Как да се чувствам добре в кожата си?

• 2 728
  • 42
  •   1
Отговори
# 15
Като правиш каквото ти харесва (работа, спорт, хоби)
Като имаш дисциплина (ставаш, оправяш се, обличаш се, т.н. )

# 16
Просто се възхищавам на уверените жени, които сякаш нямат комплекси или не се вглъбяват в недостатъците си като мен и ми се искаше да разбера кога вие се чувствате най-уверени и добре в кожата си.
Благодаря ви

Всеки има някакви комплекси, или несигурности, няма хора без такива. Човек трябва да се научи да харесва нещата, които не е възможно да промени, и да променя нещата, които зависят от него. Ако има нещо, което те тормози и е в твоите ръце, започни да работиш върху него. Самият факт, че правиш нещо, ще те кара да се чувстваш добре, и ще трупаш самочувствие.

# 17
Ядеш хубава храна, бавно, без да се тъпчеш, хидратираш се добре, носиш дрехи, в които се чувстваш красива-не е нужно нито да са много, нито да са скъпи. Това съвсем базово, без да задълбаваме във философии за живота и отношенията с хората, макар че всичко е навързано..

# 18
  • София
Аз се чувствам перфектно в кожата си, а за това ми спомагат: любимите хора, много движение, здравословна храна, подбиране на правилните хора за общуване, създаването на положителни емоции, спорт, любов, пътувания, достатъчно сън, минимизиране на неприятните дейност (доколкото е възможно), създаване на приятна рутина, максимално внимание към себе си и към семейството ми, категорично прекратяване на натоварващи ме контакти, много вода, много усмивки, постоянно развитие на себе си и на уменията и знанията си, борба с евентуалните комплекси и непукизъм към чуждото мнение. И обилно ползване на качествена бяла козметика.

# 19
Рошел, на колко си години?
Забелязвам, че последните 2-3 години навсякъде ме заливат клипове на рутини на някакви полубогини, които стават сутрин в 4 ч., тренират, закусват, душ, дрешки, грим, писане в тефтери, коя с деца, коя без….но всички създават една илюзия, че живота е подреден и прекрасен. На мен подобни неща не ми влияят, но когато ме обхванат мисли и съмнения, че не съм във форма, че съм стара и т.н. винаги си припомням, че съм здрава, имам прекрасно семейство, добро образование и имам щастието да работя цял живот по професията си, помогнала съм на стотици хора да оздравеят и подобрят качеството си на живот. Не на последно място, близките ми са здрави и това също ми носи доза спокойствие. Последните 2 години инвестирам в себе си, в здравен и образователен аспект и съм доволна от резултатите, използвам добавки, промених хранителните и двигателните си навици.А ако става дума за външния вид- суетна съм, старая се, нямам притеснение да изляза навън без грим. Отдавна спрях да гледам кой какво прави и да се сравнявам, аз съм почти на 40 г. и дори имам наченки на менопауза, но съм в мир и хармония със себе си. Не искам да изглеждам 10 години по-млада, а да изглеждам добре за възрастта си и мисля, че добре се справям.

# 20
  • София
Хората в хармония със себе си рядко имат проблем с това на каква възраст са. Това е просто една цифра.

# 21
Просто се възхищавам на уверените жени, които сякаш нямат комплекси или не се вглъбяват в недостатъците си като мен и ми се искаше да разбера кога вие се чувствате най-уверени и добре в кожата си.
Благодаря ви
Изглежда искаш да разбереш как да се харесваш.
Имаш само себе си, само това тяло и лице. Така че виж хубавите си страни и гледай да ги подчертаваш. Дай си сметка и за не толкова привлекателните си страни и гледай да ги прикриваш.
Не е трудно да си уверена, ако се харесваш.

# 22
Maлко се пообъркаха нещата с УЧЕНЕТО!! Да, с ученето!
Младите, а и нас не толкова младите, ги карад та учат и преучват дисциплини и предмети, които ще ги направят мега успешни, като тази успешност се свежда само и единствено до пари.
Никъде, никой не говори на младежите, че разковничето е в ЩАСТИЕТО. И ако ще с кирка да копаш парите то не означава, че ще си щастлив. Но е истина, че по-лесно да не си щатлив на яхта, отколкото в колиба Wink  
Та както стана ясно в този живот правиш - струваш целта е да си щастлив!
А за това трябва да отделиш една камара време и това в своя пик от 17 гидишен, докато увриш, и да разбереш КОЙ СИ, какви са силните и слабите ти страни, какво искаш от живота и да помислиш как да го постигнеш. И е важно ако не успееш да се харесаш, то поне да се приемеш. А с годините и трупането на опит да проверяваш как са се изменили тези светоусещания към теб самия.
Само тогава може да се чувстваш добре в кожата си. Да не се опитваш да си идеален, да не се бичуваш за всеки недостатък, да не си прилепчив или жалък ..

# 23
Това ми напомни за нещо, което се върти из социалните мрежи. Приписват го на Джон Ленън, не се наемам да твърдя със сигурност, но така или иначе е ценно да се прочете (и осмисли). Та като бил дете една учителка го попитала какъв иска да стане като порасне. Той отговорил "щастлив". Тя му казала, че не е разбрал въпроса, а той отвърнал, че тя не е разбрала отговора.

# 24
Благодаря ви
Изглежда искаш да разбереш как да се харесваш.

Всъщност всички, които задават този въпрос, ги вълнува по-скоро какво да направят, за да ги харесват останалите.
Човек, който е харесван, не си задава такива въпроси. Хората, които си мислят, че никой не ги харесва (може да е така, а може и да не е), питат как да станат харесвани и обичани. Обикновено им обясняват, че трябва първо самите те да се харесат и заобичат. И следва въпросът, поставен в тази тема.

# 25
Аз разбирам въпроса така “Какво правите, за да се чувствате уверени в себе си и привлекателни.”

Малки неща, които мен лично ме карат да се чувствам добре - маникюр, педикюр, парфюм; полагам грижи за кожата си, защото вече не ми се налага често да се гримирам, но ми е важно лицето ми да е чисто и сияйно; обличам се с дрехи, които ме карат да се чувствам добре и са ми удобни. Нося само бельо, в което се чувствам привлекателна!!! Харесва ми да да ползвам аксесоари, имам си определени изисквания към дамските чанти, които имам. Поддържам си обувките винаги чисти! Това много хора не го правят, на мен ми е неприятно. Пети и ръце поддържам с разни мазила, пилинги, ексфолианти за тяло ползвам. Полагам грижи за косата си, не съм надарена с хубава коса по природа, но като я поддържам си изгледа добре, мека, жива и блестяща. Ползвам различни машинки за уж красота и вечна младост, колко работят… още съм твърде млада да знам, но ми вдига настроението и се чувствам добре. Имам си някакви навици като да ползвам eye patches (лентичките за под очите, уж да оправят подпухване) или вечер да ползвам маски за лице.

Малко хаотично го написах, но исках да дам идеи. Може би звучи като много времеемко, не е изобщо, защото съм го интегрирала в ежедневието си.

Комплекси имах едно време като тийнейджърка. Сега си се харесвам, макар да знам, че има много по-хубави жени от мен. Просто гледам да постигна максимума с това, което имам.

# 26
Хората в хармония със себе си рядко имат проблем с това на каква възраст са. Това е просто една цифра.
Не съм много съгласна, понякога трябва да минат години за да свикнем и да приемем някои неща, просто трябва да се изживеят и да си научим уроците. Аз лично съм от този тип хора, рядко срещам млади хора, които да са уравновесени и да се приемат такива, каквито са. Хубаво е да сме самокритични в някаква степен, но подобни размисли “ как да се почувствам по-добре в кожата си” винаги съм наблюдавала при хора с много свободно време, без проблеми и сериозни ангажименти. А това е до определена възраст и пак стигаме до годините.

# 27
  • София
Аз имам много свободно време, а не се питам подобни неща. И съм на достатъчно години.
Имам предвид това желание все да изглежда човек по-млад. Това как изглеждаш се определя не от усилията, а от хармонията.

# 28
Скрит текст:
Не съм много съгласна, понякога трябва да минат години за да свикнем и да приемем някои неща, просто трябва да се изживеят и да си научим уроците. Аз лично съм от този тип хора, рядко срещам млади хора, които да са уравновесени и да се приемат такива, каквито са. Хубаво е да сме самокритични в някаква степен, но
подобни размисли “ как да се почувствам по-добре в кожата си” винаги съм наблюдавала при хора с много свободно време, без проблеми и сериозни ангажименти.
Тоест хората без проблеми и ангажименти се чувстват неуверени в себе си? Не мисля.
Може аз да не разбирам правилно написаното, но звучи като "те имат достатъчно свободно време, за да се занимават с глупости".

# 29
Като натрупаш години, натрупваш и опит, но преди този момент да имаш самочувствие и увереност не е толкова лесно.
Съмненията в тийн годините ми си ги спомням още

Общи условия

Активация на акаунт