ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 7

• 35 531
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
И на мен не ми се яде особено, но ям закуска, обяд и вечеря. (Малко ми тежи на съвестта, когато пропусна едно от трите хапвания 😀) Бях слаба някога, а сега не спират да вървят нагоре тия килограми. 😄

# 346
Шишарче, ти при Патрикова ли.беше?
Аз съм при нея само за финалната, иначе се следя при Генадиева. При мен е точно обратното - няма допълнителни изследвания, няма болници и т.н. даже за инсулиновата резистентност директно ми казаха, да си изпращам изследванията на ендокринолога. Да им ги дам и на тях естествено, но да ги дам на специалист. Патрикова ми каза, че ако вдигам кръвно ще ме насочи към кардиолог. Даже последния път не ми пуснаха кръвна картина, защото предишната ми била идеална. Нищо извън пакета не са ми взели. Но аз спрях да си пускам изследвания на своя глава честно казано. Прецених, че на тях това им е работата и трябва да им имам доверие, при положение естествено, че се чувствам добре.
Много се колебая дали да раждам там или в Шейново. Реално свикнах с обстановката и лекарите там, не искам май да сменям в последния месец. Дори и доктора, който ми прави инсеминацията случайно ме видя и веднага поиска да ми мине изследванията, да види бебето и дали всичко се развива нормално.
Ям по три пъти на ден. Като сутрин е кисело мляко с някакъв плод. Обядвам по обилно и вечер един сандвич. Понякога през деня изяждам по един плод. Не ми се яде особено в тия жеги, става ми тежко и от водата ми става тежко и не мога да се понасям. Яде ми се нещо свежо вече четвърти месец. Само дето не знам какво е това нещо и нищо не ми харесва. И картофи, постоянно ми се ядат картофи.
Момичетата вече с второ, моля дайте насоки за това пусто къпане. Толкова ли е страшно. Баба ми вчера избухна, че трябвало да си наема акушерка, че да ми къпе бебето. И аз си представих акушерката и кайра. Все си мисля, че мога да изкъпя едно бебе. Каква е тая паника от това къпане на това бебе?
Утре съм на очен лекар да видим дали наистина ще препоръча секцио или не.

# 347
И аз започнах 47 кг сега съм 62,но от известно време насам не съм вдигала числото.Да сме живи и здрави и всичко да е наред нямам против килограмите.

# 348
Абсурд три хранения😁.Един път и то по на зор.Една филийка с нещо малко и това е.Аз лятно време съм така.Вода пия с литри,но храна не мога да приемам.Готвя/приготвям по-леки храни умишлено,но само пълня хладилника и след два-три дена изхвърлям на кокошките.Не е хубаво да си бременна лятото.Ляв крак и дясна ръка подути до степен да уплашат човек,коластра капи и лепне,потене и преобличане на един час...Не е за мен.Втори път-не,благодаря.

# 349
И аз нямам нищо против килограмите, но АГ-то ми се скара веднъж и от тогава внимавам (уж 😀).
Днес минах очен. Бяха ми казали секцио, а днес се оказа, че нямам пречка откъм очите за нормално. Не знам вече и аз.

# 350
Между другото в Надежда са вдигнали цената на естестввното раждане без епидурална, частично покрито по каса преди, Февруари-Март беше 1164лв. На скоро разглеждах на ново ценоразписа, след като третата фетална вместо 145 ми взеха 165 и видях, че и раждането е вече 1500+ лева…

# 351
Момичетата с диоптър, какво представлява прегледа при очния за определяне на начина на раждане? Аз съм с почти 4 диоптъра (не виждам надалеч), нося лещи от както се помня. Ходих към 27 седмица на очен, но бях с лещи, отделно лекарката ми каза, че
е твърде рано. Гледа ме, каза че всичко е наред, но бях с лещи, трябвало без тях, отделно трябвало да отида да ми разширяват зениците и да ме гледат с някакъв апарат Голдман, за да се определи с точност. След като споделих с АГ, той ми каза, един вид да не се занимавам с глупости и че ще се пробваме за нормално, щом така искам. 😅 Та сега общо взето се отказах да ходя на друг очен. Интересно ми е вас как са ви преглеждали и дали все пак не е нужно да отида на такъв преглед? Попринцип никога не съм имала проблем с налягане на очите, диоптъра си ми е един и същ от 100 години вече, нямам астигматизъм и подобни.. 🙄

# 352
Каквото и да хапна и се подувам и ми става лошо и тежко. Гадене, киселини, писна ми.
И миналата бременност в последните 1-2 месеца вече толкова ми тежеше корема (тогава беше още по-голям) и едвам дишах, че нямах търпение да родя, всеки ден от 9 месец се молех да родя.
И сега започна да ми писва много да съм бременна. Нека си стои на топло бебчо естествено, но ми омръзна да ми е лошо, замаено, да се задъхвам, да не мога спокойно да се наведа или обърна/стана.
Вчера станах изведох кучета, направих закуска и т.н. бързах за преглед. И ММ ме гледа и вика "Много си дейна, пъргава за жена в 8 месец". Да, но какво ли ми коства това? Всичко си върша, да, обаче ми е трудно, усилия изисква, ама се мобилизирам и външно не ми личи, че ми тежи и ми е лошо.
Отделно тези жеги ще ме уморят, мразя ги. Сега ако беше пролет или есен, съвсем по различен начин щях да се чувствам, особено бременна.
Много ми натиска и бебето, застава в дясно ми се надува корема от някоя ръчичка ли нз и ме боли чак.

За килограмите съм доволна от себе си и АГ ме похвали. Стоя си на +5/6 и това е.
В последно време обаче разпуснах каишката и ядох сладолед, чипс.. 🤫

Къпането е много лесно. Единия вариант на чешмата, държиш бебето с 1 ръка по корем, с др ръка нагласяш водата, сапунисваш глава, гръб, дупе, ръце, миеш, обръщаш отпред (ако не е паднал пъпа миеш леко с ръка отпред, без да обръщаш) набързо личице - само с вода лицето, коремче, полови органи (тях само с вода). Подсушаваш, крем за тяло, крем за дупе, почистваш ушички, носле, очички може с тампонче с физ.разтвор или преварена вода.
Ако е във ваничка си нагласяш малко вода предварително. Термометър има за ванички. Иначе трябва да провериш с вътрешното на ръката на китката и да е приятна водата. Пълниш си 1 кофичка с чиста вода и 1 канче да поливаш (е може и с душа). Приготвяш си шампоанчета и т.н. Слагаш бебето на поставка за корито, но винаги го придържаш отзад главичката към гръбчето с лявата ръка, а с дясната пак миеш, изполиваш с чиста вода и готово.
Нещата се случват бързо в началото. Вече като поотрасне, тогава ще плиска вода и ще играе с гумени патета вътре. Simple Smile

ПП и аз имам малко капки коластра

Последна редакция: чт, 15 авг 2024, 12:17 от *Sweety*

# 353
Очното налягане е по важно от диоптъра. Аз съм с астигматизъм и проблемно налягане.
Няма да позволя да ми разширяват зениците. Но това е в общи линии прегледа. Очните дъна се проверяват, че по време на бременност може да има изменени.
*Sweety*, и аз върша всичко, но ми тежи и бързо се изморявам и ме мързи. Искам ей така да седя и нищо да не правя. Ама ми е съвестно, а и няма кой да го направи. Не ми е лошо, не съм подута и т.н., просто ми се почива. Писва ми от време на време. А вие, които имате вече детенце, че и две не ми се мисли какви усилия полагате.
Буквално съм се настроила за секцио преди термин, че ако ми кажат, че мога естествено да опитам ще се разочаровам. Да вляза в 9 и да раждам.

# 354
Здравейте. 1 400 гр не е ли много за 30 седмица? Преди 3 седмици беше по-малко от 900 гр, тоест наддаване от 500 гр дали е ок? Казаха ми, ме девойката си върви добре. И шийката ми някакси се е удебелила, без да правя нищо. Thinking

Някой ще ражда ли в Шейново? Там май наблягат на естественото раждане? Какво мислете?

# 355
На мен днес ми казаха, че разширяване на зениците ще правим, когато спра да кърмя, защото капките били много вредни за бебето.

# 356
Здравейте. 1 400 гр не е ли много за 30 седмица? Преди 3 седмици беше по-малко от 900 гр, тоест наддаване от 500 гр дали е ок? Казаха ми, ме девойката си върви добре. И шийката ми някакси се е удебелила, без да правя нищо. Thinking

Някой ще ражда ли в Шейново? Там май наблягат на естественото раждане? Какво мислете?

Фрида, не е ат личен опит, но ако ще е полезна информация, вчера една от мамите от Август или Септември група, даде много положителна оценка за Шейново. Каза, че е била без  избор на екип, без нищо, но отношение и внимание страхотни.

# 357
Четох, за тази нова мама, ама тя си е имала причина за операцията. А при мен такива май няма, освен може би само годините ми 38, които не знам дали са стойностна причина за цезарово сечение. Иначе съм сигурна, че държат на доброто отношение към пациента.

# 358
Шишарче, изводите ти изглеждат абсолютно логично. Много жалко ако такава голяма реномирана болница се възползва от страховете на бременните, само и само да преберат едни пари. Аз лично съм голяма паника и със сигурност бих се подвела. Аз също имам скъсяване на шийката, слагам утрогестан и понеделник съм на преглед, пиши след твоя преглед как се развиват нещата, че темата ми е интересна.

За апетита - аз цяла бременност нямам апетит, в началото беше заради гаденето, като отмина то обаче не се промениха много нещата. И на мен все ми се яде нещо свежо ама и аз не знам какво е това нещо 😂 и ям малко по задължение.

Име още не сме избрали, но се колебаем между: Виктория, Адриана и Маргарита, вие какво мислите, кое ви допада повече?

# 359
Другото ми предположение е, че Майчин дом са си родилна клиника номер1 в България и имат пълната увереност и спокойствие, че няма да имат проблем дори при неочаквано преждевременно раждане.. докато в Надежда май не е съвсем така и е от особена важност за да запазят реномето си да не позволяват дори най-малкия риск и по призумпция смятат, че щом се следиш там, значи си богат и точно това би искал - дори при най-малкото съмнение да си платиш. Не знам...

Лично аз много харесвам Маргарита. Много чаровно, ще празнува на Цветница, не е чето срещано, а е сладко име.

Общи условия

Активация на акаунт