ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 7

• 35 501
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, момичета! Моми, толкова добре си го описала, не бих могла по-точно да го кажа - хем толкова далеч, хем толкова близо!

Аз започвам активна подготовка като се приберем - имам да разчиствам неща, да вземем основните мебели за бебешката стая, да ги сглобим, да пера, да подреждам.... Смятам да засиля и физическата активност доколкото мога, за да подготвя тялото за раждане.

Същевременно, неща от първа необходимост са вече подготвени, ако бебчето реши да ни изненада по-рано.

Вие как се готвите?

Анс, наистина ти пожелавам да се увеличи темпът на наддаване на бебчето, да проследите добре нещата при теб и всичко да е наред! 🤞

Слънчев и прекрасен ден! 🏝️☀️🌊🌻

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 10:31 от Moonlit

# 271
Аз си го представям като почивка. Вероятно секцио ще бъде. И никой не може да ми промени мнението, че няма да бъде като почивка. Joy. Влизам в болницата, операция, раздвижване (болезнено, но не е болка за умиране) и още три дни почивка преди да навлезем в лудницата. Съвсем наясно съм с пропуските на плана си.
Иначе основното съм го подготвила. Имам още две перални бебешки да пусна, но майстори ми пробиха мръсния канал, та съм на изчакване. И да купя още две три неща.
Все още нямам количка, но имам столче за кола.

# 272
Здравейте.  Аз май почти всичко съм набавила вече за бебето,  количка, кошче за кола и легло имам вече. И като цяло за сега трупам само и чакам да приключим с ремонта, за да почна да чистя, да пера и да подреждам, че много се насъбра вече.
Четвъртък бях на преглед, бебо расте стабилно, 28г.с - 1.480кг. За сега съм се настройка за естествено раждане, дано всичко да е наред, че тези стрептококи вече трети месец ги влача и не можем да ги излекуваме.
Малко остана, вярвам, че ще се преборим с всичко. ☺️

# 273
Здравейте и аз вчера вече започнах пазаруването.Нябавих основните и големи неща(кошара,количка,матрак,повивалник,козметика,стерилизатор)другата седмица започвам с прането на дрехите които имам,че още чакам да ми дадат доста дрешки и след това ако има нещо за допълване пак ще пазаруваме и така.До сега не се вълнувах толкова,но като започнах подготовката и вече дните ми текат много бавно.В сряда съм на преглед ще видим бебка колко е пораснала и дано все още всичко да е наред.Хубав ден на всички от мен

# 274
Ние все още не сме готови.... Имаме малко дрешки и next to me. Успокойте ме, че не съм единствената. 😀

# 275
Ние все още не сме готови.... Имаме малко дрешки и next to me. Успокойте ме, че не съм единствената. 😀

Аз има само малко дрешки и едни витамини.

# 276

Ние имаме няколко дрешки, купувани за кеф, не по предназначение, като например за изписването. В този смисъл не се подготвяме още, аз се занимавам със собственото си оцеляване в момента 😄😂 вече трудно си намирам удобна позиция за седене/лежане, а е само 7ми месец.

# 277

Ние имаме няколко дрешки, купувани за кеф, не по предназначение, като например за изписването. В този смисъл не се подготвяме още, аз се занимавам със собственото си оцеляване в момента 😄😂 вече трудно си намирам удобна позиция за седене/лежане, а е само 7ми месец.
Това със собственото оцеляване...с глас се смях. 😂😂😂 В 30та г.с. и бебето рита все по-силно...седнала, легнала, а днес даже и по време на разходка ме риташе здраво.

# 278
Аз съм в 29+5 г.с. и аз се боря за собствено оцеляване.Няма удобна позиция ни легнала,ни седнала,ни права

# 279
  • UK
Аз имам само количка и обещани някакви принадлежности и съм на море в 32 г.с. Вече. Даже мисля, че моето бебе ще се роди през септември.

# 280
Аз съм в 29+5 г.с. и аз се боря за собствено оцеляване.Няма удобна позиция ни легнала,ни седнала,ни права

И аз съм така. Не мога да спя като хората.
Като ме рита някой път чак ме боли.

# 281
Аз си спя все още като пън.Доста съм едра за седмиците си,наболява ме като рита в червата или в пикочния мехур,но не ме буди.Спя малко,но не е бременността.Просто лятото съм с такъв режим.Лягам към 12/1/2 и ставам в 5.На обед спя още час-два и това е.Зимата си спя от 9/10 до 5 и на обяд не лягам.Снощи се прибрахме от Велико Търново в 1 и нещо и в 5 и 10 бях будна.На ЖК съм след малко,следобед ще имам гости и няма да мога да спя😁.Ако  за друго ме съм готова,то поне среднощните будувания няма да ме гътнат.Днес ще ходя да си купя 2-3 нощници за кърмачета малко бельо.Поръчах си халат и два чифта чехли.Само превръзки да купя и моя багаж е готов.А,и дрешки за бебето😄.Вашите как са по време на прегледа?Моето мрази да ги гледат.Док натиска отвън,то отвътре😂.Никак не му харесва.

# 282
И аз спя добре, ако не е много жега навън. Тази седмица ще бъде трудна в това отношение.

Осъзнах, че има дни, в които просто се подувам адски много от храна, изглеждам огромна и ми е доста тежко. Обаче има дни, в които съм свежа, не се подувам и ми е доста по-леко. Така мога да изкарам още 2 месеца, ама ако непрекъснато съм подута, хич няма да е приятно.

Аз съм планирала от другата седмица доста за чистене и подреждане вкъщи и после в 8 месец ще купувам останалите неща за бебето и за мен и ще преподреждаме/организираме. Ще извадя големите вещи от мазето и ще пера количката. С всички бебешки принадлежности изведнъж много тесен ми се вижда 4-стаен апартамент… примерно количката не знам къде ще я държа, ще трябва да ни пречи в коридора.

За раждането - супер ще е да има трети вариант, ама мен не ме притесняват и двата налични. Силно предпочитам естествено раждане, секцио ме плаши, само защото би предполагало проблем, за да не може нормално. Но при всички положения това са просто няколко часа или в най-лошия случай един ден, в замяна на цял живот щастие. И бързо се забравя, поне при мен така беше.

# 283
Благодаря на всички ви за пожеланията! Съжалявам, че не отговарям веднага, но честно казано в болницата изобщо нямах желание за нищо..
Аз си тръгнах, че там кръвното ми излизаше до небесата и като нищо щяха да ме резнат заради това...Сега вкъщи е в някаква граница до 130/90 за целия ден това да е максимумът, тъй като през голямата част от деня е 125/85, само вечер нещо се вдига, но сега почнах норваск по предписание на лекар, заедно с допегит..До 3 дни трябва с натрупване да подейства и да видим. Днес сутринта го измерих 120/80 за първи път от времето в болницата досега..вчера се прибрах....Може би съм си успокоила нервите, не знам Grinning

Ядосвам се, защото искам всичко да е наред, следя се, плащам буквално безразборно и пак има нещо недоогледано. На БХС ми пише риск от прееклампсия 1 към 195...Което тогава не мислих честно казано за голям риск, но на база сегашното ми състояние си е голям явно...Та можело още отначало да пия аспирин протект, за да се предотврати на 80% този риск..Сега вече е късно за аспирина, но все пак го почнах. Надявам се да помогне някак.
Вече съм горда с 1-килограмово бебче и се надявам сега с влизането в 8-ми месец да дръпне бързо. Не ми казаха никаква основателна причина за бавното наддаване освен ретардацията, която се случва при масово жени. Аз самата съм била бебе, родено 2300 в 9ти месец Grinning и са ме изписали 2100...Партньорът ми също е бил 2300 в 9ти месец..Отдавам го на генетиката Grinning

Иначе ми казаха да гледам гестац.седмица, а не теглото на бебето. Органите се развиват спрямо седмицата, а не спрямо теглото, така че това да не ме притеснявало.

Та до 2 седмици ще се развият дробчетата и ще съм по-спокойна.
Нищо чудно да си се доносим чак до 9ти месец Grinning Grinning Grinning както никой не вярва честно казано в момента..

Търся си кардиолог относно кръвното и бих се надявала на препоръки за София.
Търся и място, където да посещавам 3 пъти седмично за запис на тоновете на бебето. По препоръка на лекар трябва да следим и това за наше спокойствие.
Ще съм благодарна някой да сподели опит.

# 284
Здравейте,
Относно кардиолог за София препоръчвам доц. Чилингирова, болница Св. Екатерина.
Ако се обадите за запазване на час кажете,че сте бременна.

Общи условия

Активация на акаунт