ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 7

• 35 510
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
Не знам откъде този късмет, но се е освободил час при Павлова за днес от 16ч и реших да отида за мнение...Да видим тя дали ще каже евентуално откъде идва проблемът при нас с растежа и дали реално има особен повод за притеснение.
Като разказвам на нашите какви неща ми говорят лекарите им става лошо Grinning
Майка ми е човек с изключителна интуиция и казва, че според нея всичко е точно и не е притеснена, но като разказва как са ги ''следели'' преди време....Само са мерили кг, обик.на корем и това е  Grinning Grinning Grinning
По 5-6 деца раждали хората пък никакви такива истории...А сега модерната работа....

Но има смисъл от модерната работа, защото в болницата се натъкнах на едно момиче, чиято бременност ще бъде прекъсната по мед.причини - бебето нямало определени крайници.

Е, обаче, че има случаи, в които има проблем, но е останал незабелязан, си остава като опция, но ...по-голям е шансът да разберем отрано, ако има нещо...

Лошото е, че всяка бременност си има особености по отношение на самото износване и преди сякаш са били по-спокойни - никой не им е говорил за кръвоток, артерии, околоплодни води, плацента и т.н....

# 301
Успех днес🍀.Дано всичко да е наред!
Кой да ти обясни защо е тази разлика?!В първите секунди от прегледа ми каза 1184,прегледа плацентата,пусна кръвотока и сърце и каза да изчакам и да си поема въздух,за да го премери точно.Еми даде 1480гр.
Анс,при нас пък се чудят от размера на стъпалата и бедрената кост.Не било проблем,но били доста големи.Като казах,че и ММ е доста висок,казаха че си е ген.Най-вероятно и при вас е така

# 302
Аз ще я попитам като цяло какво мисли за състоянието ми в момента. Дали е належащо да стоя в болница под всекидневно наблюдение на тонове и т.н.....Тоновете са по 40лв и си представям докрая на бременността всяка седмица по 3-4 пъти да се налага да плащам за тонове при положение, че могат да ме хоспитализират и да си ги имам по каса.
Всяка седмица доплер също ми препоръчаха. Който доплер не знам къде да го правя, може би при моя АГ..Ще го попитам като се върне от отпуск.
Усещам бебка доста активно последните 3 дни. Надявам се днес на прегледа да ми кажат, че всичко е ген и толкова.

И между другото...срещнах АГ, който се води по чуждестранните стандарти за следене на бременност и каза, че протеините са пълна глупост и нямало смисъл от тях, само си натоварвам бъбреците Grinning

Отделно каза, че фраксипарин и клексан също били пълни глупости, в чужбина никъде не изписвали такива терапии при бременностите..само в България пълнели джобовете на някой си с тези предписания Grinning
А докторът е много добър, води рискова бременност и като цяло е изключително, изключително уважаван.
Просто си има свои методи и четейки всичко из нета, виждам, че мнението му е все различно от на повечето други АГ и фетални морфолози...

# 303
Здравейте, бремелинки.
Аз днес съм на хематалог, от 14ч. В най-голямата жега, но няма друг свободен час от месец. Да видим тези тромбоцити нуждаят ли се от лечение.
Моята трета фетална е на 21-ви, нямам търпение вече.
Вдругиден съм пак на ендокринолог и пак ще ми пускат изследвания.
Ходенето до болници и лаборатории ми се струва много, чисто не ми остават сили и и време за друго,  ноо много мина вече, мъничко остана.

# 304
Здравейте,
Аз се притеснявам дали няма да закъснея с ФМ. Записала съм се за 31+1 г.с. при проф. Марков. Обаче бебето върви доста напред.
Той дали ще може да направи пълноценен преглед ако бебето тогава отговаря на 33та седмица. Преди това е в отпуск, а държа да отида при него, поради много причини.
Вие как мислите, какво са казвали вашите специалисти по ФМ по това отношение?

# 305
Аз ще ходя на трета фетална в 31+4, не мисля, че е късно и в 33 г.с. Така или иначе третата е пожелателна, сега по-скоро ще следят кръвотока, растежа на бебето и плацентата.

Едит: аз започнах да се снабдявам с разни “вещи” за себе си след раждане и с козметика за бебето. Като купувам витамини и други неща, поръчвам по каквото се сетя като превръзки, крем за подсичане и др. Сега си взех нощница и гащи “за цикъл” като поръчвах на голямото дете чорапи и разни други неща. С бебешките дрехи мисля, че съм прекалено снабдена даже, чакам да дойде септември вече, за да купим и съберем останалите вещи.

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 11:12 от mommy22

# 306
Стискаме палци Ans, тази разлика, за която Лунатичка спомена казва много! А и на всички мами, които са под някакъв стрес (най-вероятно всяка по една или друга причина нещо я тормози). Преди време неведението е било отчасти спокойствие, истински хубаво е развитието на ехографите и т.н. но май всички ще се съгласят, че в главите ни е една бъркотия от числа, графики и математика!

Седмиците напредват ли напредват! Имам продукти в хладилника със срок на годност след вероятната дата!!!
Бяхме вчера на малка ехография и бобчетата са главично и двете, а другата седмица сме на гинеколог в болницата да си говорим кога и как! Измерихме шийката на 43 мм, да се държи така, защото според доктора вече знам какво ще ви е на вас в 40 седмица откъм тегло в коремчето! И да ви успокоя, не е зле! (Всяка бременност е различна де, но кураж мами!)
Каза ми баааааавно да си стягам багажа, което естествено доведе до панически покупки в амазон, защото наблегнах на думата ‘багаж’, а не на ‘баааавно’.

Да вървим напред и да растат малките! Слънчев (но не прекалено горещ) ден!

# 307
Джу,имаш добро чувство за хумор🙂.
Точно затова писах за тази огромна разлика.Случва се между два следящи лекаря да има отклонение,но при един лекар,в един преглед..Зависи от много неща.Все пак машина изчислява евентуалния грамаж на база други параметри.Точното тегло ще се знае при раждането,когато го сложат на кантара.
Между другото,вчера питах док за трети вариант на раждане(в кръга на майтапа,разбира се)и той ми каза,че имам два месеца да го измисля.Ако успея,ще се съгласи с мен😁

# 308
Браво на мамите с положителни нагласи и чувство за хумор това е необходимо на всички ни.Аз съм 30 г.с. и честно казано кръста ме къса от болка,но ще го преживея.Ако се сетите за трети вариант споделете го.Може и други да се възползваме 
Grinning

# 309
Lunatichka, този доктор и забавен! 😂😂😂

Аз най-накрая си харесах нощница! 🤦🏼♀Сигурно се ровя от 1 месец! Е, и за бебо взех нещо, та да напълня кошницата за безплатна доставка 😁 и на племенницата чантичка.

П.П Май най-много се вълнувам за чантичката и дали майка и ще я хареса 😁 ще стане на 2г през Октомври.

А, моята нощница може да е прекалено симпатична, за да рискувам да я унищожа в болницата, та пак ще си търся 🤦🏼♀ въпроса е, че всичките, които намирам са къси, а аз искам да е дълга 🤷🏼♀

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 13:56 от MayaJane

# 310
На мен ми е смешно как природата е решила правенето на бебета да е по един начин, а излизането им по коренно различен!! Като малка питах майка ми дали ще измислят безболезнено раждане и тя каза ‘ооо дотогава медицината ще има бърз и лесен начин’ - мисля че трябва да й припомня този разговор!

Аз имам една нощница, но може би си струва да имаме и втора опция за смяна. Или поне някоя рокля за всеки случай.

# 311
Да ви кажа, аз намирам съветите на майка за доста полезни, та е хубаво според мен да се допитваме и до мами, лели, стринки, баби, кой каквото има ❤
Често опита им ще доведе до заземяване и успокоение, както някои от вас казаха и по-горе. Някой път и прекаленото знание не е на добре, като впускане в грамажи и диагнози, и не знам какво още, но сега не ми се влиза в детайли коя здравна система как работи.

# 312
Честити придобивки, нощничката е много красива. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Аз чакам вече два часа при хематолога, дадох и кръв отново, че не признавали от други лаборатории.
Тромбоцитите май са се нормализирали,  чакам мнението, но пък хемоглобинът продължава да върви надолу, сега е 119.
Пуснаха ми серумно желязо и билирубин и утре пак тук.
Има ли други мами с по-нисък хемоглобин?

# 313
Честити придобивки, нощничката е много красива. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Аз чакам вече два часа при хематолога, дадох и кръв отново, че не признавали от други лаборатории.
Тромбоцитите май са се нормализирали,  чакам мнението, но пък хемоглобинът продължава да върви надолу, сега е 119.
Пуснаха ми серумно желязо и билирубин и утре пак тук.
Има ли други мами с по-нисък хемоглобин?

Благодаря, Juji 🤭

Моето желязо падна на 106/108 и май не се покачва само с храна.

# 314
И моя беше малко под долна граница не помня колко точно,но АГ каза че е близо до нормите и нищо повече

Общи условия

Активация на акаунт