ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 7

• 37 495
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
+ Крем за подсичане, аз взех и крем против крусти.

# 646
Иначе, консумативи като прах за пране, веро за шишета, т.н. гледам да са за деца и максимално изчистени като съдържание. Ще съм благодарна да споделите опит и за това.
Аз използвам Friendly organic fragrance free и frosch baby bottle

# 647
Аз се спрях отново на Мустела (за гел/шампоан, масло/олио за масаж) и на павловича мас (крем против подсичане). Също взех и на Мустела вода за почистване на лице и пелени зоната без отмиване. Прах за пране на Сано Максима, а веро и дезинфектант на Фрош.

# 648
Аз използвам основно Weleda, Wooden Spoon и продукти с натурален състав и без аромати.   Кремче против подсичане използвам на Weleda и Sudocrem след като направи годинка. Измивен продукт за баня използвам Avène XeraCalm. Wooden spoon използвам за слънцезащита и имат много хидратиращо кремче отново за атопична кожа. Доста бебчета, включително моето, имат бебешко акне първите седмици, не се третира с нищо, освен с кърма и изчезва с времето. Моето момче имаше и атопичен дерматит и винаги съм внимавала с какво го мажа. Мажех го с бебешко олио на Weleda сутрин и вечер, но не помня кога започнах. Не го къпех докато не падна пъпчето, около 8-9 ден. Само подмивах с водичка сгъвките и дупето на всяка смяна на памперса.
За момичетата, които искат да кърмят, препоръчвам да си вземете още в болницата ланолинов крем за зърна. Моето бебе много ми ги беше разранило при първите слагания на гърда, докато свикна как да го поставям правилно. Имах и силиконови предпазители и ми влязоха доста в употреба докато ми заздравеят зърната.

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 21:54 от Dream90

# 649
Супер сте, момичета, всичко това е много полезно!

# 650
Привет и от мен. Ние се прибрахме вкъщи и се поотпуснах малко, че и последното по-дълго пътуване мина без премеждия. И на мен ми се иска да направим още един дълъг уикенд наблизо през септември, но ще видя какво ще кажат на следващия преглед тази седмица. Моят термин също е края на октомври. Нямам против да е по-рано през октомври или дори ноември, но да не се бави много. Пипона е ниско долу, но все пак ще си отдъхна да ми потвърдят на прегледа, че всичко е наред. Шийка мерят при мен, но не са коментирали сантиметри досега, което е достатъчно за мен.

Moonlit, благодаря за насоките. Това, което не знаех и разбрах на курса е, че е малко трудно да се направи отложено клампиране и кожа до кожа едновременно при раждане в болница. Тези снимки от раждания с бебето на гърдите още свързано с пъпната връв, които съм виждала, са от домашни раждания, най-често във ваната. В болницата ако искаш отложено клампиране, акушерката чака пъпната връв с бебето между краката. След това го слага за кожа до кожа. А раждания във вана в болнична обстановка са всъщност много редки, нещо от рода на 8%.

Козметика и аз взех основните неща на Мустела и Wooden spoon, но ще допълвам при нужда и като видя каква е кожата и какво ми трябва.

Планирам куфарче с колелца да подготвя.

# 651
На Мустела съм си фен и аз още от миналото раждане.
Аз пък го къпех от самото начало, но не мокрех пъпа докато не падне.

Няма да ходя никъде, някак си "гнездя" и ме е страх да не тръгне по-рано, като се роди бебчо и леко се "очовечи" ще мръднем някъде за уикенд.

# 652
Много полезни съвети, страхотни сте!

Аз бях подготвила малко куфарче с колелца, докато акушерката не ми каза ‘и нали, за близначетата с голям куфар!’, като видях колко са нещата имаше смисъл! Аз минах един семинар по кърмене и имам още един записан, дано го дочакаме, запасила съм се с много помощни средства, дано потръгне кърменето! Тук всичко е надолу с главата, сглобяваме и разместваме всичко, май късно оставихме и сега е малко под стрес, но тази седмица трябва да сме готови.

На някой гади ли му се често? Аз като цяло съм ок с изключение на всяка седмица по един ден не спя от гадене и разстроен стомах (сякаш не ми понася храната) - странно е защото трае един ден и след това съм ок, до следващата седмица. Изключвам храни, които мисля, че са проблемни, но не мога да намеря зависимост.

Как е възможно времето да се ниже толкова бавно и да препуска едновременно…

# 653
Джу, и аз така го усещам минаването на времето. При мен също има леко гадене, непоносимост към храни, лесно се подувам и ми става тежко. Снощи сънувах, че ям протеин и се събудих с ужасно чувство в устата, все едно съм яла пластмаса, точно като в първи триместър. Поне кафето още ми е вкусно.

Иначе аз не искам бебе през ноември или точно последната седмица на октомври. Между 37-40 седмица ако иска да се роди е идеално хаха. Ние сме на сватба първите дни на ноември на много близки хора и съм казала, че в последния момент ще потвърдя за себе си. Също аз съм рожденичка и предпочитам бебето да е през октомври.

Иначе, относно плана за раждане, аз много искам таткото да е там през цялото време, а той самия даже има желание да пререже пъпната връв, което в чужбина знам, че е нормално, ама тук не мисля, че ще разрешат дори в частна болница… ще видим, предстои да го обсъждам с АГ.

Аз сега с килограмите съм много доволна, рязко спрях да качвам. Сега съм +12, с първото качих 16 кг в 35 г.с. Според мен с това темпо няма шанс да ги надвиша тези 16 кг, особено при липса на апетит.

# 654
Привет, момичета.
За крустите аз ползвах зехтин, действа безотказно. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Сега се връщам от лабораторията, дадох пълни изследвания, хормони, вит.Б12 и фолиева (заради хемоглобина),  хормоните на щитовидната, урина.
Довечера пък съм на зъболекар, ако всичко е наред, ще запълни каналите и ще сложи пломба, нямам търпение да се приключи с лечението на този зъб, измъчи ме с ваденето на нерва, а после цяла седмица съм с едно лекарство, на което вкусът му ме побърква, направо ми се гади.
Моят термин също е за края на октомври, но аз вече се чувствам много бременна, обаче стискам, колкото мога.

Мамите от София да питам и които ходят в Майчин дом, кога започнахте тоновете и със записване ли е? Казаха ми, че е хубаво да ги правя в болницата, в която ще раждам, а миналия път бях приета дълго време в отделението и там ги правех, та сега ми е ново как да го организирам това.

# 655
Mommy, при първото ми раждане през 2017г съпругът ми присъстваше през цялото време и му предложиха да пререже той пъпната връв Simple Smile Наистина е прекрасна подкрепа в този момент, силно се надявам отново да успее да присъства, сега сякаш имам още по-голяма нужда от него (зависи дали ще успеем да оставим сина ни при някой, тъй като в София нямаме баби и дядовци, родом сме от Пловдив).

Иначе, относно плана за раждане, аз много искам таткото да е там през цялото време, а той самия даже има желание да пререже пъпната връв, което в чужбина знам, че е нормално, ама тук не мисля, че ще разрешат дори в частна болница… ще видим, предстои да го обсъждам с АГ.

# 656
Аз утре съм на дълъг път за сватба.Не съм особено очарована,но синът на кръщелниците ми се жени и не става да пропусна.Никак не се харесвам вече,огромна съм,носа ми започна да променя формата си,лопатите ми вече са 42 номер...Чувствам се като надуваема(поне да бях секс кукла,че вече 8мес близостта е илюзия) кукла,която ще гръмне.Вече имам и майстори,не мога да легна на обед,мисля и тях за храна,абе не е добре.После ще снимам прословутата помпа,която ми подариха.Следобед ще ми я донесат.Иначе поръчах още неща.Докато ме беше страх,сега нямам спирка😁.Най-отдолу ще кача и една снимка,за да дадете мнение за леглото.Малко циганско(извинявам се за израза) ми се идва,но пък е на адски добра цена.За 650лв легло,матрак,чаршафи,обиколка,стойка,перде,порт бебе,гнездо с калъфкаи комплект за изписване,който няма да използвам(евентуално) по предназначение.

# 657
Savina 007 В Майчин дом е без записване но аз бях изненадана да рабера, че се плащат по 40лв на посещение. Тъй като се следя и в Надежда и имам включени тонове в пакета реших, че няма смисъл да ходя на тонове и в Майчин дом, ще занеса тоновете от Надежда при АГ-то ми в МД. За Надежда е нужно записан час...

И да ви се оплача за пореден път от Надежда. Казвам ви, втора бременност 100% НЯМА да се следя там.
Женската консултация се записва само по телефон, тоновете може и онлайн. Чакаш по 15 минути на телефона да ти вдигнат всеки път, но не е драма. Бях си записала тонове за 34 седмица, което е 2ри Септември нататък, защото изрично ми беше казано на прегледа на 12ти, че тонове се почват от 34та седмица. Обаче на последния преглед на 23ти ме изненада и каза "утре отиваш на тонове". Аз обясних, че съм си запазила час за 2ри, защото нали от 34-та седмица. Каза ми нека да си останел часа за 2ри, да ида и на 24ти. Излезнах в чакалнята и през приложението на телефона разгледах часовете, утре нямаше как да ида, та гледах за следващата (тази седмица) и си набелязах час за 30-ти, защото нямаше да съм в София до тогава. Анулирах този за 2ри, защото беше едва 3 дни само по-късно, няма смисъл... няколко часа по-късно се замислих а след това кога да си запиша пак час и пак отворих приложението и гледам, че часа ми за ЖК на 20 Септември ЛИПСВА. Викам си...да не би да е променен графика на АГ-то и да са ми го анулирали? Звъня в болницата да си го запиша отново. Както казах 15 минути на телефона, не е драма, но най-после ми вдигат и ми обясняват че е анулиран оннлайн, демек аз съм си го анулирала. Опитах да обясня, че анулирах този за тонове на 2ри, явно е станала някаква системна грешка, защото и този а тонове го няма, а не съм анулирала друг час. Пей си Пенкеле, кой ли те слуша. Край, няма повече свободни часове за Септември. И я питам е за 12 часа как са го заели този час, който аз съм освободила?... И най-нагло ме пита "казвайте нео друго ще питате ли ,защото линиите звънят, много е динамично при нас, други чакат".

Е ТОВА Е НАДЕЖДА, ДА ТИ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ!!!

# 658
  • UK
За мен това легло е кошмарно с този сатен, казвам си го честно. Няма нужда от всичките тези неща.

# 659
Днес бяхме на последната фетална в 32+1 г.с. Много емоционален момент. 🥰 Бебето е с бузки и тежи 2.200. Имаме запазен час за секцио, но вече не е седалищно и да видим какво ще решим.
Дано всичко при всички ни бъде наред. ❤

Общи условия

Активация на акаунт