ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 7

• 33 858
  • 737
  •   1
Отговори
# 15
С теб сме, дано всичко се развие благополучно! Моята късна ФМ е на 5ти Август, ще съм 29+1 г.с. и усещам как с наближаването ѝ почвам малко да се притеснявам, до този момент всичко беше идеално и в норма, надявам се и сега да бъдат така нещата.

# 16
Благодаря за новата тема

# 17
Завръщам се от трета фетална, където ми съобщиха, че бебка имала къси бедрени кости..
С тия носни кости и други кости ме побъркаха мен...
Та сега 7 дена ми каза строг режим на протеини и ако не наддава нормално, ще ме приемат в болница за кортикостероиди за по-бързо развиване на дробовете и след това секцио.

Другото, което можело да е причина, но по-малко вероятно било да е това, е генетична аномалия: ахондроплазия (лилипутче)....пълни глупости.
Толкова ми е спокойно и толкова съм в момента над нещата, че просто се учудвам на себе си. Вярвам, че всичко ще е наред и това е.
Според мен никъде не взимат предвид факта, че бебето ми се развива в половин матка. Навсякъде ме сравняват с нормата по света, но това не бива да е така по мое мнение. Все пак едно е да имаш 20кв.м стая, друго е 40кв.м стая...същото и с пространството за развитието на бебчето...

Надявам се при вас да казват хубави неща!!!! И да са такива наистина! А и какво можем да направим вече в тези седмици? Живи и здрави бебковци и мами пък ще ги гледаме каквито са.

# 18
ans9898, важното е, че си спокойна и вярваш, че всичко ще е наред. Това, че се развива на половин пространство си оказва влияние може би. Дано с режим се нормализират нещата и да не се налага секцио. В коя седмица си? Стискам палци всичко да е нормално.

# 19
Благодаря за новата тема!

Отдавна не съм писала, защото имах малко проблеми и не исках да товаря, сега вече всичко е наред. И аз покрай климатик създадох среда за един безобиден вирус, който всички изкараха без температура на крак с повече хрема и кихане и лека отпадналост, но не и аз. При мен на четвъртия ден започна температура и болка в синусите и главата. Първите дни пиех биозин мама, витамини и морска вода за носа, но след това УНГ ми назначи антибиотик, който АГ одобри и хомеопатия, но положението при мен беше страшно, не можех да стана от леглото в най-големите жеги, носа запушен, инхалации, кашлица. Имах чувството, че правя синузит и бронхит едновременно. Пих десет дена зинат два пъти по 500мг. и като капак на шестия ден ми излезе обрив по гърдите и стресница и АГ ме изпрати на спешен в инфекциозното да не би да е активен херпес зостер. Там ми казаха да си пусна кръвни и, че нищо не могат да кажат, предписаха какво да си пусна с уговорката, че ако обривът нарасне да се върна при тях. Резултатите ми излязоха отрицателни и обривът вече е добре, но чак сега разбрах, че една безобидна стресница (херпес симплекс) може да е опасна за бебетата и ако се появи и след раждане трябва много да се внимава.
Утре имам жк и нямам търпение да видя бебчо, той не спря да рита, много е активен. В 28 седмица съм и постоянно разтриса целият ми корем.

С подготовката и аз не знам на къде съм имам скрин и кошара до леглото, ще ви снимам, но сега съм нахвърлила лекарства и хавлии отгоре им. Като цяло добре ги окихах сега ще падне дезинфекциране.
Пазете се от вируси и от жегите, подозирам, че обривът беше топлинен.

Edit: ans9898 и аз това си мислех, вече сме толкова напред, че каквото стане такова, продължавай спокойно, това е важно, вярвам, че всичко ще е наред❤!

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 19:40 от Isibel

# 20
Честита нова темичка, благодаря Asy. Нещо ми се губят голяма част от мамите, отдавна не са се включвали.

Moonlit, успех с диетата, дано успееш да намериш твоя режим.

Ans, потърси второ мнение, при кой беше на фетална? Защо така категорично се изказват тези лекари? Чудесно е, че си спокойна. Пожелавам ти да те плашат излишно.

# 21
Да, винаги търсете второ мнение. На толкова глупости се наслушах покрай феталните морфологии. Ако бебето не расте, то това се установява с внимателно следене на кръвотока. Пускат се тонове, често. Бебето първо изостава в коремчето, а не в бедрените кости. Бъди спокойна ans9898, всичко ще е наред.

# 22
Анс, при мен тази седмица АГ-то сподели също за по-къси бедрени кости, но каза, че няма нищо притеснително. Попита ме дали бащата е висок (а той не е), аз също не съм висока, та съответно каза, че тогава е нормално (ако бил над 2 метра вече щяло да бъде друго). В България бебчетата се раждали с по-къси бедрени кости.

Но аз имам съмнение и как е измерена бедрената кост, тъй като сравних с предните прегледи, че сега (в 30+2) е измерена по-малка, отколкото е измерена в 29+3 (третата ФМ), както даже по-малка и от 28+3 (преглед при АГ). Тези две седмици бедрената кост беше в норма, така че според мен при измерването тази седмица има някаква грешка (случва се). Затова бих ти препоръчала да не се притесняваш, на следващия преглед може да е изцяло в норма. Ако си била скоро на преглед, може да погледнеш какви са били размерите на бедрената кост за сравнение.

Завръщам се от трета фетална, където ми съобщиха, че бебка имала къси бедрени кости..
С тия носни кости и други кости ме побъркаха мен...
Та сега 7 дена ми каза строг режим на протеини и ако не наддава нормално, ще ме приемат в болница за кортикостероиди за по-бързо развиване на дробовете и след това секцио.

Другото, което можело да е причина, но по-малко вероятно било да е това, е генетична аномалия: ахондроплазия (лилипутче)....пълни глупости.
Толкова ми е спокойно и толкова съм в момента над нещата, че просто се учудвам на себе си. Вярвам, че всичко ще е наред и това е.
Според мен никъде не взимат предвид факта, че бебето ми се развива в половин матка. Навсякъде ме сравняват с нормата по света, но това не бива да е така по мое мнение. Все пак едно е да имаш 20кв.м стая, друго е 40кв.м стая...същото и с пространството за развитието на бебчето...

Надявам се при вас да казват хубави неща!!!! И да са такива наистина! А и какво можем да направим вече в тези седмици? Живи и здрави бебковци и мами пък ще ги гледаме каквито са.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 20:46 от Harmony25

# 23
Ans9898 не се притеснявай всичко ще е наред ще имаш здраво бебче.Те дават мнение според някакви стереотипи,но ако се замислим хората са много различни,но това не означава че са болни нещо.Вярвам че всичко ще е наред

# 24
Момичета, приемали ли сте нещо противоалергично по време на бременност? Мисля, че АГ ми спомена, че мога да пия ксизал или ериус, при необходимост, но реших да се допитам и тук. Утре ще му пиша отново за всеки случай.

# 25
Момичета, приемали ли сте нещо противоалергично по време на бременност? Мисля, че АГ ми спомена, че мога да пия ксизал или ериус, при необходимост, но реших да се допитам и тук. Утре ще му пиша отново за всеки случай.

Ксизал съм пила.

Ans, всичко ще е наред! Може би ще е просто по-дребничка мадама, което си е напълно ок. Потърси второ и трето мнение.
Каквото и да става, ще си ги гледаме.
Скрит текст:
Нали все ми е лошо и викам вчера на ММ, че ме боли това и това и ахх.. не искам трето дете (тоест повече деца) и малкия ми чул и ме пита какво се случвало с нежеланите бебета, обяснявам аз за домовете за деца/приемните семейства, че има семейства нямат и си осиновяват и той ме пита ами ако имаме трето това ли ще се случи, казвам нее естествено, ще си го гледаме ако дойде, казах че не искам защото ми е лошо сега с второто

Isibel, аз също изкарах няколко вируса и пих антибиотик, разбирам те.
Даже може и Ковид да си изкарала, сега пак има доста Ковид.

Сега повърнах пфф..

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 21:42 от *Sweety*

# 26
Благодаря за новата тема 😊 при мен напоследък е много отпаднало.. Сеедно като в началото и нямам търпение за преглед да видя как са нещата 😊

# 27
Много сладко име на темата ни 🥰 Благодаря за новата тема и аз! ☺

# 28
Анс, съгласна съм и аз с момичетата, винаги, винаги второ, трето мнение, преди да решиш какво да правиш, особено ако се касае за нещо особено важно. Но имай предвид, че тези замервания не са супер точни и зависят от много фактори като качеството на техниката, умението и кондицията на специалиста, позицията на бебето...... На мен ми се е случвало при различни специалисти и апаратура в рамките на много малък диапазон да има разминавания, така че потърси някого, на когото имаш повече доверие. А и в това, което казваш за половината матка, също има логика и може да е обяснение. Не е необходимо да е нещо страшно.

Изи, през какво си минала! Радвам се, че си добре!

Суити, много сладко ми звучи момченцето ти Simple Smile

# 29
Здравейте! Доста сте изписали.
Аз използвам думата гащеризонче и ще продължа и занапред. Бяха ми удобни, сега също съм купила.
Моята хематоложка е д-р Веселина Иванова в Аджъбадем, София. Консултация с нея правя чрез Healee.

От днес съм с херпес (стресница на устната). Идея нямам що сега ми дойде на главата. Ацекловир не мога да ползвам. Бременна съм и мажа с паста за зъби и сълзите напират от ментата в състава.
Аз сега съм с пълни 28 г.с., но днес за пореден път ми казаха, че коремът бил малък. Защо сравняват така всички бременности 😞

Анс, надявам се всичко да се развие добре. Аз също бих направила консултация с друг лекар, както са писали другите момичета.
Щом си правила трета ФМ, то вече си в 8-ми месец. Колкото повече се задържи бременността - толкова по-добре, но и вече си в седмици, когато човечето е развито. За дробчетата са ти казали. Правят се мускулно инжекции с кортикостероиди, няколко курса правих аз. Първата ми бременност приключи в самото начало на 34 г.с. Живи и здрави са децата.

Общи условия

Активация на акаунт