Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 98

• 23 080
  • 774
  •   1
Отговори
# 120
  • На изток от Ада
В Александровска болница е по-евтино за Михайлова. Отиди без да правиш нещо

# 121
Ако имаш изследвания за щитовидна, вируси и т.н., вземи ги, те питат за тия неща също (поне мен ме питаха).

# 122
  • На изток от Ада
При мен Русев ми пусна НК клетки, вит д , тромбоцитно левкоцити алергати , Тхс и това май.

# 123
Да имам изследвания на щитовидната, имам за тромбофилия, на няколко хормона също (не знам дали са актуални още), но всичко ще взема с мен.

За НК клетките след последния аборт гинеколога ми каза, че ще трябва да се направят, но не ми се иска да бързам преди да се консултирам с имунолог. Също така по това което прочетох до този момент НК клетктие се изследва в определен период от месечни цикъл (ако правилно съм разбрала), а аз все още не съм имала след последния спонтанен аборт.

# 124
  • На изток от Ада
Русев пуска НК клетки без да се съобразява с МЦ.. Михайлова иска ми клетки 12-19ден от МЦ нещо такова. Трябва да си здрава за НК клетки сега след аборт ще са завишени сигурно

# 125
Ох, като чета тук, май всеки доктор си има собствени виждания за всичко… На мен АГ ми каза да изследвам НК клетките, докато още съм бременна (преди да взема хапчетата за аборта), защото според нея ако те са проблема, ще бъдат завишени. Сега изобщо не знам дали това изследване означава нещо, защото при мен беше мисед, и може НК клетките да са били завишени заради него, и само дето дадох тия 200лв.на вятъра.

# 126
  • На изток от Ада
Аз пък правих вливки . Без актуално изследване на НК клетки. Русев не каза в болницата за вливката също...

# 127
  • Замък сред облаците
Лорейн, твоя случай го дискутирахме, при току що установен мисед, преди преминал аборт, ако се подозира имунологичен проблем, е ОК да се изследват. Повечето жени отиват след аборт при имунолога и затова има определени препоръки кога да се пуснат изследванията. Не са на вятъра твоите.

# 128
И аз записах час при Михайлова въпреки, че вече имам две консултации с Конова. Тя не ми помогна и не намери проблема. Калчев видя, че имам консултация с Конова и аз му казах, но въпреки това ми каза да направя и с Михайлова. Как мислите всички изследвания ли да прикачвам понеже аз имам много. Моята консултация ще е онлайн.

# 129
Връщам малко на темата за лактобацилите с един текст на който попаднах:

"Лактобацилите произвеждат и вещества, които могат да предпазят сперматозоидите от липидна перооксидация, а тя е фактор, понижаващ подвижността и жизнеспособността на сперматозоидите"

Реално сте прави, че сперматозоидите виреят в по-алкална среда, но целта на лактобацилите не е да я направи киселинна, а да я вкара в норми, което според мен не би трябвало да е проблем за придвижването, ако има разстояние между поставянето на капсулата и половия контакт ( да кажем ако едното е вечерта, а другото сутринта) .
Особено пък в случай, че има някоя неприятна бактерия,  би следвало дори да са от полза.

# 130
  • Замък сред облаците
Да, но концентрацията на лактобацилите в глобулите е прекалено висока.

# 131
Сега обърнах внимание, че съм писала в грешната тема, а не в тази, в която го коментирахме 😅 Нищо.
На Гинофилус, който коментирахме,  специално пише да се внимава със средствата за контрацепция, защото може да доведе до скъсване или дезактивиране.
Не казвам, че създава перфектна среда, ама и не би трябвало да пречи толкова, щом предупреждават за риск от нежелана бременност.

Да, но концентрацията на лактобацилите в глобулите е прекалено висока.

# 132
По повод на вагиналната киселинност и алкалност - виждам има някакви домашни тестове за проверка колко е Ph, дали имат смисъл?

# 133
  • Замък сред облаците
Аз лично не виждам. В смисъл, ако имате нужда да си оправяте лактобацилите (като мен), следвайте си лечението. Ако искате да правите опити през него - правете, най-много да са неуспешни. Няма да навредят глобулите и гелчетата, ако забременее жената, така че дори се чудя за какво въобще има дискусия. Също не е яко да отлагате възстановяването на флората за след забременяване, щото така ще сте изложени на много бактерии.

Не към теб, Кенди, принципно визирам нещата.

# 134
И аз съм на мнение, че независимо дали пречи или не пречи на забременяването лечението с лактобацили, много повече би пречила една потенциална инфекция.

Аз лично не виждам. В смисъл, ако имате нужда да си оправяте лактобацилите (като мен), следвайте си лечението. Ако искате да правите опити през него - правете, най-много да са неуспешни. Няма да навредят глобулите и гелчетата, ако забременее жената, така че дори се чудя за какво въобще има дискусия. Също не е яко да отлагате възстановяването на флората за след забременяване, щото така ще сте изложени на много бактерии.

Не към теб, Кенди, принципно визирам нещата.

Общи условия

Активация на акаунт