имам няколко книги ме чакат да ги чета, за 50 дни трябва да съм ги прочела, да подредя, изчистя пак, измия колички и т.н, да купя още някои неща (добре, че повечето неща вече ги купих) и да ходя да раждам! 😁😁

# 291
Още в началото си купих удължител за колан за бременни (за моята кола, докато шофирам, и за на ММ като се возя). Не мога да си представя без колан, разрешено или не, не е безопасно, а и за шофьор няма извинения!
И докато в началото беше все тая, вече ме спасява този удължител... Ако не си взели и ви предстои още много возене, препоръчвам:
https://www.emag.bg/kolan-za-bremenni-maks-xxxl-reguliruem-unive … ack/pd/D0T9H2MBM/

# 292
Dream,честито. Много да ви радва. Тази година е много хубава за вашето семейство.
Имаш достатъчно време за се подготвиш. Сега поне може да се пазарува и онлайн, което е голям плюс.
Име и аз нямам. Тегля едни листчета като томбола и слагам точки.
Анс, важното е, че сега проблема е хванат. Аз пия аспирин, но нямам подобрение особено така или иначе - кръвотока ми е извън всякакви норми. Най-вероятно си имат някаква долна граница, при която изписват лечение. А и тогава е било само риск. Важното е, че си си у вас, и си спокойна. Права е mommy22, че ни мерят по една средна скала без за гледат генетични характеристики на родителите.

Какво са те посъветвали относно кръвотока?

# 293
Dream,честито бебче.Много да ви радва.
Анс,кураж.Малко остана.И при мен на доплер излиза проблем с едната артерия,но съм спокойна.Е,приемам Акард от 12г.с.,но все пак още налягането е високо.
Кръвно ядосам ли се,вдигам до 170/120.Спада за час.По принцип си е нормално,но в много редки случаи си го вдигам до такава степен.
И да отчета един факт.Днес на консултацията първо премериха бебето 1184,а към края на прегледа излезе 1490гр.Средно го записахме 1350гр.

# 294
Dream,честито бебче.Много да ви радва.
Анс,кураж.Малко остана.И при мен на доплер излиза проблем с едната артерия,но съм спокойна.Е,приемам Акард от 12г.с.,но все пак още налягането е високо.
Кръвно ядосам ли се,вдигам до 170/120.Спада за час.По принцип си е нормално,но в много редки случаи си го вдигам до такава степен.
И да отчета един факт.Днес на консултацията първо премериха бебето 1184,а към края на прегледа излезе 1490гр.Средно го записахме 1350гр.

Бре! От 1184 до 1490, как става тази работа? 🤔

Dream, племенниците са голяма любов 💯😍 Със здраве да се гледате!

Sweety, не се спираш, уважаема! Не знам как го правиш!

# 295
И аз се учудих.Два пъти питах дали съм чула правилно.Еми кило и половина направо го закръглиха,но док после каза да го пишат средното между двете.

# 296
Мисля, че са доста изгодни в момента в Нотино, ако някой се интересува.

# 297
Дрийм, колко хубаво, дечицата ви ще си растат и играят заедно! Да е живо и здраво бебчето и да има много късмет в живота! ❤️

Анс, пращам ти хубави мисли да се подобрят нещата. Както Моми е казала, има доста сценарии и вероятно в ретроспекция нещата изглеждат по-ясни отколкото са били на момента на вземане на решението. Въпреки всичко, нищо не е загубено и все още имате време да реагирате. Кураж!

Лунатичка, голямо разминаване наистина. Как ти го обясниха?

За коланите, взех си едно приспособление, което реално издърпва единия ремък на стандартния колан под корема. Удобно е, дори не очаквах. За съжаление вече е спрян в Амазон, но ако на някоя ще й е полезно, ще потърся алтернативен линк.

# 298
За колана, аз го закопчавах зад мен и издърпвах само частта през гърдите. Не е много безопасно, но ми се вижда компромисен вариант. Не издържам нищо на корема си. В момента, когато пътуваме, лежа на задната седалка.

За памперсите, за мен Лупилу си остават фаворит.

Този постелен режим ме кара да се чувствам много зле. Направих кратка разходка навън. Един етаж по стълбите и 100м. И не мога да дишам. Ходя като патица едва, едва и много ми тежи. Сега ще лежа сигурно цяла вечер, да се възстановям.
Ще ми се да съм активна, да си играя с голямото дете, да гнездя. Но само разчитам на таткото и бабите да свършат всичко вместо мен. Те са много спокойни и това малко ме дразни, защото има много неща за вършене, а времето лети.

# 299
За колана, аз го закопчавах зад мен и издърпвах само частта през гърдите. Не е много безопасно, но ми се вижда компромисен вариант. Не издържам нищо на корема си. В момента, когато пътуваме, лежа на задната седалка.

За памперсите, за мен Лупилу си остават фаворит.

Този постелен режим ме кара да се чувствам много зле. Направих кратка разходка навън. Един етаж по стълбите и 100м. И не мога да дишам. Ходя като патица едва, едва и много ми тежи. Сега ще лежа сигурно цяла вечер, да се възстановям.
Ще ми се да съм активна, да си играя с голямото дете, да гнездя. Но само разчитам на таткото и бабите да свършат всичко вместо мен. Те са много спокойни и това малко ме дразни, защото има много неща за вършене, а времето лети.

Ей това мен ме кара да се чудя как ще я караме занапред 🤔

Аз иначе току-що намерих чудесно решение. В басейна 😁 Обаче не знам колко е приложимо, бих си живяла в басейна следващите 2-3 месеца, леко ми е във водата всичко, глезените са супер, мога да си движа тялото 🤣

Общи условия

Активация на акаунт