Как да се чувствам добре в кожата си?

• 2 727
  • 42
  •   1
Отговори
# 30
Съвсем честно, нямам страхове и притеснения от възрастта си, живея в хармония със себе си и се харесвам. Имам много повече време да се занимавам със себе си, да си доставям удоволствия, за които преди съм нямала време, желание или финанси. Гледам по друг начин на нещата, например кариера, професионално доказване, мнението на другите, т.е. не са важни, както преди ми бяха. Да се чувстваш добре в кожата си не е да се намажеш с крем или да си сложиш филър и ботокс, много повече работа изисква.

# 31
А защо се приема, че "да се харесвам" се изчерпва до външен вид и то това как си се лъснал?
Това характер, маниери, излъчване, темперамент, поведение, АКЪЛ, знания, интелигентност, чувство за хумор, такт, интереси, таланти, начин на комуникация никой не пише как ги лустросва Simple Smile А те ни са наследствени, ни се раждаш с тях - искат толкова много работа и поддръжка.

Не съм намерила нито един СТРАХОТЕН, човек в живота си, за когото началото на отношенията ни да е било с мисъл като "Леле, колко са му чисти обувките!" или "Уау, какви какви бели зъби има!".
Ни един важен за мен  човек не е в сърцето ми, защото е чист и спретнат. Да, оценявам това да е чистичък, но ми е по-важно да не каля по душата ми.

# 32
Момичета преди мен са го написали, че трябва да си в хармония със себе си.
И процесът винаги започва от вътре. Сядаш и си брутално откровен със себе си кое не харесваш в живота ти. За всеки човек е индивидуално, няма да стане бързо, но пък ще вървиш в правилната посока.
Въпреки че доста хора почват  отвън и са си постоянно недоволни.

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 12:53 от cloè

# 33
Скрит текст:
Хората в хармония със себе си рядко имат проблем с това на каква възраст са. Това е просто една цифра.
Не съм много съгласна, понякога трябва да минат години за да свикнем и да приемем някои неща, просто трябва да се изживеят и да си научим уроците. Аз лично съм от този тип хора, рядко срещам млади хора, които да са уравновесени и да се приемат такива, каквито са. Хубаво е да сме самокритични в някаква степен, но
подобни размисли “ как да се почувствам по-добре в кожата си” винаги съм наблюдавала при хора с много свободно време, без проблеми и сериозни ангажименти.
Тоест хората без проблеми и ангажименти се чувстват неуверени в себе си? Не мисля.
Може аз да не разбирам правилно написаното, но звучи като "те имат достатъчно свободно време, за да се занимават с глупости".
Да, самата истина е това. Поне аз имам доста такива наблюдения, когато човек няма сериозни ангажименти и започва да мисли тъпотии.

# 34
Като се обичаш, харесваш и цениш сама себе си.
Научи се да се обичаш и всичко ще бъде наред. .Като за начало всеки ден се гледай по 5 минути в огледалото и си казвай: Брей каква съм хубавица. Казвам го сериозно.

# 35
Скрит текст:
Скрит текст:
Хората в хармония със себе си рядко имат проблем с това на каква възраст са. Това е просто една цифра.
Не съм много съгласна, понякога трябва да минат години за да свикнем и да приемем някои неща, просто трябва да се изживеят и да си научим уроците. Аз лично съм от този тип хора, рядко срещам млади хора, които да са уравновесени и да се приемат такива, каквито са. Хубаво е да сме самокритични в някаква степен, но
подобни размисли “ как да се почувствам по-добре в кожата си” винаги съм наблюдавала при хора с много свободно време, без проблеми и сериозни ангажименти.
Тоест хората без проблеми и ангажименти се чувстват неуверени в себе си? Не мисля.
Може аз да не разбирам правилно написаното, но звучи като "те имат достатъчно свободно време, за да се занимават с глупости".
Да, самата истина е това. Поне аз имам доста такива наблюдения, когато човек няма сериозни ангажименти и започва да мисли тъпотии.
Не, това не е факт. Това е мнение. Моето например е различно. А и ми е неприемливо подобно неуважително отношение. Обаче не твърдя, че аз съм права. Обяснявам как е според мен.

# 36
Можете да имате някаква психическа травма и затова не се чувствате добре в "кожата" си. Не знам дали психотераперт може да ви помогне без да ви предпишат антидепресанти. Против съм тях. Също не знам дали психолог и психиотерапевт помагат наиснина. Или си седят там слушат и ти казват неща, които и ти знаеш. Също и да те вземат парите. Тоест не помагат. Информация имам от една позната, която ходи на психиотерапевт, и остана крайно разочарована. Дори той е я пратил при психиатър. Причината е, че тези доктори са обвързани и ти взимат само парите.

# 37
А да ти е минало през ума, че познатата ти може наистина да е имала нужда от психиатър? Че психологът е разбрал, че няма нужния инструментариум, за да се справи с болестта ѝ и затова е препоръчал точния специалист, който може да ѝ помогне?
Извинявай, но звучиш като човек, който гледа свой близък как се гърчи от болки при апендицитна криза и го съветва да не ходи на лекар, защото „те нищо не правят и само гледат да ти вземат парите“.

# 38
Също не знам дали психолог и психиотерапевт помагат наиснина. Или си седят там слушат и ти казват неща, които и ти знаеш. Също и да те вземат парите. Тоест не помагат. Информация имам от една позната, която ходи на психиотерапевт, и остана крайно разочарована. Дори той е я пратил при психиатър. Причината е, че тези доктори са обвързани и ти взимат само парите.

Психиатърът е лекар. Той има право да изписва лекарства с рецепта, да те лекува и хоспитализира. Учил е 6 години обще медицина и е специализирал още 6 години специалност психиатрия. Повтарям - ЛЕКАР. Щом психлог те прати на лекар/психиатър, значи нещата са сериозни и хич не е разумно да разкандардисваш болния да се лекува.

Психолога може да ти изпише лекарства, които се продават без рецепта. Той не е медицинско лице. Принципно с 2 годишна магистратура и последвал курс можеш да практикуваш.

Психологът и психиатъра по никакъв начин не са обвързани. Ама по никакъв.

# 39
С амбиция, постоянство, дисциплина и целеустременост.
Даже стремеж да имаш и красив ум, и красиво тяло.

Да изглеждаш добре, означава да се чувстваш добре. Не познавам зле изглеждащ човек, който да е съвсем доволен и да се чувства комфортно в собствената си кожа.
Но аз и не познавам много хора, които да изглеждат зле. Като се замисля… всичките ми приятелки са образовани, умни, начетени, преуспели, в перфектна форма. Красиви и щастливи с две думи.

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 13:43 от Аня

# 40
Дали някой изглежда добре или зле е субективно. Не споря, само отбелязвам факт.

# 41
  • Sofia
Това ми напомни за нещо, което се върти из социалните мрежи. Приписват го на Джон Ленън, не се наемам да твърдя със сигурност, но така или иначе е ценно да се прочете (и осмисли). Та като бил дете една учителка го попитала какъв иска да стане като порасне. Той отговорил "щастлив". Тя му казала, че не е разбрал въпроса, а той отвърнал, че тя не е разбрала отговора.

# 42
Момичета, моля споделете какво правите за да се чувствате добре в кожата си.

Когато изпиташ съмнение в себе си, припомняй си, че всяка - абсолютно всяка жена! - понякога има съмнения в себе си.

Наскоро гледах интервю с Мира Добрева. Говореха с водещия как някакъв човек някъде я нарекъл "момиче за милион долара", а тя отговори, че винаги се е оценявала на 1 стотинка.

Всяка от нас понякога се подценява. Не си даваме сметка как хората отстрани ни виждат, а в повечето случаи те забелязват достойнствата ни, красивите ни черти, понякога (нерядко) завиждат на успехите ни. Ние пък от своя страна се сравняваме с другите и все не е в наша полза... Женска му работа Blush  Въртим се всички в тази центрофуга, в която на всяка другите й изглеждат по-хубави, по-уверени, по-обичани, по-привилегировани...

Съветът ми е да не се сравняваш с никого, защото е напълно излишно. Не подминавай и не подценявай успехите си, добрите си черти, нещата в живота ти, за които си благодарна. Грижата за външния вид според мен е нещо много хубаво, но не и ако е център на живота ти. Не ти е нужно страшно много - спорт, сън, добра храна и добър фризьор и си готова.

Останалото е приемане на несъвършенствата. Всички ги имаме, въпросът е дали ги използваме като здравословен стимул или за да се самосмачкваме.

Дано съм била полезна!

Общи условия

Активация на акаунт