ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 7

• 35 226
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Sweety, за дозирането не знам, ама аз си се разхождах с епидурална. Системите си ги влачех с мен, ама не са ме карали да лежа постоянно. Само за да мерят тоновете.

# 106
Sweety, за дозирането не знам, ама аз си се разхождах с епидурална. Системите си ги влачех с мен, ама не са ме карали да лежа постоянно. Само за да мерят тоновете.

Това е чудесно, дано на повече места го разрешават!
Не винаги е удобно да е легнала майката, друго си е да може да е права, да поседне, да клекне.

Иначе мен друго нещо също ме дразни при някои близки роднини. Споделям, че съм купила нещо за бебето и "Оо, има време, ще купим всичко" или говоря нещо друго за бебето и "Да, да има време..", даже майка ми беше споделила да ходи на почивка в чужбина през окт. и аз й казвам, ама тогава ще раждам и тя аа, да, има време. 🤣🤣
Някак си не осъзнават, че съм бременна. На мен постоянно ми е лошо, но си мълча, да не ги товаря. Отделно до скоро не ми личеше много, ходя с широки дрехи и съм качила 5кг, а и от преди имах килограми в повечко, та реално те (близките) забравят, че съм бременна. 😁
Е колко време да има, след 2 сед. влизам в 8 месец.

# 107
MayaJane,
Подписвах наскоро декларация, че не съм приемала храна и течности през последните 6 часа преди анестезия.

# 108
MayaJane,
Подписвах наскоро декларация, че не съм приемала храна и течности през последните 6 часа преди анестезия.

О, ти си имала предвид упойката, това е добре! Аз  разбрах нещо от сорта на “ първескинята има да се мъчи поне 6 часа” 🤦🏼♀, но моля да не подхващаме такива класификации, защото реално нищо не се знае.

# 109
Пропуснах вчера да кажа на Isibel, че е страхотно това, че чакаш 4то детенце. 🥰
Имаше ли и други мами, които чакат например 3то, май да? Как се решихте? Браво!

# 110
Открих ви най-накрая😄.Тъкмо се чудех 3-4 дена да не пишете..
Доста сте изписали и все изчерпателни постове.Аз днес постъпих за болничен и ме сложиха на тонове за 40мин.Мислех,че е рано,но в тази болница се пускат след навършени 26 седмици.Минах всички прегледи и нещата са наред.С плацентата мненията на двамата ми лекари се разминават,като частната е по-песимистична.Според този,който ще ме изражда,вече е горе,:"Около 10 см над пъпа,не е ниско прилежаща,много леко по страничен кант".Що-годе го разбрах😀.Голям кеф са тия тонове.То рита отвътре,аз го чувам там..Не засякоха контракции.
Докторът ми вече каза,не е задължително секцио.Пак ще го говорим,но ще назначи по-късна дата-към 20.10 евентуално.Ако тръгне по-рано,ще опитаме вагинално раждане.Разправя ми за майка,родила снощи.Паникьосала се е и не е искала да напъва,та за малко да изгубят бебето.Д-ра каза,че е скачал буквално на корема й,а тя пищяла,че не иска да напъва.
Относно храната и водата,ми не е такъв проблем.Аз съм писала и преди,но сега ще ги сметна пак.Имам 10 пълни упойки за 4 години.Аз даже издържам повече без кафе,вода и храна.Може би около 12-16ч.
Само да си призная,че поне при половината съм пушила по половин цигара,че то без кафе и цигара съм си упоена предварително.
Интубирала са ме,не е толкова страшно.И катетър са ми слагали преди упокойката и не е толкова болезнено При махането пък ми олеква.Кофти са си самите болки след операцията.Колкото и да те обезболяват,няма как да притъпят всички усещания напълно.Мен единствено ме плаши да не би да не ме хване спиналната.Много родилки са ми разказвали,че не са ги хванали и са усещали,та са им слагали маската,за да ги упои за малко.Е,от мен толкова.
П.с.Вчера се зачетох в темите:"Дългото чакане след трансфер,Предстои ми инвитро/икси" и си дадох сметка колко дълъг път изминах и колко малко ми остава.Нека всички бъдем здрави и силни,малкото време,което ни остава да мине бързо и безпроблемно,да имаме леки раждания и най-вече живи и здрави бебчета за финал💙🩷❤️❤️❤️

# 111
Lunatichka, хубаво, че ни намери 😄 Коравак си ти! 👏🏻👏🏻👏🏻

# 112
Лунатичке, ти след 10 пълни упойки значи си, както се казва "старо куче", едно раждане не може да те събори. 😁😁😘😘

# 113
Sweety, пък и за всички, на 19та страница в Август темата, Miliva е споделила интересен опит от две естествени раждания, като например, как бебето може да слезе в таза в по в име на самото раждане, дори да е било високо преди това. Помислих, че може да е интересно за някой.

# 114
Sweety, пък и за всички, на 19та страница в Август темата, Miliva е споделила интересен опит от две естествени раждания, като например, как бебето може да слезе в таза в по в име на самото раждане, дори да е било високо преди това. Помислих, че може да е интересно за някой.

Да, тъкмо я прочетох.
Е, моето бебче беше така, слезе по време на раждането и след като ми "понатиснаха" доста корема.
Скрит текст:
После и ребрата чак ме боляха 😁

Много им се радвам на августовските мами, голям бебевалеж, браво на тях. Simple Smile

# 115
Sweety, благодаря! За третото се решихме, защото не искахме да правим аборт, а бременноста беше факт. Това беше преди 15 години, а за тази бременност решихме след като две години семейството ни претърпя тежки събития покрай моето здраве и една вечер видях статия за един архангел и реших, че искам дете, което ще кръстя така. Сложен и личен момент, с ММ решихме, че идеята си струва и това изкара децата ни от травмите или депресия, не знам как да го нарека. Сега всички сме много щастливи като преродени. Името като се роди, живот и здраве, ще ви го споделя. А как излязох от режим на болна и влязох в режим на бременна е дълга история, но с две думи въпрос на вяра и любов.❤

# 116
Между другото, нека не принизяваме твърде много родилнните грижи в България, защото в официална статистика на СЗО (World Health Organisation) през 2020г във Франция смъртността на жени поради усложнения при бременност и раждане е по-висока отколкото в България (в процент). Не разгледах други държави и статистики, като цяло спрях да гледам такива статистики, защото търсех друго и просто случайно реших да сравня и прецених, че като цяло не ми е нужно да гледам такива статистики.

Като цяло получих информация, че в Майчин дом София например се водят по официални документи и планове на СЗО, не са нещо само българско, а международно одобрени процедури, както и че родилката може да донесе свой план за раждането, но да не очаква някакви твърде откачени претенции да бъдат изпълнени. Ще го коментирам това с АГ-то какво точно значи "твърде откачени", но и много хубавото не е на хубаво - дори да има хубав начин на мислене Олга Дукат и да ми харесва нейната концепция, не мисля, че трябва да се превръща в тенденция това раждане в хотелски стаи, у дома, в асансьори .... да, явно е станало доста по-бързо всяко едно от тези раждания, но най-голям брой усложнения при раждане са прекомерни кръвоизливи след раждане. Нека не бъдем чак толкова модерни и свободно-мислещи, връщайки се в каменната ера, където бабите ни са раждали на нивата...

# 117
Sweety, благодаря! За третото се решихме, защото не искахме да правим аборт, а бременноста беше факт. Това беше преди 15 години, а за тази бременност решихме след като две години семейството ни претърпя тежки събития покрай моето здраве и една вечер видях статия за един архангел и реших, че искам дете, което ще кръстя така. Сложен и личен момент, с ММ решихме, че идеята си струва и това изкара децата ни от травмите или депресия, не знам как да го нарека. Сега всички сме много щастливи като преродени. Името като се роди, живот и здраве, ще ви го споделя. А как излязох от режим на болна и влязох в режим на бременна е дълга история, но с две думи въпрос на вяра и любов.❤

Isibel, много красива история имаш, дори и с трудностите 🤗🌹 Поздравявам те за духа и любовта в семейството ти!

# 118
Момичета, дали някоя от вас има подобно усещане? В повечето случаи коремът ми се стяга без никаква болка, но забелязвам, че понякога при странично лежане ми се втвърдява коремът с много лека тъпа болка в кръста, отиваща към дупето. Даже не мога да го нарека болка, но усещам към кръста някакво леко напрежение. Същевременно и като една топла вълна преминава през гърдите и към главата. Всичко трае секунди.

# 119
Аз се сдобих днес с дрехи от приятелки и такива от първото дете, които не са розови и с къдрички. Grinning

Сега ги пера и ще ги сортирам, оказаха за доста и ме изнервя да ги държа нахвърляни в торби. В тази връзка, мисля да си търся утре органайзери, защото едно, че трудно се сгъват малки дрехи, второ, че изобщо не ми е удобно в дълбокия рафт да ги слагам ей така просто върху него. Вие как сте планирали да организирате дрехите? Аз имам от 50 до 68 размер в момента.

Общи условия

Активация на акаунт